Alopecija je stanje koje zahvaća veliki postotak stanovništva. Dok neki potpuno prihvaćaju ovo stanje, drugi se odlučuju za transplantaciju kose, neinvazivnu metodu presađivanja.

Alopecija je stanje koje karakterizira opadanje kose. Na samim početcima to može biti sasvim neprimjetno. Međutim, s vremenom opadanje kose postaje izražajnije te dolazi do gubitka dlaka na tjemenu, ali i obrvama te trepavicama.

Važno je napomenuti da nema lijeka protiv ovog stanja, ali postoje određeni tretmani kojima se može spriječiti neželjena alopecija.

Nije svaki gubitak kose alopecija. Ponekad je riječ o poputno prirodnom i povremenom opadanju vlasi radi poticanja rasta novih. U ovim slučajevima uzroci mogu biti konzumiranje određenih lijekova, stres, okolišni čimbenici, nedostatak minerala, nepravilna prehrana, genetika i tako dalje.

Međutim, ako je opadanje kose kod vas konstantno prisutno, posjetite liječnika; možda je riječ o alopeciji.

Savjeti za ublažavanje alopecije kod kuće

Primjenjujte sok od luka

Luk sadrži sumpor koji učinkovito pomaže u borbi protiv štetnih slobodnih radikala odgovornih za sve promjene u organizmu. Osim toga, u isto vrijeme potiče rast kose jer poboljšava cirkulaciju krvi u vlasištu. Jednostavno 3-4 puta tjedno lokalno primjenjujte sok od luka na zahvaćenom području.

Masirajte vlasište kokosovim uljem

Kokosovo ulje obiluje vitaminima E, K i željezom, zbog čega se koristi za obnavljanje kose, ali i za liječenje odnosno ublažavanje alopecije. Jednostavno prije spavanja umasirajte manju količinu ulja u vlasište i na kosu te isperite ujutro kad se probudite.

Uklonite nečistoće s vlasišta pomoću meda

Začepljene folikule dlake mogu biti glavni razlog opadanja kose te sprječavanja njezina ponovnog rasta. Redovna primjena meda koji ima antibakterijska svojstva pomoći će u odčepljivanju folikula te pridonijeti jačanju korijena kose kao i njezina rasta.

Transplantacija kose – bezbolna metoda presađivanja vlasi

Ako kućni tretmani za sprječavanje opadanja kose i poticanja njezina rasta nisu uspjeli, zašto ne biste razmislili o popularnoj transplantaciji kose? Riječ je o neinvazivnoj metodi prikladnoj za sve faze gubitka kose. Ipak, bitno je reći da osoba koja se odluči na transplantaciju, u području glave mora imati čvrstu i kvalitetnu kosu.

Izvor slike:
Aquarius Studio / Shutterstock.com