Ako ste ikada mislili da je voda samo vlažna supstanca koja služi da vas okrijepi dok gledate televiziju ili dok slučajno pokušavate kuhati jelo koje ne izgleda kao da je palo s drugog planeta, varate se! Ta čudnovata tekućina zapravo je moćan alat u vašem arsenalu kreacije stvarnosti.

atma.hr – 52
Masaru Emoto i priroda vode

Masaru Emoto bio je japanski istraživač poznat po svojim eksperimentima s kristalima zamrznute vode. Tvrdio je da ljudske misli, riječi, osjećaji i zvukovi mogu utjecati na molekularnu strukturu vode. Evo nekoliko ključnih učenja i ideja koje je prenio:

Molekularna Struktura Vode: Emoto je zamrzavao uzorke vode nakon što su bili izloženi različitim riječima, mislima, zvucima ili molitvama, a potom fotografirao kristale koji su se formirali. Tvrdio je da pozitivne poruke stvaraju lijepe i harmonične kristalne oblike, dok negativne poruke stvaraju nepravilne i asimetrične kristale.

Snaga Pozitivnih i Negativnih Misli: Na osnovu svojih eksperimenata, Emoto je zaključio da ljudske misli i osjećaji mogu imati snažan utjecaj na okolinu. Tvrdio je da pozitivne misli i namjere šalju harmonične vibracije koje imaju korisne učinke, dok negativne misli stvaraju disonantne vibracije koje mogu imati štetne učinke.

Utjecaj Glazbe na Vodu: Emoto je također eksperimentirao s izlaganjem vode različitim vrstama glazbe. Tvrdio je, na primjer, da klasična glazba proizvodi simetrične i lijepo oblikovane kristale, dok teška rock ili metal glazba stvara manje skladne kristale.

Ljudska Tijela i Voda: Budući da su ljudska tijela većinom sastavljena od vode, Emoto je predlagao da njegovi nalazi mogu imati duboke implikacije na ljudsko zdravlje i dobrobit. Sugerirao je da pozitivne misli i osjećaji mogu imati blagotvoran učinak na naše tijelo kroz vodu koja je u njemu.

atma.hr – 52
Seth Govori o prirodi Duše

Knjiga “Seth Govori”, koju je kanalizirala Jane Roberts, prenosi učenja entiteta po imenu Seth. Sethova filozofija ima mnogo dubokih i složenih aspekata, od kojih je jedan koncept da svaka osoba stvara vlastitu stvarnost putem svojih uvjerenja, misli i osjećaja.

Nekoliko ključnih točaka iz Sethove filozofije uključuje:

Vi stvarate vlastitu stvarnost: Prema Sethu, svaka osoba je kreator svoje stvarnosti kroz svoja uvjerenja, misli, osjećaje i akcije.

Elektromagnetska Komponenta Misli: Seth govori o elektromagnetskoj komponenti misli, sugerirajući da svaka misao ima energiju koja privlači analogne situacije.

Svrha Inkarnacije: svaka duša inkarnira s određenom svrhom i da svaka osoba ima lekcije koje treba naučiti i izazove koje treba prevladati. Duše biraju određene životne scenarije i iskustva kako bi se razvijale i rasle.

Multidimenzionalna Priroda Postojanja: Seth također govori o multidimenzionalnoj prirodi postojanja i o tome kako postojimo u više dimenzija istovremeno.

Kada se govori o pozitivnim i negativnim mislima, važno je razumjeti da različite duhovne i filozofske tradicije mogu imati različite perspektive. Ono što je ključno je prepoznati kako ta učenja rezoniraju s vama osobno i kako ih možete primijeniti u svom životu.

atma.hr – 52
Sinteza Emotovih i Sethovih učenja

Sada, zanimljiv je pristup ako spojimo učenja M. Emoto-a i Seth-a kojega kanalizira spisateljica J. Roberts. Tom sintezom dobiti ćemo cjelovitije shvaćanje utjecaja vode u našim životima, jer ipak je većinski postotak našega planeta i tijela voda. Zanimljiva sličnost, ne biste li pomislili? U sljedećem ću odlomku na jednostavan način objasniti o čemu govori Emoto, o čemu Seth i koja bi bila sinteza (spajanje) njihovih učenja.

Vi stvarate vlastitu stvarnost

 • Emoto: Pozitivne i negativne misli mogu oblikovati molekularnu strukturu vode.
 • Seth: Svaka osoba kreira svoju stvarnost kroz svoja uvjerenja, misli i osjećaje.
 • Sinteza: Naša unutarnja uvjerenja i osjećaji neprestano oblikuju našu stvarnost, kako na vidljiv (npr. kristali vode) tako i na nevidljiv način.

Elektromagnetska Komponenta Misli

 • Seth: Svaka misao ima energiju koja privlači slične situacije.
 • Emoto: Vibracije izazvane emocijama mogu utjecati na vodu.
 • Sinteza: Elektromagnetska energija naših misli i osjećaja može doslovno oblikovati fizičku materiju (kao što je voda) i privući odgovarajuće životne situacije.
BOGINJE NE STARE

Svrha Inkarnacije

 • Emoto: Harmonične vibracije stvaraju lijepe kristale, dok disonantne stvaraju neuredne kristale. To može predstavljati naše duhovno stanje.
 • Seth: Svaka duša ima lekcije koje treba naučiti tijekom inkarnacije.
 • Sinteza: Kvaliteta i oblik kristala vode mogu biti odraz našeg duhovnog putovanja i lekcija koje trenutno učimo.

