Foto: unsplash.com

Određene karte tarota predstavljaju svakog od 12 znakova zodijaka, a brojevi u špilu navodno su povezani s praksom numerologije. Poznavanje tarot karte koja vlada određenim znakom može biti korisno u razumijevanju suštine nečije osobnosti, kao i izazova s kojima ćete se vjerojatno suočiti u ovom životu i duhovnih lekcija koje ćete vjerojatno naučiti iz njih.

atma.hr – 78
Bez obzira jeste li ljubitelj tarot karata, mora se priznati kako postoji nešto tajanstveno i sjajno vezano za njih. Možda je to činjenica da se tarot stoljećima koristi, baš kao i astrologija, kao alat za duhovno vodstvo.

Iako se tarot i astrologija razlikuju, povezani su na mnoge načine, kao zasebna poglavlja iste knjige.

Određene karte tarota predstavljaju svakog od 12 znakova zodijaka, a brojevi u špilu navodno su povezani s praksom numerologije.

Poznavanje tarot karte koja vlada određenim znakom može biti korisno u razumijevanju suštine nečije osobnosti, kao i izazova s kojima ćete se vjerojatno suočiti u ovom životu i duhovnih lekcija koje ćete vjerojatno naučiti iz njih.

Ovan: Car

1 4

Car je lik koji predstavlja vodstvo, netko tko koristi svoju karizmu, šarm i snagu volje kako bi drugi učinili ono što on želi.

atma.hr – 75
Kada je karta okrenuta prema dolje u čitanju, to znači da morate ponovno kalibrirati ono što želite, što je trenutno moguće, ali sveukupno ova karta znači da imate unutarnje resurse da postignete svoje ciljeve.

Bik: Papa

2 4

Ovo je karta koja predstavlja duhovnu tranziciju od studenta do učitelja. Papa savjetuje da naučite sve što možete o onome što ste odabrali učiniti.

Učite polagano i pažljivo, zaradite poštovanje širenjem svog znanja i iskustava, te postanite stvarni stručnjak u svom polju, umjesto da samo govorite kao jedan takav.

Blizanci: Ljubavnici

3 4

Ljubavnici su karta koja predstavlja izazove odabira partnera, ali za Blizance predstavlja osobni izazov donošenja konačnog odabira. Jedan put ili drugi put, a ne oba, kako bi željeli Blizanci.

atma.hr – 39

Ova karta savjetuje Blizance da pažljivo razmotre svoje dugoročne interese prije donošenja odluke. Budite spremni na kompromise i lakše ćete biti predani onome što ste odabrali.

Rak: Kočija

4 3

Poput vozača svoje kočije, Rak koristi svoje mentalne resurse kako bi bolje fokusirao svoju energiju. Rakovi imaju nevjerojatnu potrebu za sigurnošću, a ova je karta podsjetnik da se moraju fokusirati na promjene koje dolaze u život i odlaze iz njega, prije nego što se sve konačno smiri.

Možda ćete morati nazivati mnoga mjesta svojim domom prije nego što konačno pronađete svoj pravi dom i to je u redu. Poput kočije, kotrljajte se s njom!

Lav: Snaga

5 3

Ova karta izgleda kao da sama sebe objašnjava, ali ona ima puno više nijansi nego što se čini. To, naravno, ukazuje na fizičku snagu znaka Lava, ali također govori onima koji su rođeni u ovom znaku da će njihova snaga biti testirana i da ne bi trebali upotrebljavati svoju fizičku snagu, već svoju duhovnu snagu za ispunjenje svojih ciljeva.

atma.hr – 78
Dio vašeg cilja u ovom životu je nadahnuti hrabrost u drugima, ali prvo morate razlikovati vaš ego i vaše intuitivno sebstvo.

Djevica: Pustinjak

6 2

Pustinjak je prikaz kako iscrpljujući vanjski svijet može postati za Djevice, koje su puno osjetljivije nego što misle.

Trebate uzeti vremena da se povučete iz vanjskog svijeta, kako biste ušli unutar sebe, kako biste odvojili vrijeme za samoću. Možda ćete ovisiti o razjašnjenju koje će vam pružiti drugi ljudi da biste mogli pronaći mudrost koju tražite od sebe.

Vaša unutarnja mudrost otkriva vašu svrhu u životu. Poslušajte to.

Vaga: Pravda

7 2

Karta pravde ne predstavlja samo želju Vaga za jednakošću i pravdom, nego ih poučava kako se nositi s tim u svijetu koji nije fer. Ova karta prikazuje ženu s vagom, vaganje njezinih želja naspram njezinih potreba, osjećaj zaglavljenosti.

atma.hr – 39

Ravnoteža se može postići kako bi mogli živjeti u skladu s vašim odlukama, a to uključuje i napuštanje svojih strogih definicija što je ispravno i pogrešno, te prihvaćanje činjenice da su i vaši nedostaci savršeni na svoj način.

Škorpion: Smrt

8 2

Karta smrti ne govori o doslovnoj smrti neke osobe, stoga nemojte se uplašiti. Ova karta predstavlja proces smrti: preobrazbu u novi život. Ona predstavlja ostavljanje stare kože kako bi se ponovno rodili. Život Škorpiona je pun transformacija.

Vi možete osjećati kao da ste živjeli nekoliko života u samo ovom jednom, a ova karta potiče vas da nastavite napredovati, napuštajući ljude i stvari koje vam više ne služe. Ovako ćete doseći svoj najveći potencijal.

Strijelac: Umjerenost

9 1

Karta umjerenosti simbol je borbe koju Strijelac vodi kada je u pitanju objektivnost. Ta vam karta savjetuje da pronađete temelje uravnoteženjem vaše svijesti o činjenicama s boljom prosudbom.

atma.hr – 75
Pokušajte ostati stabilni kada se suočavate s preprekama, mijenjajući načina života na način da vam pomogne u postizanju vaših ciljeva.

Jarac: Vrag

10 1

Jarac je vrlo statusno svjestan znak i troši puno vremena i energije na pokušaje da svima pokaže kako je najbolji. Njegova tarot karta, Vrag, potiče ga da se suoči s vlastitom mračnom stranom.

Razmislite o vlastitoj negativnosti, otrovnim uvjerenjima ili iskustvima kako biste postigli potpunu duhovnu preobrazbu u najbolju verziju sebe.

Vodenjak: Zvijezda

11 1

Ova karta predstavlja osobnost Vodenjaka. Na njemu se nalazi žena koja nosi vodu, s jednom nogom u vodi i jednom nogom na kopnu, simbolizirajući ravnotežu između intuicije i stabilnosti.

atma.hr – 78
Zvijezda u gornjem lijevom kutu služi kao podsjetnik Vodenjaku da mu nije suđeno da se pomiješa i stopi s drugima, no iako provodi svoje vrijeme odvojeno od mnoštva, on se i dalje ističe svojim inovacijama i idejama.

Ribe: Mjesec

12 1

Poput znaka Riba, karta Mjeseca je povezana sa snovima, idealizmom i podsvijesti. Ona predstavlja psihičke vizije koje primamo u duboko opuštenom stanju snova i hipnotičkim mijenama, plimom i osekom.

Ova karta podsjeća Ribe da slušaju energiju unutar sebe koja reagira na okolnosti s akutnom osjetljivošću. Ako osjetite da je energija prostora pogrešna za vas, napustite ga. Ako osjetite da je dobra, prigrlite to!

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić