Žene ožujka/marta su najosjetljivije žene. Žene rođene u lipnju/junu su vrlo oprezne. Često su ranjive i nesigurne, ali pri tome, toliko su dobre da nikad neće biti osvetoljubive. Ne vole sukobe, imaju dobru intuiciju, koja im pomaže u izbjegavanju konflikata.

atma.hr – 52
Za razliku od astrologije, o tome kako mjesec u kojem smo rođeni utječe na naš karakter, postoje i određeni znanstveni dokazi, prenosi uspesnazena.com.

Nema sumnje da temperament, karakter i sudbina žene ovisi ne samo o njenom odgoju i životnim iskustvima. Rođenje u određenom mjesecu, može dosta ispričati o ženi…

Siječanj

U ovom mjesecu dolaze na svijet najstrpljivije i najizdržljivije žene. Često su one obdarene crtama stoičkog, muškog karaktera. One se, sigurno, neće žaliti i dijeliti otkrovenja. Radije će same, ponosno i samostalno, rješavati sve svoje probleme.

Siječanjske žene ne vole sve što se tiče čišćenja i sređivanja kuće, ali u kuhinji i spremanju jela – imaju talenta.

Veljača

Žene veljače su uporne, tvrdoglave, osjetljive i mogu biti osvetoljubive. Imaju poprilično složen karakter. Kod njih se događaju živčani slomovi, ali u isto vrijeme, prisutna je poprilično visoka razina samokontrole.

One se ne boje poteškoća, odluke donose ekspeditivno, ne razmišljajući dugo. Zbog žurbe, nisu uvijek točne. Odlično manipuliraju ljudima, i zato često imaju dobru karijeru. Vrlo vole djecu.

atma.hr – 52
Ožujak

Žene ožujka – najosjetljivije žene. Vrlo su osjećajne i ranjive. Često pokazuju tvrdoglavost, što na kraju, ide na njihovu štetu. Znaju biti nesigurne i često se smatraju nesretnima.

Ovim ženama je, zbog njihove sramežljivosti, zaista teško doći do uspjeha. Priroda im je podarila krhkost i šarm, zato one, tako često, privlače muškarce – zaštitnike.

Travanj

Travanj je mjesec hrabrih, upornih i motiviranih žena. Savršenim dodatkom smatra se racionalnost i praktičnost. One uvijek znaju što žele, zato polako, ali sigurno postižu željeno.

Ove žene nikako ne podnose nestabilnost. Emocije i osjećaji su im uvijek na prvom mjestu, iza racionalnog razmišljanja.

Svibanj

U svibnju se rađaju samostalne i zahtjevne, beskompromisne i odlučne žene. Ne opraštaju lako nikome, može doći i do razvoda, mada će kasnije, neminovno žaliti.

To su tvrdoglave žene – lideri, zato je njima bolje zauzeti ured šefa, nego pronaći muža. Za prioritet stavljaju sve materijalno.

Lipanj

Lipanjske žene su vrlo oprezne. Često su ranjive i nesigurne, ali pri tome, toliko su dobre da nikad neće biti osvetoljubive.

Ne vole sukobe, imaju dobru intuiciju, koja im pomaže u izbjegavanju konflikata. Postupaju prema raspoloženju.

atma.hr – 52
Srpanj

U ovom mjesecu rađaju se skromne i stidljive žene. Često brinu i stalno se bave samoispitivanjem. Cijeli njihov život je potčinjen raspoloženju.

Skromne i romantične, u stanju su duboko osjećati, ali nikad to ne pokazuju. Dom i obitelj su za ove žene najvažnija životna stvar.

Kolovoz

Najponosnije i najneovisnije žene su rađaju u ovom mjesecu. One su dobre i plemenite, ali vrlo željne moći. Vole biti u centru pažnje, jako cijene neovisnost.

Imaju veliku karizmu i unatoč mnoštvu zainteresiranih muškaraca, najviše vrednuju obiteljske odnose. Vrlo su iskrene i pristojne žene, zato su često podložne prijevari.

atma.hr – 52
Rujan

Rujanske dame – emotivne i temperamentne. Od drugih žena razlikuju se razboritošću i proračunatošću. Iznimno su samoljubive i pomalo škrte, zato se teško odvajaju od novca i vraćaju dugove.

Vole biti u društvu, ali uvijek traže vlastitu korist. Vrlo su ljubomorne, izuzetno su pedantne i znaju vrlo dobro kuhati.

Listopad

U listopadu se rađaju vrlo jednostavne u komunikaciji, odgovorne i oštroumne žene. Umjereno su praktične, ali u isto vrijeme i velikodušne.

Odluke donose vrlo oprezno. Imaju dobru memoriju. Vrlo su principijelne, i ne opraštaju izdaju, mada uvijek pokušavaju sačuvati obitelj, u kojoj zauzimaju lidersku poziciju. Odlične su domaćice.

Studeni

Proračunate i sebične žene. Vrlo su jake ličnosti s visokom razinom intuicije. Njihovi supružnici će morati prihvatiti činjenicu da se njihovo mišljenje neće često uzimati u obzir.

Znaju čuvati i vrlo su ekonomične. Vrlo su strasne u ljubavi i temperamentne. One znaju voljeti duboko i jako.

atma.hr – 52
Prosinac

Prosinačke žene su emotivne žene s eksplozivnim karakterom. Uporne i neustrašive, neovisne i izravne, one će postizati uspjeh nadilazeći sve prepreke. Vrlo su komunikativne, romantične, idealistične, dobre su prijateljice.

Ne odlikuju se štedljivošću i vrlo su temperamentne, tako da u obiteljskom životu često imaju poteškoće.

uspesnazena.com