52
Uzevši u obzir da tokom života imamo dvije majke, onu biološku, te Majku Zemlju, sposobnosti planeta bez kojega ne bi postojali prvotno naši roditelji, a kamoli mi, su izravno zadivljujuće. Koliko samo dobivamo od ovoga planeta sa takvom lakoćom: počevši od obilja vode u našoj zemlji, hrane, umjerene klime, izrazito plodnog tla, oblika reljefa itd? Ono što želim navesti u ovome članku jest napomena da je danas dan naše predivne Majke Zemlje.

Obilježite današnji dan planeta Zemlje s Ljubavlju i Zahvalnošću

Obilježiti ću ga na slijedeći način: nekoliko ključnih aspekata koji su bitni za svakoga ponaosob su navedeni ispod.

1. Volite planet Zemlju

Jeste li emotivno poslali zahvalnost i ljubav ovome planetu isto kao što ste to učinili prema vlastitoj majci tokom odrastanja? Kao što svi ljudi trebaju Ljubav i Zahvalnost da bi empatijski uvažavali druge, isto to treba i ovaj planet, svakoga trenutka.

Zato: sjetite se u danu barem nekoliko puta poslati Majci Zemlji riječi poput “Oprosti sto smo te iskorištavali tisućama godina, žao nam je. Hvala ti što mojoj obitelji, meni i drugima pružaš dom i mjesto gdje naša duša može iskusiti što znači biti čovjek. Volim te”. Ovo je tehnika Ho’oponopono-a koja odiše moćnom snagom – zasigurno će ovakvim izjavama Vaša svijest, a i Majke Zemlje podići vibraciju.

52
2. Budite umjereni u življenju na planetu Zemlji.

vdje ću rado navesti (parafrazirati) kategorički imperativ (nužno ponašanje) velikana filozofija, Immanuela Kanta: Sve što radite neka bude tako da se može u bilo koje vrijeme može uzeti kao opće zakonodavno i moralno ponašanje. Neka Vaša odjeća bude od prirodnih materijala – Zemlja ima pregršt sirovina za ponuditi navedeno. Ukoliko mislite da je način takvog odijevanja ekonomski izdašan, pogledajte porast Second Hand trgovina u kojima se može naći visokokvalitetna pamučna i lanena odjeća za 10 puta manje novaca nego u dućanima prepunim sintetike. Ovdje imajte na umu da je razgradnje plastike enormno sporo i šteti prirodnom tlu, a odjeća koju kupite se može energetski očistiti dodavanjem morske soli u perilicu rublja. Također, pripremanje hrane neka bude u stilu “pojedi koliko možeš prožvakati”; ogromne količine hrane koje bacamo ne samo da su neodgovorno ponašanje, već time stvarate “energetsku penziju karme” koju ćete kad-tad morati naučiti i iscijeliti taj dio Vas. Također, ne gomilajte pregršt stvari koje Vam ne trebaju – to je očigledan pokazatelj Vaše unutrašnjosti, nešto morate u sebi iscijeliti kako biste shvatili izreku “kako unutra – tako i vani”.

3. Reciklirajte!

Vrlo, vrlo važan čimbenik kojega smo premalo svjesni jest odlaganje biološkog i ostalog otpada na za to predviđena mjesta. Postanite proaktivne osobe u zajednici, potaknite druge na uvođenje odvojenog sakupljanja otpada, planeta će zasigurno uzvratiti sa još većom Ljubavi! Ukoliko imate vrt, otpatke od voća i povrća možete koristiti kao prirodno gnojivo, svakako bolje nego da trune u kantama za smeće i privlači razne insekte. Također, pratiti ćete način aspekta ” Zemlja dala – Zemlja uzela”.

Hodajte i vozite bicikl u što većoj mogućoj mjeri. Zagađenje okoliša došlo je do blago crvene razine! Ukoliko želite da Vaši potomci imaju planet na kojemu će egzistirati u stimulativnom okruženju za njihovu svijest i zdravlje, pokažite im puteve kojima se to može postići. Ne možemo samo reći “na mladima svijet ostaje” – usmjerite ih u aktivnu suradnju sa Prirodom. Roditelji pogotovo trebaju razmotriti ovu činjenicu: tehnologija nije edukativno sredstvo za razvoj djece, “kutijice” koje im kupujete izvlači njihovu osobnost i kulturološke aspekte. Pozovite ih na druženje i obitelj, neka shvate vrijednost ljudskih odnosa – to je najvrjednija stvar na ovome planetu!

4. Uzemljite se.

Meditacija bilo koje vrste, tipa šetnja prirodom, vožnja bicikla na zemljanim terenima, jogička praksa meditiranja u položaju lotosa na zemaljskom tlu – nužni su aspekti koje SVAKO ljudsko biće mora odražavati u svome životu. Moje područje je rad s ljudima, te kako to iziskuje mnogo energije, boso hodanje po tlu i prethodna meditacija te duboko disanje izravni su pokazatelj snage koju držim tokom čitavog dana. Ono što je također bitno: podizanje moje svijesti ubrzano je sinergijom između Majke Zemlje i moje malenkosti. Vama su otvoreno dostupni gotovo svi aspekti koje sam naveo; odaberite onaj optimalni, boravite u Prirodi vikendom, sami ili s obitelji – vrlo brzo ćete primijetiti kvalitetne i ugodne promjene oko Vas i u Vama.

Kratko: tokom meditacije koju je vodio eminentni Sal Rachele, moja svijest je dobila povratnu informaciju od Zemlje: “Hvala ti što mi šalješ Ljubav i Zahvalnost, to je moja hrana za sve Vas koji ste moja Djeca i obitelj.”

Promatrajte svijet oko sebe i uskladite ga koliko možete tako da radimo u skladu sa Prirodom, a ne da je pohlepno podredimo sebi. Majka Zemlja je ovdje da radi sa nama u pokazivanju što znači biti Ljudsko Biće i u ostvarivanju toga. Životinje i Priroda od Početka se vole i rade u suradnji, otvoreno Vas pozivam da učinimo isto – sretan Vam dan planeta Zemlje!

Davor Predavec, portal3svijesti.org

52
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 22.04.2016.
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 23.04.2016.
Davor Predavec
Davor Predavec odmalena je znao da postoji nešto više od nas samih i da ta sila pomaže u koordinaciji sveopćeg Života. Već više od 10 godina aktivno istražuje razne metode iscjeljivanja (od kojih je i sam završio određene stupnjeve), bavi se proučavanjem "rubnih" područja znanosti: od polja singularitera - Jedinstva, zakona privlačenja kojega svakodnevno koristi i nadograđuje, zakona uzroka i posljedice, zakona Odgovornosti, te mnogim ostalim područjima nastojeći ih približiti ljudima u pristupačnom obliku, jer sve su to nijanse boja jednog Tvorca, kojemu se iskrenim predanjem i vlastitim rastom pomalo približavamo. Davor je svojim svjesnim djelovanjem priznat na veleučilištu gdje je diplomirao specijalistički smjer telekomunikacija i računala i dalje sudjeluje u publikaciji članaka i budućih radova, a trenutno radi u Engleskoj kao voditelj projekata - iako mlad (26 god), sve to je ostvario zahvaljujući poznavanju unutarnje Moći koju svi posjedujemo.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.