Vrlo često potencijalni korisnici postavljaju pitanje: kako odabrati najprikladniji PANACEO proizvod.  U ovom članku ćemo pokušati dati odgovor koji bi trebao olakšati izbor.

Proizvođač PANACEO proizvoda ima 5 linija proizvoda.

Tri linije BASIC, MEDicin i SPORT su medicinski proizvodi na bazi medicinskog zeolita, namijenjeni trima različitim kategorijama korisnika: zdravim ljudima, osobama s određenim zdravstvenim tegobama i sportašima.
Četvrta linija PANACEO NJEGA odnosi se na proizvode za njegu kože i sluznice: puder, krema, melem, te pasta za zube za njegu zubi i usne šupljine.

Peta linija GREEN HEALTH ne sadrži medicinski zeolit, nego isključivo sadrži fitosupstance, tj biljne ekstrakte i linija je namijenjena svim kategorijama korisnika, po potrebi.

1          PANACEO BASIC DETOX PLUS kapsule i prah se koriste kao preventivna terapija za ZDRAVE osobe koje su primarno zainteresirane za održavanje svog dobrog psihofizičkog zdravlja i kondicije. Ovaj proizvod sadržava 90% medicinskog zeolita i 10% prirodnog kalcija i magnezija iz koraljnih mora. Koristi se za zaštitu i preventivnu detoksikaciju organizma, kod pojačanog stresa, za očuvanje zdravlja i unapređenje imuniteta, kod pojačanog opterećenja lokomotornog sustava odnosno kod tegoba koje su u vezi s povećanim potrebama za kalcijem i magnezijem.

2          PANACEO MED (icin) se predstavlja s dvije grupe proizvoda, obje sadržavaju 100% čisti medicinski zeolit, višestruko aktiviran i mikroniziran. Preporučaju se kao suportivna terapija kod konkretnih zdravstvenih tegoba, a koji su znanstveno, klinički i iskustveno dokazani. To su proizvodi s najjačim detoksikacijskim i suportivnim efektom. Imaju veliko učešće nano dimenzija, pa lakše penetriraju staničnu membranu i putuju krvlju i limfom
2.1.      PANACEO MED DARM REPAIR, kapsule i prah, koji se preporučaju kod propusnih crijeva, kod tegoba probavnog trakta i funkcionalnih oboljenja crijeva
2.2.      PANACEO MED THERAPY PRO, kapsule i prah, Posebno se preporuča kod težih oblika toksikacije, npr kod toksikacije teškim metalima, kod kemoterapije i radio terapije, za detoksikaciju organa koji nisu u neposrednoj vezi s gastro traktom, kao suportivna terapija kod problema s kostima, mekim tkivom, ekstremitetima, glavom, kod kardiovaskularnih i imunoloških poremećaja, za dermatološku upotrebu. Budući ovaj proizvod sadržava značajan udio nano dimenzija, može se aplicirati i lokalno, direktno na kožne lezije, osipe, na rane i sluznicu.

3          PANACEO SPORT kapsule i prah je antidopping testirana linija za PROFESIONALNE SPORTAŠE u cilju zaštite i čuvanja njihovog zdravlja kod ekstremnih napora, treninga i natjecanja, kao i za unapređenje sportskih rezultata. Također se preporuča i osobama AKTIVNOG ŽIVOTNOG STILA koje su izložene raznim vrstama stresa, kao antistresna podrška  zahtjevnim managerskim i drugim profesijama koje ugrožavaju zdravlje pojedinca. Sadržavaju 80% medicinskog zeolita i 20% dolomita (prirodni kalcij i magnezij iz koraljnih mora).

4          PANACEO  NJEGA
4.1.      PANACEO KREMA za kožu, uz medicinski zeolit sadržava još 15-ak ljekovitih biljnih ulja i supstanci, npr maslinovo ulje, ulje ekstrakta lista ružmarina, kamilice, lišaja usnea, ulje anisa, lavande, lovora, ekstrakt korjena arundinacee, ekstrakt agara, pčelinji vosak, lanolin, rotkvica, ekstrakt crne bobice bazge, vitamin E. Izvrsna je za njegu i regeneraciju nadražene, crvene, suhe, ispucale kože i kod svraba i iritacije različitog uzroka. Izvrsna je i kao kozmetička krema.

4.2.      PANACEO zubna pasta, uz medicinski zeolit sadržava ulje mente i aloe veru.
Izvrsno doprinosi i pomaže kod upale zubnog mesa – gingivitisa, paradentoze,  odstranjuje plak i kamenac, sprječava karijes, pomaže kod bolesti sluznice usne šupljine, kod afti i gljivica u ustima, štiti zube i desni od bakterija, odstranjuje loš dah, detoksicira nataložene toksine, teške metale, kancerogene tvari iz nikotinskog dima.

4.3.      PANACEO puder za kožu
4.4.      PANACEO MELEM za kožu

5.         GREEN HEALTH  linija u kapsulama sadrži isključivo prirodne fitosupstance koje imaju priznati status tradicionalnog lijeka. Uzimaju se zajedno s PANACEO medicinskim zeolitom jer imaju izvrsno sinergijsko djelovanje. GREEN HEALTH linija ima izvrsne proizvode: Spermidin, Amino Pure Vegan, B kompleks, Immun Activ Plus, Tamjan (Weihrauch), OPC+C, Curcuma, Kalcij i magnezij iz koraljnih mora.

DA LI ODABRATI PANACEO PRAH ILI KAPSULE?
Bitnu razliku između pakiranja PANACEO u prahu i pakiranja u kapsulama, čine:
1          Cijena osnovne supstance. Gram osnovne supstance u kapsulama je 3 puta skuplji nego gram iste supstance u prahu.
2          Komoditet je česti razlog kad korisnici radije uzimaju kapsule nego prah. Kad se radi o preventivnoj terapiji, izbor je na strani korisnika i praktički nema razlike u očekivanim efektima.
3          Postoji razlika u mjestu resorpcije praha i kapsula, pa je opravdano u određenim težim slučajevima uzimati zajedno prah i kapsule. Prah počinje djelovati već od usne šupljine i ždrijela. Njegovo djelovanje je posebno intenzivno u želucu. Nakon izlaska u tanko crijevo, to je djelomično kompromitirana zeolitna supstanca koja nema početnu maksimalnu aktivnost. Kapsule prolaze želudac i rastvaraju se u tankom crijevu, pa ih ne kompromitira želučana kiselina. Kapsule unapređuju očekivane terapijske rezultate, ali ipak ne mogu zamijeniti prah, jer prah osigurava potrebnu količinsku koncentraciju medicinskog zeolita u organizmu.

panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: ‘+385 1 3772354
emails: [email protected]
[email protected]
www.panaceo.hr