atma.hr – 52
Još sam u studentskim danima uz pomoć prof. dr Vladimira Grudena ovladao autogenim treningom pa Jacobsonovom progesivnom relaksacijom, a u Indiji na kraju Nidra jogom. Cilj je tih metoda pozitivnim sugestijama djelovati na podsvijest.

Naime, dok mi spavamo podsvijest upravlja svim našim tjelesnim funkcijama ali ne samo tada već i kada se krećemo naokolo. Dakle, utjecaj je podsvijesti na zdravlje unutarnjih organa ogroman. Kada sam te metode počeo primjenjivati u praksi uvijek je ipak nešto nedostajalo. Dok nisam 1994. godine nabasao na medicinsku studiju koja se bavila utjecajem tzv. subliminalnih poruka (ispod praga čujnosti, “maskiranih” glazbom) na 50 pacijenata oboljelih od zadnjeg stadija raka (očekivano preživljavanje je bilo 1-2 mjeseca). Komponiran od strane vodećeg eksperta FBI-a za detektore laži s kojim ću se kasnije sprijateljiti i surađivati, nosač zvuka sa tim porukama je pacijentima u prosjeku produžio život za čitavih 15 mjeseci!

Nekoliko smo godina razrađivali poruke a pri tome su mi pomogli i neki mistici kao Shivabalayogi i konačno smo složili svoju verziju CD-a za koji je glazbu posebno komponirao Tomislav Jozić (dobitnik Porina). Kasnije ću se sresti s radovima dr Ainsliea Miersa koji je u uglednom medicinskom časopisu “Lancet” opisao izlječenje jednog pacijenta od sarkoma metodom bliskom našem razmišljanju. Zato uvijek uz medicinsku ili neku alternativnu terapiju preporučam korištenje subliminalnog CD-a kojemu je cilj potaknuti proces samoizlječenja i pokretanje skrivenih snaga u organizmu. Nedavno smo isti primjenili kod pacijenta oboljelog od vrlo malignog oblika Hodgkinovog limfoma IVb koji je bio podvrgnut kemoterapiji. Neočekivano, za vrijeme terapije nijednom nije osjetio mučninu ili slabost niti mu je ispadala kosa. Vrlo brzo bolest se potpuno povukla i danas, godinu dana kasnije, potpuno je zdrav i vraćen na radno mjesto. I neka druga iskustva pokazuju da smo na pravom putu i da se radi o metodi koja se odlično kombinira s medicinskom terapijom.

No, o tome drugi puta.

Kontakt:

https://www.facebook.com/dragopleckoofficial?fref=ts

atma.hr – 52
atma.hr – 52
Prethodna objava“Najbolji govor koji ćete ikada poslušati”
Slijedeća objavaEvo što se dogodi kad jedete češnjak na prazan želudac!
Drago Plečko
Drago Plečko je rođen 1951. godine u Samoboru. Završio je gimnaziju te studij kemije u sklopu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Magistrirao je na istome fakultetu iz područja organske kemije – kemije prirodnih spojeva. Već u mladosti je imao interes za rubna područja znanosti, pa je puno putovao i istraživao pritom snimajući putopisne i dokumentarne filmove. Obišao je cijelu Hrvatsku i četrdesetak zemalja na četiri kontinenta. Uz stotine članaka, radijskih i televizijskih emisija autor je prvog TV filma o Međugorju na ovim prostorima, prvog filma o talijanskoj komuni Damanhur te, također, prvog filma o vodnjanskim mumijama i o mnogim drugim istarskim fenomenima. Sudjelovao je na brojnim svjetskim kongresima i konferencijama iz graničnih područja znanosti, te osobno upoznao gotovo sve svjetske relevantne duhovne učitelje u posljednjih 35 godina, od kojih je mnoge i intervjuirao. Autor je knjiga „Joga, bionergija, zdravlje“, „Droge - bič novog doba“. „Moji susreti s jogijima“ i koautor prvog hrvatskog subliminalnog CD-a „Moć podsvijesti“. Sudionik je niza istraživačkih projekata vezanih uz alternativnu i komplementarnu medicinu. Trenutno vodi nutricionističko-terapijsko savjetovalište u Samoboru i Zagrebu.