Radi malih problemića, evo sada recepata za 6 i 7 mjesec. U 6 mjesecu sam dala biljke koje rastu pod zemljom i to celer i ciklu koji su dobri čistači organizma, osim toga lagano prizemljuju i daju snagu.

Sada u 7 mjesecu dajem biljke koje rastu nad zemljom, ali upravo u kontaktu sa zemljom. To su radič i zelje. Radič pročišćava organe, posebno ako je u kombinaciji sa češnjakom. Zelje je pak od davnina poznato povrće, uspješno smanjuje kiselost, ukoliko je prisutna, i dovodi pH faktor u ravnotežu.

UMAK OD CRVENOG RADIČA NA INTEGRALNIM ŠPAGETIMA

Potrebno za 2 osobe: 200 gr integralnih špageta, 250 gr crvenog radiča, 1 srednja glavica luka-srebrenca, 2 česna češnjaka, sol, papar i 3 žlice djevičanskog maslinovog ulja.

Skuhati u lagano slanoj vodi tjesteninu prema uputi na pakiranju. Procijediti i pomiješati s malo ulja.

Sjeckani luk popržiti na malo ulja i žlici vode dok ne postane staklast, dodati radič narezan na rezance debljine oko 1,5 cm.

Sve pirjati na laganoj vatri oko 3-4 minuta.

Dodati narezan češnjak i po potrebi još začiniti.

PIRJANO MLADO ZELJE

Potrebno za 2 osobe 1 glavica zelja ne teža od 1kg. 1 glavica luka srednje veličine. 4 žlice maslinovog ulja, sol,papar po želji.

Sjeckani luk popržiti na ulju i 1 žlici vode oko 2 minute.

Zelje oprati, razrezati na 4 komada, ukloniti kocen i rezati pruge od 3 cm širine.

Dodati na luk, malo vode, kao i soli i pirjati dok se ne omekša, a to je vremenski oko 10 minuta.

Ovako pripremljeno zelje možete jesti samo ili uz kuhane krumpirove kocke.


Želim vam dobar tek. Preporučam ZLATNI JELOVNIK, gdje su sva jela s opisanom pripremom te velikom fotografijom u boji. Više na WEB stranici https://rainbowqueen.com.hr/knjige/.

Također izrađujem pojedinačne USKLAĐENE JELOVNIKE, ili po želji dajem osobnu konzultaciju.

zlatni jelovnik