Foto: pixabay.com

Njegujte obilje vremena. Vrijeme je jedini nepovratni resurs. Provodite ga u uživanju u sebi i drugima. Vjerujte intuiciji i prepoznajte snagu nesvjesnog. Budite prirodni i spontani.

atma.hr – 52
Prvo što nam padne na pamet kad čujemo riječ obilje su materijalna dobra, što nije pogrešno, ali nije ni potpuno. Istinski izraz obilja mnogo je više od materijalnog svijeta.

Živite li u obilju možete jednostavno provjeriti odgovorom na pitanja:

• Nedostaje li vam vremena za opuštanje, učenje i rast, za sam osjećaj postojanja, druženje s prijateljima i obitelji?
• Osjećate li nedostatak lakoće? Jeste li pod stresom i pritiskom? Imate li osjećaj da se uvijek borite?
• Osjećate li pomanjkanje svrhe ili smjera u životu?
• Osjećate li se neznatni, nevažni, zabrinuti za budućnost?
• Doživljavate li češće reakcije na okolnosti nego što poduzimate akcije?
• Nedostaje li vam mir uma? Osjećate li se frustrirano, nemirno i nezadovoljno?
• Imate li čudan osjećaj da nešto nedostaje?
• Osjećate li nedostatak fizičke, mentalne ili emocionalne snage?
• Osjećate li da ne izražavate svu ljubav, talent i kreativnost koja leži u vama?

Svaki potvrdan odgovor pokazuje da ne živite u obilju.

Obilje nije pribavljanje nečega, već naše usklađivanje s nečim – dr. Wayne Dyer

Obilje je odraz naše istinske prirode, puštanje da budemo potpuno svoji, iskreni prema sami sebi, a onda i okolini.

atma.hr – 52
Izražavanjem obilja usklađujemo se sa svojom istinskom prirodom, s onim što zaista jesmo.

Obilje je stanje svijesti, način promišljanja, stav i životni stil usmjeren na kvalitetu, a ne kvantitetu, premda jedno drugo ne isključuje.

Kroz obilje doživljavamo svoju cjelovitost i vitalnost te se prepuštamo da nas vodi naša životna energija.

Kako prizvati obilje u život?

Držim telefon svog uma otvoren za mir, harmoniju, zdravlje, ljubav i obilje. Kada me sumnja, tjeskoba ili strah pokušaju nazvati, signal je neprestano zauzete linije i oni će ubrzo zaboraviti moj broj. – Edith Armstrong

Mnogo je jednostavnih, svakodnevnih aktivnosti koje pomažu da privučete obilje u život. Krenite s onima koje su vam najdraže. Ako slučajno zaboravite, podsjetite se. Zapišite ih na post-it blokić i zalijepite na računalo, u ured, gdje god vam padne na pamet, ali važno je da svaku večer zapišete što ste od planiranog taj dan realizirali.

• Prihvatite obilje koje već imate. Ispišite sva iskustava u kojima ste se osjećali potpuno. Nije bitno koliko je takvih trenutaka bilo i možete li ih se sjetiti, važno je da aktivno promatrate sami sebe u tom procesu i osvijestite koje vam se emocije javlju. Prihvatite sve što vam dolazi.
• Njegujte zahvalnost.
• Darujte i otvorite se primanju.
• Budite medij energetskog protoka.
• Prihvaćajte sebe i druge.
• Učite imati povjerenja u život.

atma.hr – 52
Učite ponovno vjerovati u čuda. Ponovo doživite duhovnost – iskustvo vječne transcendentalne svijesti. Počnite vježbati jogu, meditirati. Provodite više vremena u prirodi. Dopustite intuiciji da vas vodi.

Povećajte obilje kroz skromnost. Zaboravite šoping-terapije, njegujte sebe na načine koji ne podrazumijevaju novac. Razmišljajte o kvaliteti umjesto o kvantiteti, živite bez nepotrebnog.

Živite u skladu sa svojom prirodom. Radite ono u čemu ste dobri. Najsretniji smo kada se potpuno oslanjamo na svoje sposobnosti i iskorištavamo ih; naša izvorna priroda, naša je snaga. Poričete li to, negirate sebe, zatupljujete osjetila i gasite urođenu intuitivnu inteligenciju. To dovodi do sumnje u sebe.

Ne birajte karijeru da biste udovoljili roditeljima, da biste dobro zarađivali, da biste bili društveno prihvaćeni ili zbog prestiža. Kad cijenite svoje darove i izražavate svoju najdublju prirodu, privlačite ljude, okolnosti i resurse koji vam pomažu na životnom putu.

Njegujte obilje vremena. Vrijeme je jedini nepovratni resurs. Provodite ga u uživanju u sebi i drugima. Vjerujte intuiciji i prepoznajte snagu nesvjesnog. Budite prirodni i spontani.

Jasna Šafar, quantum coach / www.quantum.com.hr / [email protected]