Foto: commons.wikimedia.org

Ako Hamilton bude uspješan u pokušaju da Mercedes prijeđe sa životinjske na vegansku, odnosno umjetnu kožu, onda će se kompanija pridružiti rastućem broju proizvođača automobila koji koriste taj materijal za svoja vozila. “Želim biti dio sistema koji će pomoći iscjeljivanju svijeta i napraviti nešto pozitivno za budućnost!”

atma.hr – 78
Britanski vozač i šampion Formule 1 Lewis Hamilton postao je vegan 2017. godine, a sada je zatražio od kompanije Mercedes-Benz da u izradi unutrašnjosti svojih modela prestane koristiti kožu životinjskog porijekla. 

“Mercedes-Benz je ogromna organizacija, a ja sam razgovarao s direktorom kako bismo razmotrili što se može učiniti u svezi uklanjanja kože iz automobila. Želim biti dio sistema koji će pomoći iscjeljivanju svijeta i napraviti nešto pozitivno za budućnost”, izjavio je Hamilton.

Hamilton je postao vegan i drži se toga. Koproducirao je hvaljeni dokumentarac The Game changers (Netflix), u kojem se dokazalo kako sportaši mogu biti još bolji ako su vegani (brži oporavak).

“Osjećam se bolje nego ikada, fizički i mentalno. Cijele godine sam se osjećao mentalno snažan, a fizički sam napravio veliki korak i to je povezano s odlukom da promijenim prehranu. Najbolja odluka je bila prelazak u ovaj tim, a odmah iza nje je promjena prehrane. No i prije toga sam vozio prilično dobro”, rekao je Britanac.

atma.hr – 39

Ako Hamilton bude uspješan u pokušaju da Mercedes prijeđe sa životinjske na vegansku, odnosno umjetnu kožu, onda će se kompanija pridružiti rastućem broju proizvođača automobila koji koriste taj materijal za svoja vozila.

Kompanija Tesla je prva predstavila sintetičku kožu kao opciju za Model X 2016. godine, a Model S je ostao bez kože i opciono 2017. godine. Audi razmišlja da ponudi sličan materijal za E-Tron električni crossover, a Bentley bi mogao koristiti kožu baziranu na gljivama za model Bentayga.

visoko.co.ba/klix.ba/atma