pixabay




Helicobacter pylori je gram-negativna bakterija koja naseljava različite dijelove želuca i dvanaesnika, gdje uzrokuje upalu slabog intenziteta koja je čvrsto povezana sa nastankom ulkusne bolesti (peptički ulkus).

Ukoliko se ne liječi, bakterija može uzrokovati bolesti probavnog sustava, uključujući gastritis (iritacija i upala želučane sluznice), peptički ulkus (čir) (karakteriziraju ga ranice koje se stvaraju u želucu ili gornjem dijelu tankog crijeva, dvanaesniku), pa čak i rak želuca, prenosi portal uspesnazena.com.

Iako ova bakterija može uzrokovati navedena oboljenja, stručnjaci vjeruju da je većina H.pylori infekcija neprimjetna i bez ikakvih simptoma bolesti.

Bakterija se može naći posvuda u svijetu, a posebice u zemljama u razvoju gdje do 10% djece i 80% odraslih može biti zaraženo H.pylori bakterijom, obično bez ikakvih popratnih simptoma.

U industrijski razvijenim zemljama infekcije su rijetke u djece i samo oko 40% odraslih osoba bude zaraženo bakterijom. Rizik od zaraze je veći kod osoba koje žive u prenapučenom prostoru ili nehigijenskim uvjetima.

Za liječenje od heliko bakterije propisuju se specijalni antibiotici i probiotici. Tretman liječenja traje oko dva tjedna.



Priroda liječi – recepti

Pored suvremene medicine, u liječenju nam mogu pomoći i prirodni lijekovi koji nam daju odličan rezultat. Prije nego što počnete tretman prirodnim lijekovima, morate odrediti kiselost želučanog soka.

Kod povećane kiselosti korisno je laneno sjeme, sok od krumpira i uvarak od određenih trava.

Sjemenke lana

1 žlicu lanenog sjemena preliti sa 200 ml ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 2-3 sata. Procijediti i uzimati po 1 žlicu prije svakog obroka. Tako dobivena sluz ima pozitivan utjecaj na želudac, jer obavija zidove želuca i umanjuje bol.




Sok od krumpira

Za njegovu pripremu uzeti 3 sirova krumpira i iscijediti u sokovniku. Dobiveni sok se konzumira po pola čaše prije obroka. Djeluje umirajuće za želudac i smanjuje bol.

Uvarak od trava

Za pripremun uvarka bit će potrebno: rusa (rosopas), kamilica, kantarion i hajdučka trava. Sve pomiješati u jednakim proporcijama (po 1 žličicu od svake trave) i preliti sa pola litre kipuće vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 1 sat. Procijediti. Konzumirati u malim dozama (50 ml) pola sata prije jela.

Ako imate smanjenu kiselost, liječenje heliko bakterije izvodi se korištenjem kupusa.

Sok od kupusa

Iscijediti sok iz manje glavice sirovog kupusa. Konzumirati po pola čaše sat vremena prije obroka. Sok od kupusa je pogodan za obnavljanje tkiva.

Najefikasniji tretman u liječenju heliko bakterije je korištenje propolisa i perge

Propolis i perga

Perga je pelud koji pčele sakupljaju i čuvaju u košnicama da bi ju koristile preko zime kao i u ishrani mladih pčela. Perga je fermentirani pelud, tj. proizvod koji nastaje tako što pčele pelud koji skupljaju s cvjetova biljaka unose u košnicu, prerađuju ga dodajući mu produkte izlučivanjem svojih žlijezda. Praktično, pčele pelud koji unose u košnicu natapaju sekretima koje izlučuju iz svojih žlijezda, smještaju ga u ćelije saća i zalijevaju ga odozgo medom.

U procesu fermentacije tako obrađeni pelud od strane pčela postaje bogatiji brojnim aminokiselinama, fermentima, raznim kvascima, bakterijama, mliječnom kiselinom i dr. Pčele pri preradi peluda koriste prijeko 200 mikroorganizama, inicirajući pri tome vrlo složen proces fermentacije peluda. Za razliku od peluda, perga je „obrađena“ fermentima i pomiješana sa medom. Ovo poboljšava njenu apsorpciju i iskorištavanje u organizmu bilo pčele ili čovjeka ako je koristi u prehrani. U toku „pretvaranja“ peluda u pergu, ugljikohidrati meda stvaraju mliječnu kiselinu koja konzervira pergu i štiti je od kvarenja.

