Foto: pixabay.com

Prije nego što iskusite bilo kakav blagoslov u svom životu potrebno ga je prvo usvojiti u vašim mislima i osjećajima. Kada postanete gospodari svojih misli i osjećaja vi otvarate vrata beskonačnoj slobodi.

atma.hr – 52




Univerzum je mentalne prirode, sačinjen od inteligentne energije. Svaka misao koju mislite stvara vaš doživljaj stvarnosti. Svaka misao koju mislite, kao kamen bačen u vodu, stvara valove koji se šire nadaleko i naširoko.

Ovi valovi pokupe sve što je slično toj misli i to vam vrate natrag umnoženo mnogo puta.

Osjećaji daju energiju i moć mislima. Intenzitet osjećaja određuje veličinu valova koje vaše misli stvaraju. Intenzitet osjećaja određuje koliko će se brzo vaše misli manifestirati kao vaša životna iskustva.

Misli ljubavi, radosti, mira, zdravlja i izobilja stvaraju iskustva dobrobiti. Misli i osjećaji neimaštine, brige, uzrujanja, bolesti, patnje i odvojenosti od Izvora svih blagoslova stvaraju još više iskustava sličnih takvim mislima.

Misli ne funkcioniraju izolirane jedne od drugih, već su ojačanje ili oslabljene drugim mislima. Misli koje su u sukobu donekle neutraliziraju jedne druge i one snažnije se manifestiraju u vašem životu.

Nije bitno da li se misli koje mislite odnose na vas ili na nekog drugog.

Svaka misao koju mislite proizvodi srodne plodove u vašem životu. Da bi iskusili izobilje, držite se misli i osjećaja izobilja, podsjećajući se da se Izvor svog izobilja nalazi unutar vas i da će vaše misli i osjećaji izobilja vas uputiti ka onome što treba učiniti da bi iskusili svo obilje koje želite u vašem životu.

atma.hr – 52




Ako mislite na jedan način o sebi, a na drugi o nekom drugom – dobar, loš, ispravan, pogrešan, lijep, ružan, pametan, glupav, lud ili bilo što drugo – vi ćete manifestirati u svom životu što god je u skladu s vašim snažnijim mislima i osjećajima.

Vježbajte se ispuniti svoju svijest mislima, kako o sebi tako io svima drugima- života punog ljubavi, mira, svjetlosti, radosti, zdravlja, izobilja, mudrosti i svijesti jednog vječnog Životnog inteligentnog duha koji sve prožima i kroz sve se izražava.

Nije bitno proizlaze li misli koje mislite iz vaše svijesti ili ste ih usvojili slušanjem vijesti, gledanjem filmova, čitanjem knjiga ili razgovorima s drugim ljudima.

Kada slušate vijesti koje ulijevaju strahove pričama o raznim katastrofama i gledate filmove pune životnih drama, kaosa i ratovanja, onda vi programirate ove ideje u svoju svijest kao da ih želite iskusiti u svom životu.

Umjesto njih, okružite se mislima, filmovima, ljudima, knjigama koje vas inspiriraju, koje daju osjećaj mira, ljubavi, radosti, obilja i koje doprinose da se osjećate bezbjedni, zaštićeni, voljeni, lijepi i zdravi.

O čemu god mislite, to jačate u svom životu. Ako vi niste u kontroli vaših misli, netko drugi će biti. Tko god kontrolira vaše misli, kontrolira vaš život. Vi razvijate kontrolu nad svojim mislima, tako što svjesno odaberete što ćete misliti i osjećati.

Knjige i filmovi koji vas inspiriraju su sredstva koja vam mogu puno pomoći, ali onda trebate ići korak dalje … Izaberete misao koja vas inspirira i jača i ponavljate je tiho sebi tijekom cijelog dana.

atma.hr – 52




Ispunite svijest mislima i osjećajima koje želite ojačati, iskusiti, doživiti u svom životu. Ta misao može biti “Bog” ili što god vama predstavlja Izvor svih blagoslova, znajući da se taj Izvor nalazi unutar vas, da je on život koji pokreće vaše tijelo, inteligencija vaših misli, moć kroz koju možete bilo što ostvariti.

Dajte život toj misli osjećajući što življe da možete sve što ona vama predstavlja. Što vidljive zamislite i što življe osjetite osjećaj stvarnosti te misli, to će se ona brže manifestirati u vašem iskustvu.

Možete ponavljati rečenicu kao na primjer: “Ja sada prihvaćam i izražavam potpunost Moćnog prisustva Boga.” Zamišljajući i osjećajući da se sva ljubav, svjetlost, moć, izobilje i sve dobrobiti Izvora svih blagoslova izražavaju kroz vas i vaš život.

Prije nego što iskusite bilo kakav blagoslov u svom životu potrebno ga je prvo usvojiti u vašim mislima i osjećajima. Kada postanete gospodari svojih misli i osjećaja vi otvarate vrata beskonačnoj slobodi.

Izvor: zakonprivlacnosti.com / prijevod ATMA

banner za knjige stvorite novo ja