Multidimenzionalna Priroda Postojanja

 • Emoto: Različiti izvori (misli, glazba, riječi) mogu utjecati na vodu na različite načine.
 • Seth: Postojimo u više dimenzija istovremeno.
 • Sinteza: Kao što voda reagira na različite vibracije iz različitih izvora, tako naše multidimenzionalno biće reagira na različite aspekte stvarnosti, pokazujući da postojimo u složenoj mreži međusobno povezanih dimenzija i energija.

Uzimajući oba seta učenja zajedno, možemo shvatiti kako naša unutarnja uvjerenja, misli i osjećaji neprestano sudjeluju s fizičkim i ne-fizičkim aspektima naše stvarnosti, oblikujući naš život i svijet oko nas.

atma.hr – 52
Mantre za manifestaciju

Kako bismo gore navedenu sintezu Emotovih i Sethovih učenja proveli u djelo, predlažem da u sebi ili na glas izgovorite sljedeće mantre (autosugestije) prije pijenja vode. Time ćete s vremenom automatski programirati  sebe ( a i vodu!) da istovremeno obnavlja tijelo i privlači željene situacije u vašu stvarnost.

“Ova voda je odraz moje unutarnje snage i moje sposobnosti da kreiraš svoju stvarnost. Dok pijem, osjećam se moćno i osnaženo.”

(Vi stvarate vlastitu stvarnost)

“Svaka kap ove vode rezonira s pozitivnom energijom mojih misli, privlačeći blagostanje i harmoniju u moj život.”

(Elektromagnetska Komponenta Misli)

“Dok pijem ovu vodu, povezujem se s mojim duhovnim putem i svrhom, prihvaćajući lekcije koje dolaze s ljubavlju i razumijevanjem.”

(Svrha Inkarnacije)

“Ova voda je most između svih dimenzija mog bića, pomažući mi da pristupim svojoj unutarnjoj mudrosti i multidimenzionalnoj prirodi.”

(Multidimenzionalna Priroda Postojanja)

Ove autosugestije možete prilagoditi prema vlastitim uvjerenjima i osjećajima. Ideja je usmjeriti pozitivnu energiju i namjeru prema vodi prije nego što je konzumirate, koristeći moć vlastitih misli i uvjerenja da oblikujete svoju stvarnost. Uvjerite se sami!

atma.hr – 52
I što s tim učenjem i mantrama?

Sinteza Sethovih i Emotovih učenja pruža fascinantno razumijevanje moći ljudske svijesti i njene interakcije s vodom, osnovnim elementom života. Sethovo razumijevanje da svaka misao posjeduje elektromagnetske komponente, kombinirano s Emotovim otkrićima o utjecaju emocija na strukturu vodenih kristala, sugerira da ljudi imaju sposobnost “programiranja” vode svojim namjerama.

Kroz svjesno usmjeravanje pozitivnih misli i osjećaja prema vodi koju konzumiramo, možemo potencijalno poboljšati svoju regeneraciju, iscjeljenje i općenito blagostanje.

U srži jednostavne kapljice vode, kreator zaronjen u meditaciju postaje katalizator kozmičke harmonije, spajajući neizmjernost svog duha s fluidnim tkivom stvarnosti. Kroz ovu svetu kapljicu, on ne samo da osjeća beskonačnost postojanja, već i stvara mozaik svoje željene stvarnosti u sinkronizaciji s univerzalnim nacrtom.

Ako ste ikada mislili da je voda samo vlažna supstanca koja služi da vas okrijepi dok gledate televiziju ili dok slučajno pokušavate kuhati jelo koje ne izgleda kao da je palo s drugog planeta, varate se! Ta čudnovata tekućina zapravo je moćan alat u vašem arsenalu kreacije stvarnosti. Da, dobro ste pročitali!

Voda može biti vaš osobni DJ koji pušta pjesme vašeg univerzuma ili vaš kuhar koji mijesi tijesto vaše sudbine. Dakle, ako želite nešto više od vlažnih ruku nakon pranja posuđa, zgrabite čašu, pošaljite joj malo ljubavi i započnite kreirati najluđu, najzabavniju i svakako najbolju verziju svoje stvarnosti. Ako ništa drugo, barem ćete biti dobro hidratizirani.

Davor Predavec/mystic-self.com

Prethodna objavaLjubav je najuzvišenija emocija koju imamo – takvu je i potražimo!
Slijedeća objavaEmocionalno zanemarivanje – najveća epidemija našeg doba
Davor Predavec
Davor Predavec odmalena je znao da postoji nešto više od nas samih i da ta sila pomaže u koordinaciji sveopćeg Života. Već više od 10 godina aktivno istražuje razne metode iscjeljivanja (od kojih je i sam završio određene stupnjeve), bavi se proučavanjem "rubnih" područja znanosti: od polja singularitera - Jedinstva, zakona privlačenja kojega svakodnevno koristi i nadograđuje, zakona uzroka i posljedice, zakona Odgovornosti, te mnogim ostalim područjima nastojeći ih približiti ljudima u pristupačnom obliku, jer sve su to nijanse boja jednog Tvorca, kojemu se iskrenim predanjem i vlastitim rastom pomalo približavamo. Davor je svojim svjesnim djelovanjem priznat na veleučilištu gdje je diplomirao specijalistički smjer telekomunikacija i računala i dalje sudjeluje u publikaciji članaka i budućih radova, a trenutno radi u Engleskoj kao voditelj projekata - iako mlad (26 god), sve to je ostvario zahvaljujući poznavanju unutarnje Moći koju svi posjedujemo.