Image By ryujintmvn

Ovo je period u kojem možete uspješno započeti sve planove vezane za poslove. Period u kojem su povoljni svi razgovori za posao. Aplicirajte. Kontaktirajte ljude. Pravite planove. Rekonstruirajte staru kuću, stan. Promijenite neki namještaj. Posjetite ili nazovite stare prijatelje. Rođake. Djedove i bake. Učinite uslugu starijima. Imajte strpljenja za pozive koji dolaze, čak i ako su u pitanju anketari. 10 minuta vašeg vremena ne košta ništa, a može dati mnogo.

atma.hr – 52
Možda riječi čekaju svoje sazrijevanje, ali ovdje su odluke, zaista odluke.

Intelekt koji je pronicljiv, ne možda kao Merkur u Škorpionu, ali više kao um jednog mafijaša. Precizan. Konzistentan. Mudar. Netko tko dobro poznaje ljudsku psihu, tradiciju, vrijednosti i načela. Gotovo nepobjediv u svim životnim debatama. Onaj koji će prvi znati kako primijeniti prvu pomoć i kako pokvariti neku rupu na gumi. On ne zna sve, ali uči gledajući. Promatra. Onako iz daljine. Pomalo šutljiv. Strpljiv. Ali kada dođe njegovo vrijeme on postaje nenadmašan.

Jači i od Merkura u Djevici i od Merkura u Blizancima. Njegova inteligencija je životna, ne ona naučena i zbog toga njegove vrijedno traju. On nikad neće izjaviti nešto poput: “Kakve su ti misli, takav ti je život”, jer ovaj gospodin vrlo dobro zna da je život onakav kakvim si ga napraviš. Ne vjeruje u bajke.

Njega ćete susresti sa starom knjigom u rukama kako proučava drevna znanja. Njega ne zanima povijest u metodičnom stilu, on zna da svoju povijest piše svatko. Sam za sebe. On je pustinjak u umu. Nepovodljiv. Nepokolebljiv. Neslomljiv. Dokažite mu i dokazat će vam.

Ovo je period u kojem možete uspješno započeti sve planove vezane za poslove. Period u kojem su povoljni svi razgovori za posao. Aplicirajte. Kontaktirajte ljude. Pravite planove. Rekonstruirajte staru kuću, stan. Promijenite neki namještaj. Posjetite ili nazovite stare prijatelje. Rođake. Djedove i bake. Učinite uslugu starijima. Imajte strpljenja za pozive koji dolaze, čak i ako su u pitanju anketari. 10 minuta vašeg vremena ne košta ništa, a može dati mnogo.

Ako putujete, otputujte na neka stara mjesta iz djetinjstva. Ili na neka mjesta gdje nikada niste bili. Neka povijesna mjesta. Prekopajte svoje arhive. Odradite stvari koje vas čekaju. Popravite sve ono što se rukama da popraviti, a staro je. Ispoštujte svakog zanatliju. Vrijednost koju taj čovjek proizvodi, jača je od bilo kojeg čeka izobilja koji ćete ispisati ovih dana u nadi da će novac pasti s neba.

atma.hr – 52
Cijenite realnost. Cijenite vrijeme. Cijenite starost i starine. Cijenite i tišinu. Mudrost. Pustite svoju djecu da odrastu i postanu zreli ljudi.  Pustite ih da uče na svojim greškama. Ne ispravljajte ih. Ne docirajte im s visoka. Pustite ih da prožive život iz svoje perspektive. Makar to značilo da će se ovih dana razdvojiti od vas. Otići negdje daleko. Makar to značilo njihovo prvo zaposlenje koje vi baš i nećete voljeti. Vrednujte njihova iskustva kao da su vaša.

Slušajte svoje partnere. Razgovarajte. Budite mirni i strpljivi, a opet jasni. Postavite svoje granice. Dajte formu svojim odnosima, svojim mislima, svojim željama. Izrecite ono što želite bez očekivanja da vam drugi čitaju misli. Priznajte kad niste u pravu. Dopustite da vam se pokaže i nešto drugačije. Ne budite tvrdi. Kruti. Svojeglavi. Prenesite znanje. Opipajte. Dotaknite. Učinite lijepim.

U trenutcima kada kupujete poklone, zamatate ih u najljepši celofan, kada kupujte hranu, radite bogate trpeze, kada kitite borove koje ste maločas posjekli, kada učite djecu da je to ono što je lijepo, kada ih bacate nakon slavlja, kada ugasite svjećice u svom domu, kada ostanete sami sa sobom, a misli počnu udarati kao bubnjevi nekog eha, pitajte se zašto ste prazni?

Umjesto da zamotavate poklone, zamotajte nekoga u zagrljaj. Umjesto da kupujete hranu, donirajte ju. Umjesto da kitite bor, okitite ljude ljubavlju. Umjesto da se “molite” za gladnu djecu Afrike, darujte tanjur hrane koji ste jučer bacili, umjesto da učite svoju djecu da gledaju svjetla na božićnim lampicama, naučite ih da budu Svjetlo.

Učinite to tako da sljedeći put kada budete sjedili sami sa sobom i uporno pokušavali shvatiti zašto niste sretni, ne čujete šaputanje: “Puni ste sebe, zato ste prazni!”.

Vanjštine su uvijek skrivale najsvetije hramove. Budite taj Hram.

Sanja Paraminski

Prethodna objavaOvakve poklone odmah treba baciti ili spaliti: Nipošto ih ne čuvajte u kući!
Slijedeća objavaVeza koja crpi svu energiju: Kako se odvezati od partnera koji vas ne zaslužuje?
Sanja Paraminski Aisha
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.