atma.hr – 52
“Stalna na tom svijetu samo mijena jest.” – Petar Preradović

Upravo sam se ulovila u jednom vrlo neobičnom slučaju promjene. Neki od vas će reći da je to obična glupost, a  neki će prepoznati poruku koju vam želim prenijeti.

Cijeli moj život, do moje dvadeset i četvre godine u mojoj obitelji nokti, bilo oni na rukama, bilo na nogama rezali su se uvijek i isključivo škaricama za nokte. Vjerovali ili ne ja nisam ni znala da postoji grickalica za nokte dok nisam upoznala svog sadašnjeg supruga. Obitelj i s mamine i s tatine strane rezala je nokte škaricama.

Kada mi je moj sadašnji suprug postao ozbiljan dečko i kada sam vidjela kakvom on “napravom” reže nokte, bila sam malo u čudu, a i malo prestrašena. Grickalica za nokte mi je izgledala kao jedna strašna naprava kojom si vrlo lako mogu odrezati nokte skroz do mesa i trpjeti užasne bolove. Otkuda se ta slika stvorila u mojoj glavi nemojte pitati jer ja ne znam ni sama.

On se pak čudio kako ja režem nokte škaricama kada je grickalicom puno lakše, a ja sam se njemu čudila kako ima hrabrosti riskirati da mu “ta naprava” ne odgrize pola prsta. I zamislite što mi se upravo dogodilo…

Uhvatim sama sebe kako režem nokte GRICKALICOM… jer zaista je jednostavnije…

I naravno ne bi ja bila ja da se ne zapitam KAKO I KADA se to desilo??

I odgovor NE ZNAM…

Ali ZNAM jednu stvar!

atma.hr – 52
Često čujem od ljudi koji tapkaju i s kojima razgovaram da tapkajući na neke probleme koji nam stvaraju negativne emocije u životu počinjemo pristupati svakodnevnim stvarima promijenjenih reakcija. Sada vidim da je ovo jedna od mojih podsvjesnih promjena koja se dogodila sama od sebe. I iako je to samo obična grickalica, ona je u mojim očima prije nekoliko godina bila ubojiti “alat”.

Koristeći tapkanje ne možemo uvijek vidjeti sve one promjene koje sa sobom nosi, ali ako smo dovoljno prisutni i budni možemo osvijestiti svoje stare obrasce i programe i vidjeti do kojih promjena je došlo.

I da se vratim na početak, koliko god vama smiješno i banalno izgledala ta grickalica, tko zna što je ona mojoj podsvijesti prestavljala.

I sjetite se ako mislite da je ovo glupa sitnica da se naš život zapravo sastoji od sitnica koje nam postaju banalne i uzimamo ih zdravo za gotovo misleći da sa 30, 40, 50 godina jednostavno ne možemo promjeniti neke stvari, pa makar to bio način rezanja noktiju…

Zato tapkajte… i rješavajte… i osvijestite…

S radošću,

Danijela

Danijela Medaković
Life coach & EFT praktičar
Savjetovanje, coaching, tapkanje
095/5488805
[email protected]
FB : Inkubator sreće

atma.hr – 52
Prethodna objavaMars u Raku donosi sukobe, a ukazuje na nesigurnost
Slijedeća objava6 stvari zbog kojih većina žena žali na kraju života
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.