Mješavina voća i povrća čiji su glavni sastav, uz obilje vitamina i minerala, vlakna i voda, najbolji je čistač tijela. Neuredna ishrana posebice ukoliko je temeljena na premalo kuhane hrane i pretrpana brzinskim zalogajima u našem tijelu stvara uteg. Posljedica je osjećaj težine, onaj poznati ‘kamen’ u želucu, malaksalost i nedostatak energije. Sve te boljke djelomično će olakšati miks povrća i voća s učinkom čistača probave i crijeva.

atma.hr – 52
Mrkva – Obilje vlakana i antioksidansa beta karotena koji se u tijelu pretvara u vitamin A te vlakna samo su dio sastava narančastog najpopularnijeg povrća koje potiče probavni sustav na ubrzan rad te rješava zastoj uzokovan pretrpanošću.

Grejp – Najpoznatije voće u svakom napitku čija je uloga čišćenje organizma obiluje vitaminom C, otapa masnoće i pretvara ih u energiju.

Krastavac – Zahvaljujući obilju vlakana pojačava osjećaj sitosti, prirodni je duiretik pa umiruje nadutost i čisti tijelo od toksina.

Metvica – Ubrzava i kontrolira probavu i smiruje želudac.

Recept za detoksikacijski napitak

Sastojci:

  • ½ litre vode
  • 1 grejp
  • 2 velike mrkve
  • 1 krastavac
  • dvije kriške naribanog đumbira
  • 5 listića metvice

Priprema:

Ogulite grejp, mrkvu i krastavac te ih narežite na ploške, ubacite u blender i smiksajte na najsitnije. Dodajte vodu, đumbir i ponovno sve izmiješajte, potom na kraju dodajte listiće mente. Pripremljeni napitak konzumirajte dva puta dnevno najbolje ujutro i prije ručka.

atma.hr – 52
(zadovoljna.hr / narodnilijek.com)