Foto: stocksnap.io

Smatra se da nošenje odjeće s točkicama privlači bogatstvo jer mali okrugli oblici zapravo predstavljaju mnoštvo kovanica koje će se uskoro naći na vašem bankovnom računu. Neparan broj dugmadi na odjeći trebao bi vam donijeti posebnu sreću. A ako vam partner pokloni par obuće, vaša zajednička budućnost postaje upitna, jer to znači da vaš partner želi da odete iz veze.

atma.hr – 78
1. Nošenje odjeće naopako

Ako slučajno odjenete komad odjeće naopako, taj bi vam dan trebao biti sretan. Kada vam netko ukaže na to da ste krivo obukli majicu, samo se nasmiješite, ali pogrešku ne ispravljajte ako želite da vas cijeli dan prati sreća.

Isto vrijedi i za čarape. Nenamjerno oblačenje čarapa naopako smatra se dobrom srećom. Također ih onda morate tako nositi cijeli dan da bi se sreća ostvarila.

2. Gumbi na odjeći

Neparan broj dugmadi na odjeći trebao bi vam donijeti posebnu sreću. Zanimljivo je da davanje i primanje gumba simbolizira dugotrajno prijateljstvo, a još jedno praznovjerje vezano uz gubme je to da ako pronađete gumb trebate ga uzeti i spremiti u džep jer je on onda znak vaše dobre sreće.

Osim gumba, dobru sreću bi vam trebala donijeti i omiljena sretna kovanica u džepu. Međutim, tko od nas posjeduje “sretnu kovanicu”?

atma.hr – 39

3. Nošenje odjeće s točkicama

Ovo je jedno od najstarijih praznovjerja vezanih uz garderobu, a poznato je u različitim dijelovima svijeta. Naime, smatra se da nošenje odjeće s točkicama privlači bogatstvo.

Tako mali okrugli oblici zapravo predstavljaju mnoštvo kovanica koje će se uskoro naći na vašem bankovnom računu.

4. Nošenje plave odjeće

Neki smatraju da je plava sretna boja koja privlači uspjeh. Nebo je plave boje te nošenje odjeće u toj boji simbolizira pogled prema gore, odnosno pogled prema bezbrojnim mogućnostima.

Također, poznato je i da mladenka na dan vjenčanja treba nositi nešto plavo za sreću.

5. Nošenje cipela

Kada se vezice na vašoj obući uporno odvezuju iako ste ih već nekoliko puta dobro zavezali, znači da biste trebali dobiti dobre vijesti putem pošte.

Stavljanje cipela na stol ili na krevet znači lošu sreću i možete očekivati da ćete se uskoro posvađati s nekime. Nekako mislimo da ovo nije toliko povezano s praznovjerjem, već s higijenom, te se samo činila kao bolja ideja onome tko god se dosjetio toga.

atma.hr – 78
Prema praznovjerju, ako vam partner pokloni par obuće, vaša zajednička budućnost postaje upitna. Naime, to zapravo znači da vaš partner želi da odšetate iz veze. No ne vjerujemo da bi vam baš poklonio par cipela da stvarno želi prekinuti.

Jednom u životu trebate donirati par cipela osobi kojoj je to potrebno. Prema jednoj staroj izreci, ako to ne učinite, u idućem životu hodat ćete bosi. Bez obzira na izreku i praznovjerje, što god da više ne nosite, dajte u dobrotvorne svrhe. Sigurno će nekome poslužiti bolje nego vama.

zadovoljna.hr

49 HEMP RUKSACI

NOVI MODELI ! - RUKSACI OD KONOPLJE

Kvalitetni, atraktivni i jedinstveni!

Izrazite svoj nesputani duh i ekološku svijest najkvalitetnijim HIMALAYAN 100% HEMP ruksakom, koji je baš kao i vi, nikada dosadan, nikada običan – stilski jedinstven!

Veliki izbor, obilje boja!

Svaki Himalayan 100% Hemp ruksak je jedinstven, napravljen od eko konoplje, ručno rađen u Nepalu.

Konoplja je vrlo čvrsta, "diše" i upija vlagu s tijela, posjeduje antibakterijska svojstva koja nadilaze bilo koju prirodnu tkaninu. Neće uhvatiti plijesan niti zadržavati mirise! