atma.hr – 52
Mars u Raku pokazuje u muškarcu agresivnost i donosi najlošije djelovanje Marsa koji primarno označava mušku energiju koja se nalazi u majčinom znaku, pa time označava majčin kompleks.

Mars u Raku je klasični primjer nesigurnog muškarca koji se iz straha skriva iza oružja, mišića, kao i religijskih udruženja u kojima se vjera koristi protiv čovjeka.

Mars u Raku pokazuje inferiornost. Osobe sa ovom kombinacijom imaju problema s autoritetima, pa su pretjerano dominantne ili pak suprotno. Sklone su samoozljeđivanju, ali zbog ugroze vlastitog autoriteta, napadaju i druge. Biraju poslove u kojima je izgled tijela, seksualnost, te autoritativna figura vrlo važna. Dvojica vodećih političara dviju stranki u Hrvatskoj imaju Mars u Raku. Obično se takvi muškarci skrivaju iza nacionalnih i religijskih ideja ispunjenih veličinom. Što se više skrivate iza neke veličine, to je inferiornost veća. Što više ističete svoju nacionalnost ili religioznost, to je veća mogućnost aktivnog Marsa u Raku, tj. psihološki rečeno, postojanja inferiornosti. Osjećaj je da ste manje vrijedni od druge osobe i pokušavate se sakriti iza veličine oca ili države i na taj način prikrivate svoj strah od odrastanja.

atma.hr – 52
Ovaj položaj koji, kako smo rekli, donosi snažni osjećaj manje vrijednosti, često ima za cilj postizanje osobne superiornosti. To je težnja da se bude vredniji od drugih. Visoki postavljeni ciljevi doživljavaju se kao prisila, što ima za posljedicu stvaranje agresije prema drugima, točnije kroz obezvređivanje i podcjenjivanje drugih. Obično se ta ucjena događa tako da neke osobe uspoređujemo s idealom, jer one tako nikada neće biti dovoljno dobre. Također, postoji i drugačiji oblik podcjenjivanja, kroz pretjeranu brigu za nekoga. Naime, ovakav stav stvara da druga osoba nije sposobna da se brine o sebi i da ne može bez pomoći superiorne figure. Funkcija podcjenjivanja je očuvanje lažnog samopoštovanja.

Mars u Raku ukazuje na naglašenu potrebu za dokazivanjem i predstavljanjem sebe u nekom boljem svijetlu u međuljudskim odnosima. Međutim, ovim ljudima često nedostaje sigurnost i potrebno samopouzdanje u situacijama kada trebaju biti otvoreni, pogotovo kada treba jasno prezentirati sebe i svoje kvalitete. Ukratko, ovaj položaj pokazuje današnju inferiornost na političkoj razini koja se odvija kroz masovno naoružavanje i jača državne vlasti poput Norveške u kojoj gotovo da ne postoji papirnato plaćanje gdje se u javnosti taj stav veliča, dok s druge strane, taj stav pokazuje potpunu kontrolu gdje se vidi gdje i kako trošite i gdje netko potpuno zadire u vašu intimu. To dovodi do zaključka da vrijedite onoliko kako trošite, postojite samo na način da ste vi proizvodni lanac. Osvještavanje individualnosti je najvažniji segment u razvoju osobnosti.

Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net

atma.hr – 52
Prethodna objavaKako otkloniti zatvor kod beba – indijski recept koji djeluje: Trebate samo par zrna ovoga!
Slijedeća objavaStalna na tom svijetu samo mijena jest…
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.