Medicinski zeolit PANACEO nalazi iznimno uspješnu i učinkovitu primjenu kod stomatoloških problema, kao što su paradentoza i plak, gljivice, afte te ostalih bolesti i oštećenja sluznice usne šupljine. Savremena stomatološka znanost i praksa ocijenili su vrijednim službeno uvesti liječenje Panaceo medicinskim zeolitom u stomatologiju, jer je njegovu učinkovitost potvrdila klinička dvostruko slijepa studija izrađena na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu.  

Plak
Plak se pojavljuje između zubi kao žuti, gotovo sivi sloj, koji pogoduje razvitku karijesa. Najčešći se radi o područjima koja su teže dostupna pri čišćenju zuba. Kako bi se plak uspješno uklonio, koristi se zeolitni prah. Zeolitni prah štiti zube i zubnu caklinu, a efekt čišćenja se osjeća već za vrijeme pranja zubi. Nakon pranja zeolitnim prahom, plak se neće stvarati 24 sata, a zubi će biti glatki, bijeli s izrazitim sjajem. Istovremeno će zeolit otkloniti vaš neugodni dah a nesat će eventualne bolne i ometajuće afte. Zubi pušača i ljubitelja kave neće više biti žuti i bez sjaja, a usna šupljina neće biti opterećena uobičajenim toksinima i teškim metalima. Upotreba zeolita ne oštećuje zubnu caklinu. Potrebno je korisiti meku četkicu za zube i na nju nanositi određenu količinu zeolitnog pudera, te četkicom nježno oprati zube, zubno meso, jezik i cijelu usnu šupljinu.

Paradentoza
Upala zubnog mesa rezultira oštećenjem kostiju i zubi, a u ustima se javljaju razni nepoželjni mikroorganizmi. Ove pojave je moguće kontrolirati upotrebom medicinskog zeolita PANACEO MED THERAPY PRO neposrednom primjenom na desni. Ovakvu namjenu zeolita također potvrđuje registrirani lijek za dentalnu upotrebu – Zeomin, koji se bazira na medicinskom zeolitu, a koji iskazuje prominentnu antibakterijsku aktivnost protiv streptococcus mutans i streptococcus mitis.

Afte i oštećenja usne šupljine
Oštećenja mekih tkiva usne šupljine su česta pojava.  Afte su česta pojava, iako bezopasne, mogu biti vrlo neugodne, jer su recidivirajuće. Mogu biti simptom nekoliko poremećaja u organizmu, a najčešće su odraz smanjenog imuniteta. Mogu biti nuspojava kemo i radioterapije kod onkoloških dijagnoza.

Oštećenja mekih tkiva usne šupljine mogu također biti posljedica gljivičnih oboljenja, slučajnih ozljeda, operativnih zahvata, vađenja zuba, ugradnje zubnih implantata, te određenih radikalnih kirurških liječenja itd. Liječenje takvih rana se uvelike razlikuju kod različitih bolesnika, ali u pravilu je praćeno upalnom reakcijom i oštećenjem sluznice.

Važnu ulogu u procesima liječenja ima adekvatno odabrana terapija. Klinička studija o primjeni zeolita kod liječenja bolesti usne šupljine pokazala je da je medicinski zeolit PANACEO MED THERAPY PRO jedan od modernih načina regeneracije, jer ima imunomodulacijsko i antioksidativno svojstvo, te pojačava protuupalno i anitmikotično djelovanje, što dugoročno ima povoljan utjecaj na procese ozdravljenja u cjelini a posebno na usnu šupljinu.

Kod svih stomatoloških problema terapija zeolitom se obavezno primjenjuje lokalno (u usnu šupljinu, odnosno na oboljele dijelove desni) i oralno.

PANACEO zubna pasta je vrhunske kvalitete sastojaka: medicinski zeolit, ulje mente, aloe vera;  najnovija formula za zdravlje zubi, zubnog mesa I oralne sluznice. Doprinosi kod upale zubnog mesa – gingivitisa , kod upale potpornog tkiva zubi – paradentoze, sprječava I odstranjuje plak I kamenac, sprječava karijes, pomaže kod svih oštećenja I bolesti sluznice usne šupljine , kod afti i gljivica u ustima, štiti zube i desni od bakterija, odstranjuje loš dah kojeg uzrokuju afte i herpes simplex, detoksicira nataložene toksine i teške metale, eliminira štetne i kancerogene tvari iz nikotinskog dima, remineralizira zube, zubnoj caklini daje bjelinu i sjaj, stvara glatkoću zuba i ugodu svježeg daha u ustima

