Mars u Vodenjaku motivirat će nas da napravimo revoluciju u našim životima u skladu s onim što je istinito za nas. Tijekom ovog vremena, poziv za nas je da budemo sigurni da smo buntovnici s razlogom. Ovaj tranzit podržava našu hrabrost da se oslobodimo statusa quo i motivira nas da budemo eksperimentalni, da eksperimentiramo sa svojom životnom energijom, da izazovemo svoja postojeća ograničenja, izazovemo granice onoga za što smo vjerovali da je moguće, za što vjerujemo da možemo i ne možemo učiniti. Evolucijska namjera Vodenjaka je objektivno sagledavanje prirode stvarnosti. Ovaj će nas tranzit podsjetiti na vrijednost stanke prije nego što reagiramo, pozivajući nas da provjerimo možemo li vidjeti cijelu sliku, možemo li vidjeti stvari onakvima kakve jesu, prije nego što slijepo slijedimo impuls ili djelujemo prema želji.

atma.hr – 52
Nekoliko dana nakon Merkura i malo prije Venere, Mars je napustio Jarca i ušao u znak Vodenjaka, gdje će ostati do 22. ožujka/marta, katalizirajući val revolucionarne energije, podržavajući našu želju da poduzmemo korake u vezi s našim vizijama za budućnost.

Ulazak Marsa u Vodenjaka posebno je relevantan za one koji su rođeni s planetima ili kutovima u fiksnim znakovima Bik, Škorpion, Lav i Vodenjak, posebno za osobe s natalnim Marsom u Vodenjaku, koje doživljavaju povratak Marsa. Pojedinci na koje je osobno utjecao Marsov pomak znakova bivaju izazvani da poduzmu nešto u skladu sa svojim vizijama, ohrabreni da steknu više svijesti o tome kako i zašto teže slobodi i pozvani da preispitaju svoju ulogu u promjenjivoj društvenoj paradigmi.

Marsovo putovanje kroz Jarca motiviralo nas je da preuzmemo odgovornost za svoje želje i ohrabrilo nas da počnemo graditi, ciglu po ciglu, ono čemu težimo stvoriti, a da se ne obeshrabrimo time koliko će nam vremena za to trebati. Ovaj je tranzit podržao našu izdržljivost, snagu volje i sposobnost dosljednog truda, nadahnjujući nas da budemo odlučni i vjerujemo u sebe i svoje sposobnosti.

Budući da je Vodenjak zračni znak, Marsov tranzit ovdje odgovara navalu nekonvencionalnih ideja i povećanju naše intelektualne aktivnosti i dinamičnosti. Ovaj tranzit potiče našu želju za provedbom napretka i inovacija i nadahnjuje nas da uložimo svoju energiju u društvene ciljeve koji su nam značajni.

Tijekom Marsova putovanja kroz Vodenjaka, možemo očekivati sve veću istaknutost društvenih i političkih tema jer ova kombinacija energija potiče poriv za pobunom protiv nepravde, zlouporabe moći i ograničenja naše slobode. Ovaj nas tranzit motivira da proaktivno tražimo alternativna rješenja za probleme s kojima se suočavamo i kao kolektiv, u velikoj mjeri, i unutar naših zajednica, u manjoj mjeri. Tehnološki napredak i znanstvena otkrića vjerojatno će biti velika područja pažnje u ovom trenutku, jer će Mars koji putuje kroz Vodenjaka potaknuti ubrzanje svih vrsta istraživanja i eksperimenata.

Politička pitanja, društveno-ekonomski pomaci i pitanja zajednice bit će u središtu pozornosti tijekom ovog vremena, budući da Mars u Vodenjaku potiče društveni nemir i nezadovoljstvo te ubrzava promjene paradigme koje se već događaju. Ovaj nas tranzit nadahnjuje da uložimo energiju u stvaranje značajnih promjena i formiranje horizontalnih, nehijerarhijskih struktura koje njeguju osjećaj zajedništva i pripadnosti, koje cijene različitost i koje se suočavaju sa sustavnim problemima s različitih stajališta.

atma.hr – 52
Dok je Mars u Vodenjaku, poziv za nas je da svoje bitke biramo sa svjesnošću i da budemo svjesni iskušenja da se prepustimo ideološkim sukobima bez poduzimanja bilo kakve produktivne, opipljive akcije. Problemi povezani s arhetipom Vodenjaka su elitizam i kompleksi superiornosti. Tijekom ovog vremena, dok će nekoliko planeta putovati kroz znak, mudro je osvijestiti svako iskušenje da gravitiramo prema elitističkom mentalitetu i pobrinuti se da slušamo stajališta i mišljenja drugih ljudi s neutralnog stajališta.

