Priroda današnjeg dana je “kako oblikujete svoj život”?

Važno je da shvatite kako način na koji se osjećate u vezi sa svojim životom i vaše zadovoljstvo njime nemaju nikakve veze s onim što vam se događa ili ne događa, ni s vašom financijskom situacijom, ni s nekim ključnim događajima.

Kvaliteta vašeg života kontrolira značenje koje tome pridajete. S obzirom na to da se ta odluka odvija jako brzo u našem nesvjesnom, mi i ne znamo kakav utjecaj na nas imaju te brze odluke o značenju. Kada se dogodi nešto što vam poremeti život, primjerice prometna nesreća, ozbiljna bolest, otkaz na poslu, razvod, kako vi o tome uobičajeno razmišljate?

atma.hr – 52
Je li to za vas kraj ili je početak? Kada vas netko suoči s nečim, ili vam se usprotivi, kako to tumačite? Što to znači za vas? Vrijeđa li vas, drži li vam lekciju ili to znači da mu je stalo do vas? Znače li problemi i neugodna iskustva to da nemate sreće, da ste stalno žrtva, da imate izazove koje valja prevladati ili ih smatrate izvrsnom prilikom za učenje, daljnji rast i razvoj? Kakvo god značenje pridajete tomu, vi upravo time oblikujete svoj život.

Ako promijenite fokus i značenje, to bi vam moglo predstavljati veliku životnu promjenu. Uvijek možemo naći neko značenje koje je korisno i dobro za nas, čak i u bolu možemo pronaći skriveni blagoslov. A kada to nađemo, iako možda još osjećamo bol, patnja automatski nestaje.

Značenje pokreće emocije, a emocije određuju vaš život. Zato birajte svjesno i mudro. U svemu nađite neko značenja koje vas podržava i daje vam snagu i blagostanje, u najdubljem smislu te riječi i to će postati vaša stvarnost tog trenutka.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

banner za knjige putovanje dusa
Prethodna objavaŠto vaš horoskopski znak treba i zaslužuje u ovom periodu: Rak priznanje, Ribe opuštanje!
Slijedeća objavaSamosabotiranje – Zašto se ograničavamo u svojim potencijalima!?
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.