Ako zadovoljstvo izvlačimo iz ovog materijalnog tijela, tada je sigurno da ćemo biti frustrirani – samo je pitanje vremena. Materijalno zadovoljstvo nas uvijek ostavlja s osjećajem nedorečenosti, nepotpunosti. Ako pokušamo neograničeno uživati u nečem materijalnom, u jednom trenutku ono postaje bol. Ali ako zadovoljstvo izvlačimo iz onoga što je unutar našeg tijela, naša će sreća i mir biti bezgranični. Takvo zadovoljstvo nije podložno fizičkim uvjetovanostima ovog svijeta.

Svijet je sačinjen od nesvjesne materije, ali duša je svjesna. Neposredno, duša nema nikakve veze s nesvjesnom materijom. Izvor duše je Bog, koji je vrhovni izvor sve svjesnosti. Kao što zraka sunca proizlazi iz Sunca. Zraka sunca se nalazi na Zemlji, ali njoj ne pripada, već pripada Suncu i ima iste odlike kao i Sunce.

Kada shvatimo da smo mi djelić Boga, možemo vidjeti kako tijelo prolazi kroz stadije starenja, bolesti i smrti, bez da osjećamo patnju. Iako tijelo pati, duša pronalazi istinsko duhovno zadovoljstvo.

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 30.10.2013.
Slijedeća objavaČudesna svojstva hrena na zdravlje i ljepotu
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.