Foto: pexels.com

Kada dugo vremena stojimo u mjestu, bez nade, misleći kako više nema romantike, pravih ljubavi i kvalitetnih osoba, a u strahu da ne ostanemo sami, pristajemo na privid, na polovične i uvjetovane odnose. Oni koje od nas traže da mijenjamo uvjerenja i odustajemo od svojih snova.

Traže da toleriramo loša ponašanja, uvrede, hladnoću i nezainteresiranost za rast i razvoj.

Pristajemo biti tamo gdje izostaje razumijevanje i podrška u teškim, te uzbuđenje i strast u radosnim trenutcima.

atma.hr – 52
To “ljubavi” nisu!

Te “ljubavi” stavljam pod navodnike jer su samo iluzija, produkt naših želja da se osjećamo prihvaćeni, željeni i voljeni.

Ljubav je najuzvišenija emocija koju imamo u ovom životu i kao takva zaslužuje na tisuće uskličnika!

Takvu je i potražimo.

Budimo Ljubav i slavimo je svaki dan!

Pronaći savršenu ljubav možemo usporediti s pronalaskom posla i koliko god grubo zvučalo, sličnosti su ogromne.

Znamo što želimo, koje uvjete tražimo i jesmo li kvalificirani.

Kada si priznamo da smo mislima i riječima o nedostatku istinskih osjećaja među ljudima samo potvrđivali trenutnu realnost opet i iznova, uvidjet ćemo našu odgovornost što su, eto, stvari takve kakve jesu. Doći će nam to kao hladan tuš, kao težak udarac na Ego.

Znate Ego, to je onaj glas koji se javi kada saznamo da nešto ne znamo, a bili smo uvjereni da znamo apsolutno sve. Javlja se kao glas uvrijeđenog djeteta kojemu nešto nije po volji. Zaustavimo ga na isti način kao što bi zaustavili razmaženo derište. Ignorirajmo ga!

Utišavajmo ga kako znamo i umijemo, jer kada ga prestanemo doživljavati kao važnog, doživjet ćemo spoznaje koje mijenjaju život iz temelja.

atma.hr – 52
Dotiču se naše odgovornosti za vlastiti život, razumijemo li uopće princip ogledala, jesmo li povjerovali da svojim mislima i riječima kreiramo svoje realnosti te kolika je moć u nama samima.

Naučimo bezuvjetno osjećati i davati ljubav, blagosloviti svaki dan, primjećivati kako je ima u izobilju, samo ako se fokusiramo na pozitivne aspekte života.

Tada ćemo uvidjeti da i mi sami moramo steći neke kompetencije, savladati vještine, unaprjeđivati se i svakodnevno raditi na tome da možemo konkurirati za željeno mjesto.

Bilo ono u nekoj tvrtki ili nečijem srcu.

Jelena Mašek