atma.hr – 52
Krizokola je izrazito nježan kamen koji nas uči zdravoj i uravnoteženoj komunikaciji s okolinom, ali i sa samima sobom. Pomaže nam da ostanemo u dodiru sa svojim srcem, i da na otvoren i blag način kažemo ono što nam je na duši. Popularna je među javnim govornicima, jer smiruje tremu uoči izlaska pred publiku.

Tijekom meditacije krizokola smiruje um i vraća ga u sadašnjost. Stišava mentalno čavrljanje i uči nas slušati govor duše. Pomaže nam da svoje duhovne spoznaje integriramo u svakodnevicu. Otvara srce ka iskustvima bezuvjetne ljubavi. Budi dublje razumijevanje sebe i naših odnosa s okolinom. Ima sposobnost iscijeliti odnose u kojima se igraju igre moći i manipulacije. Podsjeća nas da su ljubav i iskrenost najviše vrijednosti kojima trebamo težiti.

Na emocionalnom nivou, krizokola nam pomaže da izrazimo i prihvatimo ono što smo potisnuli. Daje ravnotežu i cjelovitost. U ljubavnim vezama uči partnere kako da budu ranjivi i pažljivi jedni prema drugima.

Na fizičkom nivou, smiruje živce i liječi anksioznost i depresiju. Korisna je ženama koje pate od menstrualnih tegoba i naglašenog PMS-a. Snižava povišen krvni tlak, ublažava probleme s plućima i pomaže uravnotežiti nivoe šećera u slučaju dijabetesa.

Dolores Paller, Apsara Kristalni Nakit

atma.hr – 52
atma.hr – 52