“Stalna na tom svijetu samo mijena jest.” – Petar Preradović

Upravo sam se ulovila u jednom vrlo neobičnom slučaju promjene. Neki od vas će reći da je to obična glupost, a  neki će prepoznati poruku koju vam želim prenijeti.

Cijeli moj život, do moje dvadeset i četvre godine u mojoj obitelji nokti, bilo oni na rukama, bilo na nogama rezali su se uvijek i isključivo škaricama za nokte. Vjerovali ili ne ja nisam ni znala da postoji grickalica za nokte dok nisam upoznala svog sadašnjeg supruga. Obitelj i s mamine i s tatine strane rezala je nokte škaricama.

Kada mi je moj sadašnji suprug postao ozbiljan dečko i kada sam vidjela kakvom on “napravom” reže nokte, bila sam malo u čudu, a i malo prestrašena. Grickalica za nokte mi je izgledala kao jedna strašna naprava kojom si vrlo lako mogu odrezati nokte skroz do mesa i trpjeti užasne bolove. Otkuda se ta slika stvorila u mojoj glavi nemojte pitati jer ja ne znam ni sama.

On se pak čudio kako ja režem nokte škaricama kada je grickalicom puno lakše, a ja sam se njemu čudila kako ima hrabrosti riskirati da mu “ta naprava” ne odgrize pola prsta. I zamislite što mi se upravo dogodilo…

Uhvatim sama sebe kako režem nokte GRICKALICOM… jer zaista je jednostavnije…

I naravno ne bi ja bila ja da se ne zapitam KAKO I KADA se to desilo??

I odgovor NE ZNAM…

Ali ZNAM jednu stvar!
Često čujem od ljudi koji tapkaju i s kojima razgovaram da tapkajući na neke probleme koji nam stvaraju negativne emocije u životu počinjemo pristupati svakodnevnim stvarima promijenjenih reakcija. Sada vidim da je ovo jedna od mojih podsvjesnih promjena koja se dogodila sama od sebe. I iako je to samo obična grickalica, ona je u mojim očima prije nekoliko godina bila ubojiti “alat”.

Koristeći tapkanje ne možemo uvijek vidjeti sve one promjene koje sa sobom nosi, ali ako smo dovoljno prisutni i budni možemo osvijestiti svoje stare obrasce i programe i vidjeti do kojih promjena je došlo.

I da se vratim na početak, koliko god vama smiješno i banalno izgledala ta grickalica, tko zna što je ona mojoj podsvijesti prestavljala.

I sjetite se ako mislite da je ovo glupa sitnica da se naš život zapravo sastoji od sitnica koje nam postaju banalne i uzimamo ih zdravo za gotovo misleći da sa 30, 40, 50 godina jednostavno ne možemo promjeniti neke stvari, pa makar to bio način rezanja noktiju…

Zato tapkajte… i rješavajte… i osvijestite…

S radošću,

Danijela

Danijela Medaković
Life coach & EFT praktičar
Savjetovanje, coaching, tapkanje
095/5488805
[email protected]
FB : Inkubator sreće
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 12.01.2016.
Slijedeća objava6 stvari zbog kojih većina žena žali na kraju života
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.