Biskvit je mekan, a nadjev je preukusan… Ovaj desert će odmah nestati sa stola!

atma.hr – 52




Sastojci za biskvit:

  • 7 žlica smeđeg šećera (zaslađivača po želji)
  • prstohvat soli
  • 100 ml ulja (maslaca ili margarina)
  • 200 ml mlijeka (može i biljno)
  • 200 grama brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • malo soda bikarbone
  • 2 žlice kakaa

Sastojci za nadjev:

  • 1 l mlijeka (može i sojino)
  • 7 žlica griza
  • 5 žlica šećera (zaslađivača po želji)
  • 2 kesice vanilin šećera ili ekstrakta vanilije
  • 200 grama kokosa

atma.hr – 78




Priprema nadjeva:

Najprije stavite litru mlijeka da proključa.

Kada proključa, dodajte sedam žlica griza pa promiješate.

Dodajte dvije kesice vanilin šećera i šećer.

Kuhajte na slaboj vatri dvije, do tri minute, a potom dodajte 200 grama kokosa, a zatim sve lijepo promiješajte.

Ostavite da se ohladi.

Priprema biskvita:

Izmiješajte ulje (maslac ili margarin), mlijeko, brašno, šećer, sol, soda bikarbonu, prašak za pecivo, a na samom kraju dodajte kakao. Možete staviti i neku aromu ili malo ruma.

Tekuću smjesu stavite u željeni kalup da se peče nekih 15-20 min na 180 C.

Kada se biskvit ispeče, onda nadjenite kolač.

Glazura:

Rastopite na pari čokoladu za kuhanje, cca 200 gr.

Prelijte preko kolača.

Ostavite da se ohladi i servirajte.

stil.kurir