Neki znakovi su u ovom životu skloni voditi dušu kroz odabir da budu ugnjetavani, dok će neki drugi znakovi ugnjetavati druge.

atma.hr – 78
Primjerice, kada su Ovan i Škorpion ugnjetavani, oni će strahovito teško podnijeti torturu i skloni su pasti u depresiju, dok će Riba ili Rak lakše podnijeti ugnjetavanje. Tako je i u ljubavnim odnosima. Ako smo u jednoj vezi ugnjetavali partnera, u drugom životu ćemo proživjeti ugnjetavanje jer da bi odrasli u ljubavi, prvo prolazimo kroz niže oblike odnosa, točnije, kroz osjećaje sadizma i mazohizma, a oni se smatraju osnovama svih problema u odnosima.

S nekim dušama imamo zadatak odraditi odnose. Obično kada otiđe jedan partner, vrlo brzo će otići i drugi jer fragmenti duše ili onoga što moraju odraditi, odlazi s tom dušom koja umire, pa duša koja je ostala vrlo brzo odlazi jer više ne postoje fragmenti koje moraju zajedno odraditi. Također postoje duše koje su odradile partnerski odnos i sada se nalaze u drugom odnosu u kojem se svađaju, dok partnera iz prošlog života susreću kao prijatelja s kojim se odlično slažu i često se pitaju zašto imaju problema u odnosu dok sa tim prijateljem imaju vrlo snažan odnos i ne znaju objasniti zašto.

atma.hr – 39

Recimo, Lav će lakše uspostaviti odnose s prijateljima jer mu odnosima vladaju Blizanci, ali u odnosima se susreće s karmom jer mu je nasuprot znak Vodenjaka kojim vlada Saturn.

Sigurno je da će nerazumijevanje usamljenosti više dodirnuti Ribe i Raka. No, što je usmaljenost?  C. G. Jung kaže: „Usamljenost ne znači nemati druge ljude oko sebe, nego ne biti u stanju da sa njima komuniciramo o stvarima koje se nama čine važnim, ili vjerovati u nešto što drugi ljudi smatraju nedopustivim.“ Loše emocije često predstavljaju nemogućnost da kažemo i izrazimo svoje najdublje porive koji se onda pretvaraju ili u ugnjetavanje ili smo mi ugnjetavani.

Ukoliko se koristimo određenim duhovnim vještinama ili znanjima o emocijama, možemo vidjeti te relacije i shvatiti dublje dimenzije naših emocija. Ako se Rak susretne s Jarcem, svojom suprotnosti, on će osjetiti sigurnost, ali neće dobiti emocije te će biti suočen s usamljenošću, dok Jarac kada gleda Raka osjeća želju da bude romantičan, ali to ne može jer mu gubljenje kontrole može donijeti mlakost i mogućnost da odustane od svojeg puta na koji poslovnost kao poslanje stavlja na prvo mjesto.


Widget not in any sidebars

Stoga, emocije su opasnost, on može ugnjetavati Raka jer se boji emocija, a mazohizam Raku daje opravdanje žrtve, da kaže kako on želi ljubav, ali je ne dobiva, te izlaz traži u usamljenosti i opravdanju da želi ljubav.

Riješenje je u tome da dođemo iza svakog znaka, a to se može upravo promatranjem sebe ili znaka i prilaženje u odnosu izvan tih granica, a da bismo to ostvarili okrećemo se pravom Ja ili Jastvu koje nam daje mogućnost da uđemo u ulogu promatrača. Hoće li to biti kroz meditativnu praksu koju onda primjenjujemo u svakodonevnom životu ili psihološkim metodama, sasvim je svejedno. Znakovi su karmička naučena ponašanja, a naš zadatak je zaći iza naučenih ponašanja kroz ulazak u ulogu promatrača ili pravoga Ja.

Nikola Žuvela vedski-jyotish.net

Knjige autora

nikola zuvela jedan muskarac i jedna zena nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija nikola zuvela katalog samozavaravanja nikola zuvela muskarac i zena u procjepu nikola zuvela o ljubavi

Prethodna objavaAyurveda – Stres i tehnike disanja
Slijedeća objavaUvijek se bojim – udarit će me auto, a na meni poderane gaćice!
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.