Ekskluzivno izdanje drevnog kineskog teksta o taoizmu namijenjeno je svima koji žele živjeti u skladu s prirodom. Napisan približno u 6 st. pr. K., “Tao Te Ching” je remek-djelo kineskog mudraca Lao Tzua zapisničara na dvoru dinastije Zhou, Konfucijevog suvremenika i utemeljitelja taoizma.

atma.hr – 61
Iako je tekst, prepun mudrih i dubokih uvida o životu i prirodi, pisanih u obliku pjesama, nastao prije više od 2500 godina na Dalekom Istoku, koncepti i učenja koja iznosi nikad nisu bili relevantniji za suvremeni zapadni svijet. Predstavlja srž taoističke misli.

Pisana silovitim jezikom punim smionih i bujnih izraza koji svoj najbolji oblik pronalaze u paradoksu. Drevna mudrost pisana univerzalnim i bezvremenim jezikom.

atma.hr – 61
Lao Tzu donosi temeljnu mudrost življenja tvrdeći da pojedinci mogu postići ispunjenje živeći u skladu – ne samo s drugima, nego i s prirodom. Ovo ilustrirano izdanje u svili nezaobilazan je dodatak svakoj zbirci klasičnih duhovnih tekstova.

Lao Tzu: Tao te ching – O umijeću sklada

Tao Te ChingminiEkskluzivno izdanje drevnog kineskog teksta o taoizmu namijenjeno je svima koji žele živjeti u skladu s prirodom. Napisan približno u 6 st. pr. K., “Tao Te Ching” je remek-djelo kineskog mudraca Lao Tzua zapisničara na dvoru dinastije Zhou, Konfucijevog suvremenika i utemeljitelja taoizma.

168 stranica, format: 17×11 cm

Cijena: 69 kn