Foto: pixabay.com

Australac Ben McMahon, probudio se iz kome nakon nesreće i počeo pričati tečno mandarinski jezik, i nitko ga od bližnjih nije razumio, odnosno trebalo mu je neko vrijeme da se sjeti engleskog jezika. Znanstvenici kažu da se to jako često događa i tu pojavu pripisuju mozgu iako ne postoji niti jedan mogući razlog kako netko može pričati jezikom s kojim nikada nije došao u doticaj. Pripisivanje materiji nadnaravne sposobnosti znak je primitivne civilizacije i primitivnog uma jer ne traži uzroke već se okreće slijepoj vjeri i dogmatizmu. Spinoza je prije više od tristo godina rekao da znanost može biti znanost jedino ako shvati da uzroci mogu biti nematerijalne prirode. Vakuum je nevidljiv i čini 70 posto svemira. Stoga, ne prenose se samo jezici u drugi život već i ponašanja i misli, odnosno analiza jyotisha nije ništa drugo nego iščitavanje ponašanja i misli koji onda izazivaju događaje u našem životu.

Mandarinski jezik koji se pojavio Benu, govori o postojanju karme. Znanstveni eksperiment Delpas dokazuje da energija nakon smrti prelazi u drugo stanje, odnosno energija je sama po sebi neuništiva. Dr. Michael Newton, psihijatar kroz hipnoze je otkrivao tako točne podatke o prošlim životima da je i sam kao skeptik morao priznati postojanje reinkarnacije i tako hipnozu učinio potpunijom tehnikom koja pokazuje da smo ovdje da učimo lekcije koje smo odabrali da li životom u ovoj zemlji, sa sadašnjim partnerom, ili odabirom sadašnjeg posla. Lekcije su ustvari načini kako da integrirate i naučite o dva polariteta Anime i Animusa sve dok ih u sebi ne spojite.

atma.hr – 52
Mnoge duše se rađaju u inkarnaciji muškarca i kad jednom životu promjene spol i rode se kao žena, ponovno im duša može čeznuti za ženom. Zato budisti smatraju da je bitno poštovati tuđe odabire, odnosno svi mi moramo u sebi izjednačiti muški i ženski princip sve do konačnog mističnog braka Anime i Animusa (Shive i Shakti). Kad su pitali Junga je li moguće osvijestiti Animu i Animusa u jednom životu, rekao je: Za to bi bilo potrebno puno života.

Dakle, možda ste momentalno rođeni u ženskom tijelu i osjećate jaku ambiciju, u vezi volite da je po vašem (u jyotishu – Kudja dosha), volite ulaziti u konflikt s muškarcem (negativni Animus) što često zna uzrokovati prekid. U jyotishu 30 posto populacije ima loš položaj Marsa ili Kudja  doshu. Da bi žena pomogla sebi, potrebno je osvijestiti strpljivost, blagost, majčinstvo, a to sve može biti jako teško jer prošle navike i manjak ženskog elementa ne mogu stvoriti adekvatno ponašanje. Možda se sada osjećate tužno i izdano zbog toga što ste to već doživjeli, počeli ste se podsvjesno mrziti, smatrate se neadekvatnim, ali to je nerazumijevanje prirode čovjeka, ne prihvaćanje inteligencije života i svemira koja je u nama, a nažalost nitko vam to nije mogao reći. Ni učitelj o vašoj prirodi, niti profesor, niti knjiga, a kamoli društvo. Što vi radite? Grizete sebe, optužujete sebe ili partnera kojeg ste imali ili ga sada imate. To nije zadatak koji se rješava preko noći, to je razumijevanje i osvještavanje onoga što smo dobili za razvitak nas samih. Kada promatrate svoj problem, započnite sa mišlju da ste upravo sada birali ovo iskustvo. Ono je nasljedstvo svih vaših razmišljanja, a to znači oprostiti sebi i krenuti od onoga što možete i što jako dobro činite da kroz taj kanal izražavate ljubav. Krenuti u život sa mišlju da je problem izazov koji se zasniva na onome što smo naslijedili iz prošlog života, da je sve što nam se sada događa nasljedstvo razmišljanja i djelovanja, velika je mogućnost za promjenu, jer na taj način uklanjamo vanjske krivce i radimo onoliko koliko su naše stvarne mogućnosti.

Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net

Prethodna objavaOno što govorimo puno govori o nama samima
Slijedeća objavaSinergija s Majkom Zemljom
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.