Foto: splashbase.co

Možda brinete da vaše loše raspoloženje stalno privlači još više stvari zbog kojih ćete se osjećati depresivno? Međutim, možete se osjećati sigurno u spoznaji da vaše srce vibrira na višoj frekvenciji i samo čeka da se drugi dio vas počne osjećati bolje, tako da svi aspekti mogu početi funkcionirati u harmoniji.

atma.hr – 52
1. Isključite se na neko vrijeme

Ovaj savjet je koristan za svakoga tko želi njegovati pozitivniju perspektivu i vibrirati na višoj frekvenciji, a osobito može biti koristan ako se borite s depresijom. Razmislite o svim negativnostima koje dobivate preko interneta i TV – a – uznemirujuće vijesti, iritantni  dijalozi, razlozi da budete zavidni i slično.

Pokušajte ograničiti izloženost tim negativnim utjecajima i svjesnije pristupajte svom online vremenu. Dajte pažnju stvarima koje zaista čine da se osjećate sretnije ili nadahnutije i namjerno skrenite  pažnju na nešto drugo, ako primijetite da bezglavo pregledavate društvene mreže.

Kao rezultat toga, vaše mentalno zdravlje se može poboljšati i kada uzmete u obzir stalne promjene u navikama, taj pristup će vam pomoći da očitujete pozitivniji način postojanja.

2. Meditirajte

Kao što najnovije znanstvene studije pokazuju, dnevna praksa meditacije može učiniti čuda kada pokušavate poboljšati svoje mentalno zdravlje. Ako možete meditirati samo 5 minuta, to je savršeno u redu za početak. Ključna stvar je meditirati svaki dan, postupno povećavajući količinu vremena.

Pokušajte s jednostavnim pristupom – fokusirajte se na mantru ili na dah kada udišete i izdišete ili gledajte u treperavo svjetlo plamena svijeće. Zalutale misli neka prođu bez velike pažnje, za njih ćete se pobrinuti kasnije.

Kada steknete naviku redovite meditacije, možete početi koristiti tehnike vizualizacije kao što je vizualiziranje kako se vaše srce ispunjava svjetlom. Međutim, čak i najosnovnija meditacija može vam pomoći u borbi protiv depresije zbog izazivanja osjećaja mira i smirenosti.

atma.hr – 52
3. Znajte da i dalje privlačite pozitivnosti na razini srca

Kada ste depresivni i čeznete za korištenjem Zakona privlačnosti, možda ćete brinuti da vaše loše raspoloženje stalno privlači još više stvari zbog kojih ćete se osjećati depresivno. Međutim, možete se osjećati sigurno u spoznaji da na razini srca još uvijek privlačite pozitivne stvari.

Možda ćete pozitivne pomake manifestirati sporije, ali podsjetite se da su promjene moguće i da će se sasvim sigurno dogoditi. Vaše srce vibrira na višoj frekvenciji i samo čeka da se drugi dio vas počne osjećati bolje, tako da svi aspekti mogu početi funkcionirati u harmoniji.

Ta spoznaja će vam pomoći da izađete iz začaranog kruga loših osjećaja iz razloga što “ne koristite ispravno Zakon privlačnosti”. Dajete sve od sebe i samo vam treba malo više vremena!

banner za knjige BUDJENJE U 5D

4. Obvežite se na redovitu, laganu tjelovježbu

Redovita lagana tjelovježba, također, vam može pomoći da koristite Zakon privlačnosti u borbi protiv depresije. Tjelovježba vam pomaže da uskladite vaše tijelo s vašim srcem namjere da doživite promjenu u raspoloženju, stvaranjem uvjeta koji više pogoduju prevladavanju depresije.

Kada vježbate, vaše tijelo otpušta endorfine  – dobre hormone koji podižu raspoloženje i vaše prirodne vibracije na način koji podržava vaše pokušaje manifestacije. Dobri primjeri blage, ali učinkovite vježbe uključuju plivanje, hodanje i opuštajuću jogu.

Kao i kod meditacije, čak i deset minuta dnevno može vam pomoći da promijenite svoje emocionalno stanje, a postupno možete povećati vježbu na 30 minuta ili čak na sat vremena.

atma.hr – 52
5. Ne krivite sebe

Sva negativna stanja će proći s vremenom. Ako krivite sebe zato što se osjećate loše, samo ćete se osjećati još gore i privući ćete više negativnosti u svoj život.

Važno je da se ne pokušavate prisiliti osjećati se drugačije, jer na taj neautentičan način nećete moći očitovati sretniji život. Međutim, izbjegavajte suprotan kraj spektra – valjanje u sjetnim osjećajima se razlikuje od prihvaćanja tuge.

Ako se posvetite sporom, ravnomjernom procesu liječenja, bez osuđivanja, možete se mnogo učinkovitije boriti protiv depresije. Postavite namjeru da ćete se osjećati bolje i držite oči otvorene za stvari koje će vam pomoći da se osjećate bolje, ali dopustite da ta poboljšanja dođu prirodno.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić