Današnji period nam onemogućuje da budemo konstantno u mogućnosti vladati nad svojim osjećajima. Kao što nam je već poznato, ukoliko nismo u stanju pravilno balansirati s vlastitim osjećajima, u stanju smo nanijeti mnoge štete našem organizmu, a pri tome ugroziti duhovno stanje. Neki primjeri tog štetnog djelovanja se mogu čak odraziti na naše fizičko stanje. Povišen krvni pritisak, oboljenja želuca i dvanaestopalačnog crijeva (u prvom redu upale i čirevi) su evidencija o nepravilnom djelovanju nad našim osjećanjima. Vremenom, ovi poremećaji postaju ozbiljniji.

Kako bi sebi najbolje pomogli, bitno je da u dobu tehnologije i industrije, poput današnjeg, djelujemo na sebe prirodnim metodama. Jedna od njih je kristaloterapija pa smo tako odabrali mjesečev kamen kao mineral koji je jako dobar za pomoć nad emocijama, ali i  nad drugim problemima koji nas čine uznemirenima ili negativnima.

atma.hr – 52
Ovaj mineral je dobio ime zbog toga što su stari rimljani vjerovali da su se zrake mjeseca kristalizirale te se od njih stvorila stijena. Građen je od dvije vrste stijena koje se mogu povezati s muškom i ženskom energijom, a sastavljen je iz 5 elementa. Natrij i kalij koji su prisutni u sastavu mjesečeva kamena imaju jako bitnu metaboličku funkciju u našem organizmu i spadaju u unutarstanične i vanstanične ione. Kao takvi, putem meditacije mogu pomoći da se naša bioenergija prečisti. Kalij, odbijajući se od kristalne rešetke, daje opalescenciju ovom mineralu, što ima blagotvoran i opuštajući utjecaj na naše oči.

Antičke civilizacije su ovaj mineral povezivale s božanstvima mjeseca pa tako i danas možemo koristiti mjesečevu svjetlost u pomoći pri punjenju minerala energijom. Vjerovatno mjesec ima slabiju svjetlosnu energiju od sunca, što na posebnom nivou pobuđuje elektrone kalij iona. Samim time, moguće je da se u mineralu deponira određena količina energije koju receptira naš organizam.

atma.hr – 52
Meditacijama s mjesečevim kamenom možemo pojačati svjesnost nesvjesnoga u nama. Samim time se jača naša intuicija, a s njom i empatija. On je mineral koji uravnotežuje mušku i žensku energiju pa je savršen poklon prijateljicama koje su pogubile ženstvenost, ili prijateljima čija je muževnost potisnuta. Za sada je naš servis ustanovio kroz konstantni rad s ovim mineralom da ne samo da pomaže pri kontroli emocionalne i intuitivne prirode čovjeka, već i s tegobama kod reprodukcije žene i kompletnim reproduktivnim ciklusom. Može pomoći pri nesanici, ali bi žene trebale izbjegavati nositi ovaj mineral u periodu punog mjeseca, jer može unijeti razdražljivost.

Solarni pleksus i srčana čakra su regije na tijelu kroz koje ovaj mineral utječe na naše emocionalno stanje, a stavljajući isti na treće oko, mi možemo pojačati naša duhovna iskustva i učiniti vizualizacije realnijima. Ovaj mineral pogotovo odgovara osobama koje imaju prenaglašene aspekte u raku, ribama i vagi. Ovan, jarac i škorpion bi trebali koristiti ovaj mineral uz konsultacije kristaloterapeuta ili bioenergičara.

Ukoliko imate potrebu za konsultacijom s kristaloterapeutom, javite nam se porukom u inbox stranice: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija ili na mail: [email protected]

Autor: AnaDominik Rodić

atma.hr – 52