Foto: pixabay.com

Ovo vrijeme mnogima je došlo da dublje zarone u svoju srž i zaista preispitaju svoje stavove u životu i način na koji ga žele osjećati i iskusiti. Niti jedna emocija niti mentalna projekcija ne može u nama trajati vječno, ako joj to svjesno ili još gore nesvjesno dopustimo.

atma.hr – 78
Kao što je Rumi izjavio još davnih dana, kada počneš koračati svojim putem, put se sam otvara i pojavi.

Iako smo u ovoj situaciji po nekim parametrima ograničeni u djelovanju, u smislu svjesnog djelovanja na boljitku vlastitog života nitko nije ograničen.

Kako sam već prije spomenula ljubav je jaka emocija, snaga, vibracija – pa ako najjači opstaju, tu si. I ljubav u tebi bi svakako mogla biti jača od strahova koji izgledaju veliki u nekim trenutcima.

Istina je da će mnogi osjetiti ili osjećaju i nelahodu i strah i bojazan, čak bespomoćnost i očaj u danima koje kolektivno proživljavamo. No potrebno se sjetiti da to nisu jedine emocije i umni obrasci koji su dostupni za njegovanje.

Uz malo vježbe i znanja svakako se može uspinjati od mentalnih projekcija i emocija koje vladaju samo u domeni straha i pretvarati te emocije i mentalni imidž u neke ljepše i kvalitetnije energetske forme.

Niti jedna emocija niti mentalna projekcija ne može u nama trajati vječno, ako joj to svjesno ili još gore nesvjesno dopustimo.

atma.hr – 39

Zato jedan kratki vodič za smirivanje u situacijama koje ne moraju biti fatalne za nekog pojedinca.

Postoji i skala mogućih vibracija koje se daju očitati i kako one utječu na organizam. Tako primjerice ljubav, zahvalnost, radost, sreća mnogo više kotiraju od straha, nezahvalnosti, očaja i beznađa.

Svaki se dan prisjeti barem 10 stvari na kojima si neizmjerno zahvalan.

Svaki dan se prisjeti što te uveseljava, također, barem 10 stvari nabroji.

Na svoj popis možeš staviti i stvari od kojih se osjećaš bolje. Barem 10 stvari.

Sa članovima obitelji također možeš igrati, ako su pored tebe. Nabrojite jedni drugima svaki dan, ono što volite jedni kod drugih. Isto se prisjeti barem 10 stvari.

Svaki dan možeš iznova raditi popis zahvalnosti, stvari koje te vesele, stvari koje obožavaš u svom životu ili kod ukućana, svojih ljubimaca.

Svakako da se strah može umiješati, no ne treba ga njegovati kao jedini mogući ishod vlastitog života. Možeš se dakle povezati sa sobom, možeš istražiti ono za čem ti duša vapi, a pritom ne ignorirati niti jednu emociju na putu.

Dakle put se pojavi kada smo načisto sa sobom, a najmanje lijepi putevi su kada se kreira iz domene vibracije straha. Zato prepusti svoj um ljepšim mislima, barem nekoliko puta na dan, kroz gore opisane vježbe.

atma.hr – 75
Osjeti bolje emocije kroz povezivanje sa svojim duhom i dušom. Prigrli i kvalitetne emocije i upleti ih u svakodnevicu, jer i tijelo i um i duh bit će ti zahvalni.

Kreni sa njegovanjem zahvalnosti, ljubavi i radosti i iz te domene postojanja kreiraj.

Za meditacije, multiekstra senzorne vizualizacije, vježbe zahvalnosti i osobni i duhovni rast potraži me na https://www.facebook.com/Skillenergycoach/

#budicoolivoli

Nera Crnčić

81 THICH NHAT HANH: SVIJET JE MOJ DOM

banner za knjige SVIJET JE MOJ DOM