Opraštanje ne podrazumijeva da se pomirimo s time što nam je učinjeno, već da prestanemo dozvoljavati da nas ta veza dalje truje, bilo u energetskom ili emotivnom smislu. Koliko god se činilo teško na početku, s vremenom duhovno evoluiramo i sve nam je jasnije koliko je zamjeranje suvišno i koliko je važno i lako očistiti lošu karmu s određenom osobom. Mi smo sve bliže svojoj božanskoj prirodi što više radimo na ovome!

atma.hr – 52
Svaki kontakt, bilo fizički bilo misaoni, s nekom osobom, stvara energetsku vezu između nas. Ove veze se tijekom vremena umnožavaju i, što je interakcija jača i veze su deblje. Ovi energetski konopci su usidreni u auri i čakrama i oduzimaju nam energiju, naročito kada je veza u fizičkom svijetu krenula naopako i završena, i vuku nas niže i nazad kada trebamo krenuti gore i naprijed. Također, veze s roditeljima, naročito koji nisu baš “zablistali” u svojoj roditeljskoj ulozi, otežavaju naše osamostaljenje, bez obzira na godine.

Zato je potrebno, da bismo sebi olakšali duhovno napredovanje, redovno kidati ove konopce. Naročito s bivšim ljubavima, s roditeljima, pa čak i s osobama s kojima smo u dobrim odnosima, kako ne bismo na ovaj način gubili dragocjenu energiju.

Praksa kidanja energetskih konopa (razvezivanja) vjerojatno potiče iz havajske Huna šamanske prakse Hooponopono (što znači “ispraviti”), koja se temelji na opraštanju.

Ako se želimo razvezati od nekoga tko nas je duboko povrijedio, oproštaj se čini težak pa i nemoguć. Međutim, opraštanje ne podrazumijeva da se mirimo s time što nam je učinjeno u smislu da je to ispravno ili prihvatljivo, već da prestanemo dozvoljavati da nas ta veza dalje truje, bilo u energetskom ili u emotivnom smislu.

Buda je govorio “prepuštanje ljutnji je kao da smo uzeli užareni komad ugljena u namjeri da njime gađamo osobu koja nas je povrijedila – zapravo, opečeni smo samo mi”.

Kidanje konopa podrazumijeva postavljanje zdravih granica i iscjeljivanje.

atma.hr – 52
KAKO SE IZVODI TEHNIKA

Konopce je najbolje sjeći u svom vrtu za iscjeljivanje.

Vizualiziramo nas i osobu od koje se želimo razvezati u svom vrtu, i svako je zaštićen u svojoj zlatnoj auri.

Konopci se mogu sjeći alatkom koja nam najviše odgovara – zlatnim škarama, vatrenim mačem ili alatkom koja nam se sama javi u vizualizaciji.

Možemo ih sjeći sami ili zamoliti nekog anđela da to učini za nas.

Prije početka kidanja, možemo vizualizirati bijelu ili zlatnu svjetlost kako kruži oko nas i osobe od koje se razvezujemo u vidu broja 8.

Ovo nas energetski priprema za razvezivanje.

Kada prekinemo veze, vizualiziramo kako ih bacamo u peć gdje ih guta vatrena stihija zlatne svjetlosti i kako se u njoj transformiraju u čistu zlatnu svjetlost.

Nakon kidanja konopa zamolimo anđele da nas iscijele kako ne bismo gubili energiju kroz ostatke ovih konopa.

Zatim, možemo obaviti i razmjenu energije kako bismo se što potpunije očistili.

Neki predlažu vizualizaciju magneta u našim grudima, koji privlači samo našu energiju koja je zarobljena u drugoj osobi, i vraćamo je sebi. Isto tako i u grudima druge osobe zamislimo magnet koji će iz nas izvući energiju kojom nas je “zaprljala”.

Ja ovo radim kroz “sito” odnosno “filter” od sloja ljubičastog plamena Saint Germaina (koji transformira energiju koju razmjenjujemo u čistu zlatnu svjetlost) i svjetlosti još nekih boja, ovisno od odnosa koji sam imala s osobom od koje se u danom trenutku razvezujem.

Npr., ako me je ta osoba jako emotivno povrijedila, svjetlost će biti ružičasta, radi iscjeljivanja. Također, na kraju procesa zamolim ljubičasti plamen da očisti sve tuđe iz mene i anđele da me potpuno iscijele od svih rana vezanih za tu osobu.

atma.hr – 52
Na kraju cijelim srcem oprostimo toj osobi sve neugodno što smo zbog nje doživjeli:
“Hvala ti za dragocjene životne lekcije, koliko god da su bile teške. Opraštam ti i oslobađam te u savršenoj ljubavi i povjerenju” (ako nam je teško da od srca oprostimo, onda kažemo “Naučila sam lekcije za koje si bio katalizator, i sada te oslobađam. Ti više nemaš nikakvu moć nad mnom i odlazi u miru”.

Potom, zamolimo tu osobu da nama oprosti, ako smo joj učinili nešto nažao, svjesni da je sve ovo samo hologram, matriks, “igra” učenja na koju je naša duša pristala prije dolaska na fizičku ravan postojanja.

Pozdravljamo se s tom osobom s prijateljskom ljubavlju, kao dvije iskrice božanske svjetlosti, poželimo joj od srca sve najbolje, svu sreću u sveukupnom postojanju i s blagoslovom se opraštamo.

Na ovaj način liječimo lošu karmu stvorenu s tom osobom, i sprječavamo začarani krug karmičkog uzvraćanja kroz bezbrojne inkarnacije.

Ako na završetku procesa kidanja i opraštanja osjećamo da toj osobi i dalje zamjeramo, vizualizaciju je potrebno ponoviti kada za to budemo spremni.

Koliko god se činilo teško na početku, s vremenom evoluiramo u duhovnom smislu i sve nam je jasnije koliko je zamjeranje suvišno i koliko je važno i lako očistiti lošu karmu s određenom osobom.

Mi smo sve bliže svojoj božanskoj prirodi što više radimo na ovome.

Jasna Luminus – Utočište