Foto: pixabay.com

atma.hr – 52
Energetska kiša je tehnika u kojoj vrhovima prstiju lagano tapkamo tijelo, budeći na taj način energiju. Što je duže izvodimo, učinak je bolji …

Na Balanced Body konvenciji koja je održana tijekom travnja 2015. godine u Londonu, instruktor pilatesa i NLP master Nađa Hadžistević je imala priliku učiti od najboljih predavača i instruktora pilatesa.

Svi predavači koji rade prema pilates principima streme novim znanjima koje inkorporiraju u svoj rad.

U Londonu je Nađa bila jako ponosna na sebe, kada je vidjela da su i poznati svjetski instruktori u svoje vježbe uvrstili tehniku ​​energetska kiša koju ona samostalno odavno primjenjuje na svojim satovima.

atma.hr – 39

“Energetska kiša je tehnika u kojoj vrhovima prstiju lagano tapkamo vježbača, budeći na taj način energiju tijela. Što duže izvodimo tehniku, učinak je bolji. Kada se na mom satu vježbač umori uslijed ponavljanja nekog pokreta, ja mu napravim energetsku kišu i taj dio tijela se oporavi i uz ponovni povećan protok energije, vježbanje sa sa lakoćom nastavlja. “

Energetska kiša je vježba koju i sami možemo koristiti kada smo umorni.

Potrebno je oko petnaestak minuta tapkati tijelo, odnosno, kako Nađa kaže, energetskom kišom prekrijeti cijelo tijelo (glavu, lice, ramena, ruke, leđa, bedra, cijele noge) i naše tijelo će se revitalizirati.

OVDJE – Više o tapkanju

Manja Perić Mitić

lovesensa.rs

atma.hr – 39