atma.hr – 52
Uzevši u obzir da tokom života imamo dvije majke, onu biološku, te Majku Zemlju, sposobnosti planeta bez kojega ne bi postojali prvotno naši roditelji, a kamoli mi, su izravno zadivljujuće. Koliko samo dobivamo od ovoga planeta sa takvom lakoćom: počevši od obilja vode u našoj zemlji, hrane, umjerene klime, izrazito plodnog tla, oblika reljefa itd? Ono što želim navesti u ovome članku jest napomena da je danas dan naše predivne Majke Zemlje.

Obilježite današnji dan planeta Zemlje s Ljubavlju i Zahvalnošću

Obilježiti ću ga na slijedeći način: nekoliko ključnih aspekata koji su bitni za svakoga ponaosob su navedeni ispod.

1. Volite planet Zemlju

Jeste li emotivno poslali zahvalnost i ljubav ovome planetu isto kao što ste to učinili prema vlastitoj majci tokom odrastanja? Kao što svi ljudi trebaju Ljubav i Zahvalnost da bi empatijski uvažavali druge, isto to treba i ovaj planet, svakoga trenutka.

Zato: sjetite se u danu barem nekoliko puta poslati Majci Zemlji riječi poput “Oprosti sto smo te iskorištavali tisućama godina, žao nam je. Hvala ti što mojoj obitelji, meni i drugima pružaš dom i mjesto gdje naša duša može iskusiti što znači biti čovjek. Volim te”. Ovo je tehnika Ho’oponopono-a koja odiše moćnom snagom – zasigurno će ovakvim izjavama Vaša svijest, a i Majke Zemlje podići vibraciju.

atma.hr – 52
2. Budite umjereni u življenju na planetu Zemlji.

vdje ću rado navesti (parafrazirati) kategorički imperativ (nužno ponašanje) velikana filozofija, Immanuela Kanta: Sve što radite neka bude tako da se može u bilo koje vrijeme može uzeti kao opće zakonodavno i moralno ponašanje. Neka Vaša odjeća bude od prirodnih materijala – Zemlja ima pregršt sirovina za ponuditi navedeno. Ukoliko mislite da je način takvog odijevanja ekonomski izdašan, pogledajte porast Second Hand trgovina u kojima se može naći visokokvalitetna pamučna i lanena odjeća za 10 puta manje novaca nego u dućanima prepunim sintetike. Ovdje imajte na umu da je razgradnje plastike enormno sporo i šteti prirodnom tlu, a odjeća koju kupite se može energetski očistiti dodavanjem morske soli u perilicu rublja. Također, pripremanje hrane neka bude u stilu “pojedi koliko možeš prožvakati”; ogromne količine hrane koje bacamo ne samo da su neodgovorno ponašanje, već time stvarate “energetsku penziju karme” koju ćete kad-tad morati naučiti i iscijeliti taj dio Vas. Također, ne gomilajte pregršt stvari koje Vam ne trebaju – to je očigledan pokazatelj Vaše unutrašnjosti, nešto morate u sebi iscijeliti kako biste shvatili izreku “kako unutra – tako i vani”.

3. Reciklirajte!

Vrlo, vrlo važan čimbenik kojega smo premalo svjesni jest odlaganje biološkog i ostalog otpada na za to predviđena mjesta. Postanite proaktivne osobe u zajednici, potaknite druge na uvođenje odvojenog sakupljanja otpada, planeta će zasigurno uzvratiti sa još većom Ljubavi! Ukoliko imate vrt, otpatke od voća i povrća možete koristiti kao prirodno gnojivo, svakako bolje nego da trune u kantama za smeće i privlači razne insekte. Također, pratiti ćete način aspekta ” Zemlja dala – Zemlja uzela”.

Hodajte i vozite bicikl u što većoj mogućoj mjeri. Zagađenje okoliša došlo je do blago crvene razine! Ukoliko želite da Vaši potomci imaju planet na kojemu će egzistirati u stimulativnom okruženju za njihovu svijest i zdravlje, pokažite im puteve kojima se to može postići. Ne možemo samo reći “na mladima svijet ostaje” – usmjerite ih u aktivnu suradnju sa Prirodom. Roditelji pogotovo trebaju razmotriti ovu činjenicu: tehnologija nije edukativno sredstvo za razvoj djece, “kutijice” koje im kupujete izvlači njihovu osobnost i kulturološke aspekte. Pozovite ih na druženje i obitelj, neka shvate vrijednost ljudskih odnosa – to je najvrjednija stvar na ovome planetu!

4. Uzemljite se.

Meditacija bilo koje vrste, tipa šetnja prirodom, vožnja bicikla na zemljanim terenima, jogička praksa meditiranja u položaju lotosa na zemaljskom tlu – nužni su aspekti koje SVAKO ljudsko biće mora odražavati u svome životu. Moje područje je rad s ljudima, te kako to iziskuje mnogo energije, boso hodanje po tlu i prethodna meditacija te duboko disanje izravni su pokazatelj snage koju držim tokom čitavog dana. Ono što je također bitno: podizanje moje svijesti ubrzano je sinergijom između Majke Zemlje i moje malenkosti. Vama su otvoreno dostupni gotovo svi aspekti koje sam naveo; odaberite onaj optimalni, boravite u Prirodi vikendom, sami ili s obitelji – vrlo brzo ćete primijetiti kvalitetne i ugodne promjene oko Vas i u Vama.

Kratko: tokom meditacije koju je vodio eminentni Sal Rachele, moja svijest je dobila povratnu informaciju od Zemlje: “Hvala ti što mi šalješ Ljubav i Zahvalnost, to je moja hrana za sve Vas koji ste moja Djeca i obitelj.”

Promatrajte svijet oko sebe i uskladite ga koliko možete tako da radimo u skladu sa Prirodom, a ne da je pohlepno podredimo sebi. Majka Zemlja je ovdje da radi sa nama u pokazivanju što znači biti Ljudsko Biće i u ostvarivanju toga. Životinje i Priroda od Početka se vole i rade u suradnji, otvoreno Vas pozivam da učinimo isto – sretan Vam dan planeta Zemlje!

Davor Predavec, portal3svijesti.org

atma.hr – 52
Prethodna objavaKarma prenosi ponašanja u odnosu
Slijedeća objavaMartina Tišljar – Susret s Anđelima
Davor Predavec
Davor Predavec odmalena je znao da postoji nešto više od nas samih i da ta sila pomaže u koordinaciji sveopćeg Života. Već više od 10 godina aktivno istražuje razne metode iscjeljivanja (od kojih je i sam završio određene stupnjeve), bavi se proučavanjem "rubnih" područja znanosti: od polja singularitera - Jedinstva, zakona privlačenja kojega svakodnevno koristi i nadograđuje, zakona uzroka i posljedice, zakona Odgovornosti, te mnogim ostalim područjima nastojeći ih približiti ljudima u pristupačnom obliku, jer sve su to nijanse boja jednog Tvorca, kojemu se iskrenim predanjem i vlastitim rastom pomalo približavamo. Davor je svojim svjesnim djelovanjem priznat na veleučilištu gdje je diplomirao specijalistički smjer telekomunikacija i računala i dalje sudjeluje u publikaciji članaka i budućih radova, a trenutno radi u Engleskoj kao voditelj projekata - iako mlad (26 god), sve to je ostvario zahvaljujući poznavanju unutarnje Moći koju svi posjedujemo.