Vjerovatno ste čuli za indijsku legendu o malom žutom cvijetu koji se rascvjetao u jednom vrtu. On cvjeta samo jednu sezonu i tada uvene.

Jednom je jedan posjetilac ušao u ovaj vrt, sa svih strana je slušao samo žalbe. Mango je rekao da bi radije bio kokosova palma. Zašto? Zato što je cijelo palmino drvo korisno – plod, lišće, grane i stablo. Međutim kokosova palma zavidjela je mangu, zato što se njegov plod za skupe novce izvozio iz Indije. Sve biljke su bile ljubomorne jedna na drugu, svaka od njih je mislila da je druga biljka više vrijedila.

Oko posjetioca, koji je slušao samo žalbe, zaustavilo se na jednom malom žutom cvijetu koji je radosno cvjetao u svom kutu.

Sagnuo se i upitao ga: “Zašto se i ti ne žališ kao svi ostali?”

Cvijet je odgovorio: ”I ja sam promatrao kokosovu palmu i zavidio joj na lišću koje se lelujalo na vjetru. Poželio sam i da donosim divne, sočne plodove kao mango. Ali tada sam shvatio… Da je bog želio da budem kokosova palma ili mango, on bi to tako i napravio. Međutim, On je želio da budem mali žuti cvijet i stoga ja želim biti najbolji mali žuti cvijet koji je ikada postojao!

Prethodna objavaStari smo koliko vjerujemo da jesmo
Slijedeća objava20.05.-21.05. Fužine – Radionica MAGNIFIED HEALING®
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.