Mars u Ribama će biti prisutan do 30. travnja/aprila. Još kada se primakne Saturn, spremite vlažne maramice da oplačete sve psihopate koji će u ovom periodu biti naročito aktivni, od vas će tražiti možda i oprost, možda i zaborav. Ali pazite… Oni su kraljevi opsjene, oni će vas ponovo navući i slatko prevariti, uživati i na taj način vam energiju ukrasti.

atma.hr – 52
On se davi, on se guši, on sa svojim sumnjama, svojom potrebom da se drogira, samo tako sretan biva. On je udavljeni vojnik što ispade iz podmornice snova pa zapliva, al’ dubina ga vuče pa dole ostade, gdje bez kisika i druge hoće za sobom da povuče.

On je strašan i opasan, ali samo u svojim snovima, on je kriminalac, ali samo u svojim projekcijama. U svojoj iluziji, u svojoj obmani, prevarit će svakoga – i na kraju sam prevaren biti, jer potreba je ova da obmane sve, kao mađioničar, a onda da nestane.

Onda se izgubi i priča, on priča kako je povjerenje nečije stekao, a onda ga za dinar jedan prokleti izdao, i hvali se time, što bi nečija sramota bila. On uživa kad mulja i laže, kad davi energijom laži, a uvjeren da svaku osobu prevariti može.

A onda stane, u dubinama svoje čarobne zavjese pa iz mraka, iz neke polu-sjenke ili sakriven iza internetske mreže, laže, kleveće, priča o nekome sve najgore bljuvotine, a sutra ga te iste sačekaju, kad shvate tko je o njima pričao pa se izvinjava pa istinu opet sakriva – ne, ne, nisam to bio ja. Ne. To si bio ti.

Jer potreba je ove energije da na pozornicu i nekakvu drvenu binu stane pa se pretvara i laže, a publika da uživa. U suprotnome, njegov život postaje opsjena, i sve je jedna velika obmana. Pa su ovo često kriminalci, kojima na čelu istetovirano piše da su zapravo… Kukavica.

Jer onaj tko zaista u vodama toga svijeta pliva, taj na sva usta o tome ne priča. Ovo je udavljena energija, koja valom prekriva svakoga, a pod velom dobrote vješto se krije pa u crkvu ili kakav drugi vjerski objekt odlazi, kleči, moli, a zapravo sebično samo želi da novu prevaru smisli i da mu ista za rukom pođe.

atma.hr – 52
Pa su ovo i svi dileri droge i svi kriminalci sakriveni iza neke značke pa je ovo i svatko tko izdati mora, ali izdan će i biti. Pa na kraju u nekakvom alkoholu, kada mladost prođe, utjehu nalazi pa se i tu, davi, jer ne zna stati, jer je slab, zapravo kukavica.

Onaj koji nikada muškosti prave imao nije pa se bori sam sa svojim morskim udavima, da na kopno tek pod starost ispliva, ali neće, neće mu se dati, niti ovaj put, jer sva prevarena, maltretirana, slagana i uništena lica njega će progoniti u snovima, u podsvjesnom strahu kada sam ostane.

Pa odlazi u nekakvu zatvorenu ustanovu, misleći da će tamo spas pronaći, al’ ni to mu prokletom ne ide, jer i tako nalazi sav šljam i otpad ljudski, ali ipak malo od njega gori pa biva on taj koji je maltretiran, prevaren. A na kraju, kralj droge na istu navučen biva pa se bode i noćima ne sniva, neće san na oči.

Slike prolaze kao mutna voda pred sviješću ovog čovjeka pa se kaje pa se Bogu nemilo vraća pa ponovo kleči, zvona crkve sluša, traži spas, u zadnjem trenu traži oprost, traži pokajanje, traži da sve izdaje i podvale prizna, ne bi li u zadnjem času dosegao površinu, ali ne… On biva sam i udavljen!

Ova jedna od najtežih postavki Marsa, u Ribama, koji će biti prisutan od 23. ožujka/marta do 30. travnja/aprila.

Još kada se primakne Saturn, spremite vlažne maramice da oplačete sve psihopate koji će u ovom periodu biti naročito aktivni, od vas će tražiti možda i oprost, možda i zaborav. Ali pazite… Oni su kraljevi opsjene, oni će vas ponovo navući i slatko prevariti, uživati i na taj način vam energiju ukrasti.

Ovo je i period izražene potrebe za bijegom od stvarnosti pa bolje i tako aspekt potrošiti ili pak u neko šumsko prostranstvo koje na ocean sliči gledati, nego lažima se trovati.

Dragana Kovačević/astroportal.in