ZUBNA PASTA 1Primjena guste zeolitne otopine u saniranju afti I drugih tegoba usne šupljine
Kod problema sluznice usne šupljine (afte, gljivice I druga neposredna ošrećenja sluznice bilo kojeg uzročnika) preporuča se nekoliko puta dnevno aplicirati gustu otopinu zeolitnog praha PANACEO MED THERAPY PRO (npr pola žličice praha I jedna žličica vode). Otopinu mućkati u ustima I zadržati je na oštećenoj sluznici minute dvije i nakon toga ispljunuti. Po mogućnosti tada ne ispirati usnu šupljinu da neposredno djelovanje zeolita bude što dulje.  Eventualno primjenoiti pranje zeolitnom zubnom pastom.

Kod stomatoloških problema pored lokalne primjene, poželjno je i oralno uzimanje zeolita.

Ako je osoba imala ili još ima amalgamske plobme, preporuča se obavezno najmanje 3 mjeseca provoditi intenzivnu oralnu terapiju detoksikacije na nivou 8 grama zeolita dnevno, u obliku  PANACEOmed prah 3-4 puta dnevno po 1 mjerna žličica praha.  To je ujedno generalno doprinosi zdravstvenom stanju organizma i unapređuje imunološki odgovor organizma. Prije prestanka terapije detoksikacije preporuča se kontrola prisustva teških metala u organizmu.

Ako osoba nema problem amalgamskih plombi, program detoksikacije i suporta stomatološkim tegobama može biti kraći i može biti manje dnevnih doza, ovisi o dijagnozi,  stupnju toksikacije i općem stanju organizma.

Kod dentalnih zahvata regeneracije ili nadogradnje kosti, te kod cijeljenja operirane kosti, kod ugradnje zubnih impalnatata preporuča se oralno uzimanje PANACEO MED praha i kapsula. Zeolit panalit doprinosi bržem i preciznijem  formiranju koštane mase, povećava gustoću kosti, simulira koštanu strukturu. PANACEO MED je učinkovita suportivna terapija kod svih postoperativnih i drugih cijeljenja kostiju i posebno kod OSTEOPOROZE.

Zašto je medicinski PANACEO zeolit drugačiji ?
PANACEO je za sada jedini legalni i legitimni medicinski zeolit na hrvatskom tržištu, aktiviran, mikroniziran i oksigeniziran zaštićenom PMA tehnologijom, znanstveno i klinički istražen, 100% siguran za oralnu humanu upotrebu. Registriran je na HALMED-u u skladu s EU odredbama iz 2006 godine.  Proizvodi se sukladno kriterijima HACCAP programa za medicinske proizvode. Svaka količina proizvodnje prolazi kontrolu 13 kritičnih točaka, svaki pojedini proizvod ima svoj kontrolni broj, što je bezuvjetna garancija sigurnosti gotovog proizvoda za humanu oralnu medicinsku upotrebu.
Nužnost takve kontrole polazi od činjenice da postoji više stotina podvrsta zeolita, čija se ruda vadi iz rudnika, gdje su moguće nepredvidive kombinacije različitih podvrsta zeolita. Neki od njih su toksični, neki čak kancerogeni, organoleptički nerazlikovni. Moguć je neprepoznati prelazak jedne vrste zeolita u drugu, moguća su onečišćenja zeolita u zemljinoj kori, pa je to opravdani razlog kontinuirane zahtjevne  kontrole kvalitete i sastava zeolita po kriterijima za medicinske proizvode.
Budući je vremenski i financijski vrlo zahtjevna i skupa registracija medicinskih proizvoda, to proizvođači i distributeri ostalih zeolita na tržištu navode da su njihovi zeoliti registrirani kao ‘’zeolitna sirovina u kozmetici’’. Budući zeolitna sirovina u kozmetici ne udovoljava kriterijima sigurnosti EU za humanu oralnu upotrebu, proizlazi da je jedino medicinski PANACEO zeolit legalan i legitiman, odnosno garantirano siguran za humanu oralnu upotrebu.

panaceo logoS vašim pitanjima uvijek se možete obratiti našoj profesionalnoj Savjetodavnoj službi:

Panaceo Tim d.o.o.
Olujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistički terapeut
Voditelj Savjetodavne službe
Representative: Panaceo GmbH, Austria
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: ‘+385 1 3772354
emails: [email protected]
[email protected]
www.panaceo.hr