Artwork by Daniel B. HolemanAko vaše zadovoljstvo dolazi od tijela, u konačnici ćete biti frustrirani. Ali ako vaše zadovoljstvo proizlazi od onoga što je unutar vašeg tijela, vašoj sreći i vašem miru nikada neće biti kraja. Zadovoljstvo koje dolazi iznutra nije podvrgnuto prirodnim uvjetima ovog fizičkog svijeta, već je na duhovnoj razini.

Naša svijest je simptom prisustva duše i ona je vječna. Naša svijest je izravno povezana s Bogom, koji je vrhovni izvor svih svijesti. To je kao što sunčeve zrake isijavaju iz Sunca. Sunčeve zrake su upravo ovdje na zemlji, ali one ne pripadaju Zemlji. Budući da dolaze od sunca, imaju iste osobine kao sunce.

Isto tako, mi smo svjesni, a ne nesvjesni. Ovaj svijet je napravljen od materije koja je nesvjesna, ali duša je svjesna. Duša zapravo nema nikakve veze s nesvjesnom materijom, iako je ovdje. Njen izvor je Bog, koji je vrhovni izvor sve svijesti.

I tako, kada shvatimo da smo dio Boga, čak i u ovom fizičkom tijelu i gledamo kako tijelo prolazi kroz procese starosti, bolesti i smrti, mi nećemo osjećati nikakvu patnju. Tijelo će patiti, ali duša će naći svoje zadovoljstvo u Bogu. Duša će pronaći zadovoljstvo tamo gdje se nalazi pravo zadovoljstvo – unutar vlastite egzistencije.

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 28.04.2015.
Slijedeća objavaŠto trebamo znati o lubenicama?
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.