Jasmina Kovačev, EFT Master trener

Najkraće rečeno – ovisi od korisnika tj. od onog tko primjenjuje tapkanje na sebi ili ovisi od vještina praktičara koji vodi klijenta ako govorimo o primjeni u radu sa drugima u profesionalnoj ulozi.

Mnogi koji ne dobiju rezultat sa tapkanjem tj. EFT-em kažu da nije funkcionirao za njih. Nema razloga da se ne dobije rezultat ako znamo što radimo i razumijemo što je to sve što treba adresirati da bi se rezultat dobio.

Najteže mi je odgovoriti na pitanje  koliko tretmana je potrebno za problem taj i taj. Ne određuje vrsta problema potrebnu dužinu rada toliko koliko stupanj kompleksnosti neke teme za pojedinca. Svi smo mi drugačiji, odrastali sa različitim iskustvima, život nam je donosio različite izazove. Stoga se i percepcija i doživljaj svake situacije razlikuje od pojedinca do pojedinca. Netko ima više doprinosioca u pozadini nekog problema , netko manje. Svaki doprinosioc je uvjetno rečeno novi sloj koji pojačava našu osetljivost na određenu temu.

Neki korisnici EFT-a brže procesuiraju od drugih. To nije rezultat toga što je netko bolji od drugog nego je jednostavno individualna karakteristika, kao što neko ima crnu kosu a, netko plavu. Ujedno je činjenica da svaki pojedinac ubrza svoje procesuiranje emocija tj. energije koja je ne isprocesuirana u nama, što duže radi na sebi i primjenjuje EFT ili neki drugi način rada na sebi i svojim “emocionalnim ožiljcima prošlosti“.

Postoje danas mnoge EFT skripte i kratki video materijali na različite teme. Podsjetila bi sve one koji promoviraju takav rad na sebi, na riječi osnivača EFT tehnike: „Univerzalne skripte i video zapisi na različite teme će nekom pomoći ali, je mnogo više onih kojima neće pa zato dovode do sve većeg mrtvog mora razočaranih u EFT.“  Ja bih dodala da oni koji dobiju rezultat često promoviraju takav način rada na sebi što nikako ne koristi reputaciji EFT-a i širenju kvalitetne primjene tehnike koja je izuzetno moćna ako joj se posvetimo i istražimo njene dubine. Personalizacija u primjeni je ključ dobijanja rezultata, posebno kod svake i malo kompleksnije teme. Naravno, da bi primjenili efikasnu personilizaciju, stupanj znanja je ključ. Što više znamo, više možemo.

Pridružite nam se na edukacijama EFT-aa sa Master trenerom, Jasminom Kovačev. Svi koji završe EFT nivo jedan i dva kod Jasmine se kvalificiraju za edukaciju u jedinstvenim naprednim metodologijama EFT-aa kojima se stiču vještine u radu i sa veoma kompleksnim temama koje su izazov za mnoge EFT praktičare.

Jasmina Kovačev

EFT Master Trener

www.TehnikaEmocionalneSlobode.com