atma.hr – 52
Teorija Velikog Praska traje oko 100 godina. Bilo je napisanih mnogo stručnih članka o toj teoriji i bit će teško priznati, da smo 100 godina vjerovali u teoriju, koja nije ispravna. Akademska struka teško priznaje greške i za svakog znanstvenika najteže je priznati da njegov znanstveni rad nema više vjerodostojnosti.


Widget not in any sidebars

Prije Teorije Velikog Praska mislilo se, da je Univerzum stacionaran, znači nema početka i nema konca, postoji oduvijek. 100 godina kasnije izgleda da je model stacionarnog univerzuma bio ispravan, tj. da za Univerzum nije bilo “početka” i neće biti “kraja”. Naš znanstveni tim je ustanovio da vrijeme ima samo matematičku egzistenciju, vrijeme nije četvrta dimenzija prostora. Tako je razmišljao i Albert Einstein, ali njegov pogled na vrijeme nikada nije bio prihvaćen. Einstein kaže: „Ne postoji vrijeme neovisno o numeričkom redu promjena, s kojima ga mjerimo  ( “Time has no independent existence apart from the order of events by which we measure it.”). „To znači da je vrijeme samo numerički red promjena u prostoru, gdje je uvijek samo SADA.

Naš stručni tim objavio je o tome više knjiga i članaka u važnim znanstvenim revijama, kao na primjer Foundations of Physics.

Ako vrijeme nije četvrta dimenzija prostora, kako je naš tim ustanovio, onda to podrazumijeva da neki signal može putovati samo u prostoru, ali ne u vremenu. Teorija Velikog Praska temelji se na mikrokozmičkom zračenju za kojeg se pretpostavlja da se širi u prostoru i vremenu od početka praska. Mikrokozmičko zračenje u našom modelu je zračenje kvantnog vakuuma i zato ima isto jakost po cijelom svemiru.  Mi smo o tome objavili posebno izdaju revije American Journal of Modern Physics.

Na stotine stručnjaka danas vjeruje da se veliki prasak zaista dogodio i rezultati naše istrage su razmotreni i ignorirani od strane svjetske stručne javnosti. Istina je ono što je rekao priznati naučnik Max Planck, na čijem se radu temelji naš model o varijabilnoj gustoći kvantnog vakuuma, koja je izvor mase i gravitacije: “Nove znanstvene istine neće trijumfirati tako što će u njih biti uvjereni postojeći protivnici istih, već će se to dogoditi zbog toga što će protivnici tih ideja u jednom trenutku napustiti ovaj svijet, a nove će generacije odrastati u svijetu u kojem su te ideje prisutne.”

Amrit Srečko Šorli

atma.hr – 39