Foto: pixabay.com

Očekivanja jednog i drugog partnera koji se bore za dominaciju, a ne ljubav, na kraju završi prekidom, jer se jedna i druga strana poistovjećuje s negativnim unutarnjim polom. Muškarci se poistovjećuju s negativnom Animom gdje postaju posesivni i dominantni, dok žene s negativnim Animusom, jer se s njime poistovjećuju manipuliraju s dominacijom i kritikom.

atma.hr – 78
Mars i Venera u konjunkciji ili opoziciji u natalnoj karti simboliziraju u ženskom i muškom horoskopu sukob Animusa i Anime, podsvjesnih principa muškaraca i žena. Ta kombinacija govori obično o strasnim vezama koje se raspadnu u velikim svađama i dramatičnim scenarijima.

To je veza savršenog alibija u kojem se skriva nesposobnost za ljubav. Ipak, onaj tko nije tako volio, taj kasnije ni ne zna što je ljubav. Bez strasti nema ni ljubavi, ovo je početna faza razvoja odnosa.

Često na konzultacijama, kada se objasni ovaj položaj, ne dolazi do prihvaćanja ovog konflikta. Svaki položaj ustvari je naš obrambeni stav. U ovom slučaju predstavlja strah od prihvaćanja ljubavi. Ove osobe, često odgovaraju protupitanjem: “Kakav je to odnos bez strasti?” To je odgovor u kojem se ne traži rješenje.

Iza takvih odnosa je samo slijepa strast i želja za dominacijom. Kad se istopi strast kroz teške svađe u kojima jedna i druga strana sudjeluju do iznemoglosti dolazi do prekida.

Jedan i drugi pokušavaju svoj stav opravdati iako oboje ne slušaju jedno drugo, jer takva strast je duboki narcizam pošto su zaljubljeni u sebe. To je trenutak u kojem par shvaća da partner nije idealni. To pokreće lavinu emocija razočarenja.

atma.hr – 39

Očekivanja jednog i drugog partnera koji se bore za dominaciju, a ne ljubav, na kraju završi prekidom, jer se jedna i druga strana poistovjećuje s negativnim unutarnjim polom. Muškarci se poistovjećuju s negativnom Animom gdje postaju posesivni i dominantni, dok žene s negativnim Animusom jer se s njime poistovjećuju manipuliraju s dominacijom i kritikom.

Anima i Animus su ovoj fazi ili ovoj kombinaciji demoni jer su nesvjesni, partneri su duboko poistovjećuju sa svojim egom i nisu spremne na razmjenu. Partneri se promatraju kroz projekcije a ne kroz stvarna stanja.

Simbolika planetarnih kombinacija je moćna i ona govori o našim dubokim konfliktima.

Natalne kombinacije u kartama bez obzira ako su loše,  mogu vas iscijeliti ako uočite ove konflikte jer tada ćete biti spremni na stvarnu razmjenu. Mars i Venera predstavljaju simbole slijepe zaljubljenosti koja može otkriti način kako volite i što projicirate.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
http://vedski-jyotish.net/

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola Žuvela


nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

nikola zuvela o ljubavi

nikola zuvela muskarac i zena u procjepu

nikola zuvela katalog samozavaravanja


Prethodna objavaMuškarci su jednostavno sretniji ljudi – Evo zašto!
Slijedeća objavaPraštanje nije za slabiće!
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.