Tranzit Marsa u Vodenjaku počinje konjunkcijom Marsa i Plutona, snažnim poravnanjem koje odražava val naše odlučnosti, izdržljivosti i snage volje. Ova nas usklađenost nadahnjuje da se povežemo s hrabrošću koja nam je potrebna da preuzmemo hrabre rizike i poduzmemo akciju kako bismo promijenili svoje živote i budućnost. 14.2. njihova konjunkcija postaje egzaktna. Mars se susreće s Plutonom svake dvije godine, a dva planeta započinju novi dvogodišnji ciklus.

Tema obnove posebno je jaka jer također doživljavamo prvu konjunkciju Marsa i Plutona u Vodenjaku u našem životu, prvu od kada je Pluton u Vodenjaku. Ovu energiju osjetit ćemo vrlo snažno u sferi odnosa našeg života, budući da se Venera također približava i Marsu i Plutonu, samo nekoliko stupnjeva udaljena od oboje. Ova konfiguracija poziva na potpunu transformaciju naših odnosa, načina na koji se pojavljujemo u odnosima, našeg odnosa prema našoj seksualnosti, kao i naših vrijednosti, želja i načina na koji ulažemo svoju energiju.

Konjunkcija Marsa i Plutona posebno nam nudi priliku da razgovaramo sa svojom sjenom, otkopamo potisnute želje, alkemiziramo stari bijes i obnovimo svjesnu vezu s našom iskonskom prirodom i instinktima.

Mars i Venera će putovati zajedno neko vrijeme i ukrstiti putove u znaku Vodenjaka 22. veljače/februara. Ova konjunkcija poziva na revoluciju u odnosima, nadahnjuje nas da preispitujemo glavne paradigme i vrijednosti odnosa i motivira nas da istražimo alternative. Konjunkcija Venera-Mars podržava radikalnu reevaluaciju naših ideala i očekivanja vezanih uz odnose i poziva nas da otkrijemo različite načine izražavanja naše senzualnosti i povezivanja i s drugima i sa samim sobom.

27. veljače/februara, Mars u Vodenjaku u kvadratu s Jupiterom u Biku, odražava porast naše želje i spremnosti da riskiramo, izazovemo sami sebe i istražimo nove mogućnosti i putove. Ova usklađenost nas poziva nas da budemo sigurni da su rast i širenje kojima težimo onakvi kakve tražimo.

Mars u Vodenjaku u kvadratu s Uranom u Biku 9. ožujka/marta ukazuje na vrijeme velike nestabilnosti i potencijala za poremećaje i preokrete, na društveno-političkoj razini i globalnoj razini. Kako želja za globalnom promjenom naglo raste, vjerojatnost da ćemo doživjeti prekretnice bit će osobito velika u ovom trenutku. Kvadrat Marsa i Urana nudi nam priliku promatrati kako se nosimo s nepredvidivostima, naglim promjenama planova i kako reagiramo na život kada nije u skladu s našim očekivanjima. Otprilike u to vrijeme mudro je izbjegavati nepotrebno preuzimanje rizika.

Sve se događa brže i na sve nepredvidljivije načine kako energija Vodenjaka raste. Sve nas više privlači pobuna protiv neautentičnih, nepravednih, ograničavajućih uvjeta i sve smo više motivirani stvoriti stvarnost koja poštuje našu jedinstvenost i potiče našu osobnu i kolektivnu evoluciju.

atma.hr – 52
Mars u Vodenjaku, a posebno njegova usklađenost s Plutonom i Uranom, motivirat će nas da napravimo revoluciju u našim životima u skladu s onim što je istinito za nas: tijekom ovog vremena, poziv za nas je da budemo sigurni da smo buntovnici s razlogom.

Ovaj tranzit podržava našu hrabrost da se oslobodimo statusa quo i motivira nas da budemo eksperimentalni, da eksperimentiramo sa svojom životnom energijom, da izazovemo svoja postojeća ograničenja, izazovemo granice onoga za što smo vjerovali da je moguće, za što vjerujemo da možemo i ne može učiniti.

Evolucijska namjera Vodenjaka je objektivno sagledavanje prirode stvarnosti. Ovaj će nas tranzit podsjetiti na vrijednost stanke prije nego što reagiramo, pozivajući nas da provjerimo možemo li vidjeti cijelu sliku, možemo li vidjeti stvari onakvima kakve jesu, prije nego što slijepo slijedimo impuls ili djelujemo prema želji.

ATMA/moonomens/Pripremila: Suzana Dulčić