Najbolji su prirodni lijekovi koji posjeduju antimikrobno djelovanje i mogu uništiti uzrok bolesti „u korijenu“. Ali, propolis i perga razlikuju se u načinu korištenja.



Propolis je najbolje koristiti u obliku alkoholne tinkture (kapi propolisa). 10 kapi propolisa na čašu vode. Piti po jednu čašu prije svakog obroka. Tretman se završava kad popijete 100 ml tinkture propolisa. Nemojte konzumirati propolis, dok pijete antibiotike.

Perga se konzumira u svježem obliku. Ona se samo žvaće, po 10 mg dnevno. Najbolje je žvakati poslije obroka.

Prehrana

Naravno nemojte zaboravljati na prikladnu prehranu. Za vrijeme liječenja nemojte jesti slanu, prženu, začinjenu, masnu i ljutu hranu.

Svatko tko je ikad imao ili ima infekciju bakterijom Helicobacter pylori vrlo dobro zna koje namirnice smije konzumirati, a koje bi trebao ograničiti ili izbaciti iz prehrane. No manji broj ljudi je upoznat s činjenicom da neke namirnice mogu pomoći u zadržavanju rasta bakterije i tako pomoći zdravlju na dubljoj razini:

Dokazano pomažu: brokula, brusnica, maslinovo ulje, kurkuma i zeleni čaj!

uspesnazena.com

APITERAPIJA

Dr. KAPŠ - APITERAPIJA


Liječenje pčelinjim proizvodima

Sve o svojstvima i primjenama meda, propolisa, peluda, matične mliječi, voska i pčelinjeg otrova. Savjeti za 330 bolesti, povijest, istraživanja, prevencija, terapije i recepti.

Stručna knjiga namijenjena pčelarima, liječnicima, farmaceutima, ali i svakome tko proučava primjenu prirodnih proizvoda u prevenciji i liječenju ili traži rješenje za svoj konkretan zdravstveni problem.

Tvrdi uvez, 440 stranica, format 16×24

Cijena: 351 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaTAJNA pravog djelovanja Zakona Privlačenja – Za čovjeka koji nije vježbao kontrolu misli, OVO je vrlo teško!
Slijedeća objavaSvaki susret služi većoj svrsi – 3 vrste kozmičkih veza
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

2 KOMENTARA

  1. “Kiseo” organizam osnovni je razlog (uvjet – podloga) za razvoj svih bolesti, pa i onih najopasnijih, jer je plodno “tlo” za nagomilavanje, razvoj i aktivnost svih patogenih organizama. Istovremeno slabi funkciju svih vitalnih organa. Rješenje – smanjiti kiselost povećavanjem “LUŽNATOSTI” organizma (alkalnosti). Unosom hrane koja to čini po svojoj prirodi…
    Svaka termička obrada (kipuća voda) UNIŠTAVA ŽIVE ENZIME i hrana gubi na kvaliteti! Ovo je neophodno znati…
    Lan da…, ali bez “opne”, jer kod drobljenja ona se pretvara u sitne kao staklo oštre djeliće i kao takva se zabada u stijenke crijeva. Zbog toga je lan opasan, ako se opna ne odstrani, pa se samo “srce lana” koristi. Prah je toliko sitan da se ne može vidjeti oštrina samljevene opne, ali mikroskopski gledano sve je jasno vidljivo. Ovo se ne smije zanemariti…
    “SINERGIJA” različitih vrsta biljaka jeste ključ, zato je bitno poznavati ENERGETSKU VRIJEDNOST svake biljke posebno, pa izvesti onaj “OMJER” koji u kombinaciji s drugim biljkama daje maksimalno…
    Od 150 testiranih biljaka, koje energetski najviše odgovaraju organizmima ove “hemisfere”, a koja je najjača u poništavanju kiselosti i jačanju lužnatosti, jeste JEČAM !On je istovremeno i “čistač” i “punjač” organizma. Pripremljen BEZ TERMIČKE OBRADE, DOBIVEN IZ “PRASTAROG” SJEMENA, spremljen isključivo na PRIRODAN NAČIN i punjen u “kapsule” od goveđeg želatina radi lakše konzumacije…
    Ovako stvoren, održavan i pripremljen, pretvoren je u HRANU BUDUĆNOSTI!

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here