Mladi Mjesec u Strijelcu traži od nas da sagledamo mogućnosti našeg života s najoptimističnijeg gledišta koje je dostupno. Ovo nije vrijeme da se pitate hoće li se vaše namjere manifestirati. Vrijeme je da se pitamo kada. Dok se usklađujete s energijom ovog dana, oslonite se na uzbuđenje u zraku. SVE je moguće. Znajte da imate moć stvoriti bilo koji život koji želite živjeti. Ključ je znati kako taj život izgleda i kako se osjeća, a zatim vjerovati u sebe da to materijalizirate. Mladi Mjesec u Strijelcu također čini aspekt trigona sa sjevernim čvorom u Ovnu. Aspekti trigona su korisni i omogućuju harmonizaciju energije. Sjeverni čvor nas podsjeća na našu sudbinu. U Ovnu, usklađuje nas sa stazom naše duše i potiče nas da joj damo prioritet.

atma.hr – 52
Mladi Mjesec u Strijelcu 13. prosinca/decembra 2023. vrijeme je da pogledate u budućnost i zapitate se: Što je najbolje što se može dogoditi?

Pod vladavinom Jupitera i elementa vatre, Strijelac nam donosi radost, optimizam i smisao. Mladi Mjeseci nam pomažu da shvatimo što želimo. Oni spuštaju veo između svjesnog i podsvjesnog uma kako bismo doista mogli razumjeti što želimo u životu i zatim pristupiti svojoj intuiciji za vodstvo kako to manifestirati.

Mladi Mjeseci nam omogućuju da shvatimo što želimo na razini duše. Ovo nisu samo prolazne želje, već duboko razumijevanje želja naše energije za njezinim razvojem u ovom životu. Mladi Mjeseci nas uče o nama samima i kako da vjerujemo sebi dok zamišljamo život pun svega što želimo.

Strijelac nam pomaže da na sve događaje koji se događaju na našim putovima gledamo kao na iskustva koja nam pomažu da se razvijamo. Negativnih pojava nema, a nema ni pozitivnih. Postoje samo energije koje nas uče i šire.

Neki nas mogu frustrirati, neki nam mogu slomiti srce, neki nas mogu zbuniti, a neki nam mogu izmamiti osmijeh na lice. Međutim, svi usponi i padovi vode jednoj stvari: širenju. Za Strijelca, ne radi se samo o otvorenoj cesti ili mnogim satima na moru. Također se radi o stjecanju znanja o tome kako svijet funkcionira, različitim perspektivama koje ima i višem značenju svega toga.

Mladi Mjesec u Strijelcu traži od nas da učinimo skok vjere. Potiče nas da sagledamo mogućnosti našeg života s najoptimističnijeg gledišta koje je dostupno. Ovo nije vrijeme da se pitate hoće li se vaše namjere manifestirati. Vrijeme je da se pitamo kada. Dok se usklađujete s energijom ovog dana, oslonite se na uzbuđenje u zraku. Sve je moguće.

atma.hr – 52
Znajte da imate moć stvoriti bilo koji život koji želite živjeti. Ključ je znati kako taj život izgleda i kako se osjeća, a zatim vjerovati u sebe da to materijalizirate.

Ovaj Mjesec je pod utjecajem planetarnog vladara Strijelca, Jupitera. Jupiter je planet ekspanzije. Trenutno stacioniran retrogradno u Biku, Jupiterova energija prizemljuje nas za vrijeme ovog mladog Mjeseca.

Jupiter nam također pomaže prepoznati gdje ne ispunjavamo svoj potencijal. Dok pišete svoje namjere, osjetite ih. Zatim osjetite jesu li dovoljno velike. Ovaj mladi Mjesec izaziva vas da sanjate veliko i zamislite nekoć nezamislive mogućnosti.

Primijetite sumnjate li u sebe i stavljate li ograničavajuća uvjerenja u svoje vizije. Postoji li neka stara priča koju si pričate? Sabotirate li ovom pričom svoje vizije prije nego što se uspiju ostvariti?

Da bi se vaše vizije pretvorile u stvarnost, morate ih biti voljni primiti. To znači da ste spremni promijeniti se, voljni iskoristiti svoj potencijal i voljni otpustiti stare energije koje vas opterećuju i ograničavaju.

Dok radite s elementom otpuštanja za vrijeme posljednjeg mladog Mjeseca u 2023. godini, otpustite mantre, narative i priče koje vas ograničavaju. Strijelac je tragač za istinom. Po kojim istinama živite? Što si govorite da je moguće ili nemoguće?

Imamo suptilne načine svakodnevnog komuniciranja sami sa sobom. Primijetite sabotirate li sami sebe i opirete li se rastu, čak i na male načine koji doprinose nečem velikom.

Strijelac se povezuje s avanturom i učenjem iz nje. Uz svaku veliku avanturu, hrabrost je prvi uvjet. Ipak, biti hrabar ne znači biti neustrašiv. Sasvim suprotno. Prvi korak u razvoju hrabrosti je osvijestiti svoj strah i prihvatiti informacije koje on nosi, ali mu ne dopustiti da donosi odluke. Meditacija vas može dovesti u kontakt s mjestom gdje strah živi u vašem tijelu kako biste ga mogli zaobići prije nego što počne djelovati u vaše ime.

atma.hr – 52
Učenje o našem strahu na sigurnom, udobnom mjestu čini nas svjesnijima kada se suočavamo s novim situacijama u svijetu. Strah je važna emocija i može nas udaljiti od doista opasnih situacija, stoga ga ne želimo u potpunosti iskorijeniti. Samo želimo da bude čvrsto postavljen na stražnjem sjedalu, a ne da vozi automobil. Prakticirajte meditaciju tijekom sezone Strijelca i za vrijeme mladog Mjeseca kako biste lakše učili iz svog straha i osjetili ga.

Mladi Mjesec u Strijelcu također čini aspekt trigona sa sjevernim čvorom u Ovnu. Aspekti trigona su korisni i omogućuju harmonizaciju energije. Sjeverni čvor nas podsjeća na našu sudbinu. U Ovnu, usklađuje nas sa stazom naše duše i potiče nas da joj damo prioritet. Dok radite s ovom energijom, osjetite svoj karmički put.

Primijetite sve znakove oko sebe koji ukazuju na lekcije koje ste ovdje da naučite i na vezanosti koje možda imate za prošlost. Zapitajte se od čega se morate odvojiti, uključujući energije donesene iz prošlog života, kako biste se u potpunosti uskladili sa svrhom svog života. Zatim proširite svoju životnu svrhu da zauzme još više prostora u vašem životu i svijetu.

Uz dodatni utjecaj sjevernog čvora ovog mladog Mjeseca, oslonite se na svoju sudbinu. Za što ste rođeni? Dok odgovarate na to pitanje, oslonite se na svoju intuiciju. Bit će manje filtriran od vašeg logičkog uma. Vi intuitivno znate put kojim trebate kročiti.

Zatim se zapitajte koja vam podrška treba da hodate. Znajte da je vaša svrha veća od vas samih. To seže daleko iznad vaše energije. Osjetite ekspanzivnost puta svoje duše i dopustite mu da vas vodi do namjera koje vam pomažu vizualizirati svoj puni potencijal.

Kada osjetite da se povlačite, izazovite sebe da dosegnete onkraj svojih strahova u svoju beskrajnu veličinu. Zapamtite, vi ste Svemir i imate svaki potencijal ikada stvoren.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić