Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Čist um je otvoreniji za intuitivne poruke, dok je zatrpan i zauzet um više osjetljiv na poruke koje su temeljene na strahu. Naučite vjerovati sebi i naučite voljeti sebe, jer što više to činite, to više mira ćete stvoriti. Savladat ćete majstorstvo gledanja dušom.

atma.hr – 52




Kad učimo razvijati svoju intuiciju, jedna od najčešćih prepreka je što često ne znamo razlikovati glas intuicije i svoj glas straha. Društvo uglavnom pokreće strah, strah da nećemo biti dovoljno obrazovani, strah da nećemo imati dovoljno novca, strah da nećemo izgledati dovoljno dobro, strah da ćemo doživjeti teroristički napad, strah da ćemo se razlikovati od drugih, itd.

Danas postoji toliko sadržaja koji se temelje na strahu u našem svijetu, da većina od nas nosi ove misli potpuno nesvjesno. Međutim, kada počnete razvijati svjesnost, vaša linija razmišljanja može postati pozitivnija.

To vam omogućuje da zaista iskoristite svoju intuiciju i vjerujete u poruke koje ste primili.

5 znakova da vam govori strah

1. Poruka je obično usredotočena na budućnost ili scenarije koji se još nisu dogodili

2. Poruka je vrlo glasna, oštra ili restriktivna

3. Uzrokuje osjećaj tjeskobe, može čak izazvati fizičke simptome kao što su glavobolja ili bol u želucu

4. Poruka izaziva adrenalin koji može aktivirati reakciju “bježi ili se bori”, te može učiniti da poduzmete mjere kako bi osjetili olakšanje

5. Poruka kao da ima mnogo varijabli i “što ako”, što može dovesti do konfuzije ili osjećaja zaglavljenosti

atma.hr – 52




5 znakova da vam govori intuicija

1. Poruka pruža osjećaj ljubavi i potpore i usmjerena je na sadašnji trenutak

2. Imate unutarnji osjećaj kao da nešto “znate”, umjesto logičnih ili emocionalnih reakcija

3. Poruku odmah osjetite ili čujete, poruka je fluidna i ne ponavlja se

4. Poruka je jasna, gotovo kao da je odgovor crno-bijeli ili kao da ne zahtijeva analizu

5. Poruka je jednostavna i ugodna i djeluje „ispravna“

Najbolji pokazatelj kada radite sa svojom intuicijom, odnosno strahom je vaš intuitivni glas koji ne stvara fizičku ili vrlo emocionalnu reakciju, dok strah to čini.

ZENSKO TIJELO ZENSKA MUDROST

Međutim, stvari mogu postati malo komplicirane, jer ponekad nam naša intuicija može šaptati poruku koja uzrokuje strah, te nas ostaviti u velikom intuitivnom neredu temeljenim na strahu.

Ponekad, jedan od načina na koji možete saznati radite li s glasom intuicije ili glasom straha je da vježbate i pratite svoje „osjećaje iz trbuha“, to najbolje pokazuje s kakvom energijom radite.

No, postoji jedan alat koji može biti najkorisniji – sprijateljite se sa svojim strahom.

Trebamo strah, jer je ono što nas štiti i zaustavlja u opasnim situacijama. Strah također ponekad može biti veliki motivator i može nam pomoći u prevladavanju izazova i prepreka. Strah je također znak da smo spremni riskirati, mijenjati se i rasti.

Strah je zanimljiva zvijer, obično centrirana oko neistina ili stvari koje se još nisu dogodile. To nas dovodi do toga da vjerujemo u ono što nije istina ili da se fokusiramo na negativne rezultate situacije.

atma.hr – 52




To ponekad može biti od pomoći, ali također može biti štetno ako dopustimo da te misli preuzmu kontrolu.

Najbolji način da se sprijateljite sa svojim strahom je da slušate ono što vam vaš strah ima za reći i spoznati njegovu prisutnost. Obično kada to učinite, vi ste u mogućnosti bolje racionalizirati i tada možete shvatiti ima li istine u tome ili se uglavnom ta poruka temelji na neistinama.

Kada slušate svoj strah bez prosudbe, također stvarate više prostora za svoju intuiciju. U stvari, kada možete pomiješati poruke straha s porukama svoje intuicije počinjete stvarati sklad.

Ono što vam pomoći u procesu je da održavate um čistim, jer čist um je otvoreniji za intuitivne poruke, dok je zatrpan i zauzet um više osjetljiv na poruke koje su temeljene na strahu.

Naučite vjerovati sebi i naučite voljeti sebe, jer što više to činite, to više mira ćete stvoriti. Savladat ćete majstorstvo gledanja dušom.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić