Biskvit je mekan, a nadjev je preukusan!

atma.hr – 39

Sastojci za biskvit:

  • 7 žlica smeđeg šećera (eritrita ili zaslađivača po želji)
  • prstohvat soli
  • 100 ml ulja (vrsta po želji, maslaca ili margarina)
  • 200 ml mlijeka (po želji, može biljno)
  • 200 grama brašna (po želji, predlažemo tip 850, polubijelo)
  • 1 kesica praška za pecivo
  • malo soda bikarbone
  • 2 žlice kakaa

Sastojci za nadjev:

  • 1 l mlijeka (po želji, dobro je sojino od biljnih)
  • 7 žlica griza
  • 5 žlica šećera (ili zaslađivača po želji)
  • 2 kesice vanilin šećera ili ekstrakta vanilije
  • 200 grama kokosa

atma.hr – 78




Priprema nadjeva:

Najprije stavite litru mlijeka da provrije.

Kada proključa, dodajte sedam žlica griza pa promiješate.

Dodajte dvije kesice vanilin šećera i šećer.

Kuhajte na slaboj vatri dvije, do tri minute, a potom dodajte 200 grama kokosa, a zatim sve lijepo promiješajte.

Ostavite da se ohladi.

Priprema biskvita:

Izmiješajte ulje (može i maslac ili margarin), mlijeko, brašno, šećer, sol, soda bikarbonu, prašak za pecivo, a na samom kraju dodajte kakao. Možete staviti i neku aromu ili malo ruma.

Tekuću smjesu stavite u pleh da se peče, nekih 15-20 min na 180 C.

Kada se biskvit ispeče, onda nadjenite kolač.

atma.hr – 75




Glazura:

Rastopite na pari čokoladu za kuhanje, cca 200 gr.

Prelijte preko kolača.

Ostavite da se ohladi i servirajte.

stil.kurir

55 SLATKI VEGAN

SLATKI VEGAN

Cjeloviti gurmanski deserti za svaku prigodu

Majstorica u kreiranju zdravijih varijanti slastica s prirodnim zaslađivačima, svježim i organskim sastojcima, Dunja Gulin donosi nam u ovoj slatkoj kuharici maštovite, gurmanske recepte za svaku prigodu.

Hrskavi keksi, kremasti kolači, raskošne torte, slasne savijače, prhke pite i bogata dizana tijesta od prirodnih, cjelovitih sastojaka, bez mliječnih proizvoda, teških masnoća i šećera, zadovoljit će i najzahtjevnije sladokusce, a tu su i omiljeni klasici u zdravijoj varijanti kao što su tiramisu, zapečene palačinke i nezaobilazne zaherice. Sto posto okusa za sto posto gurmane.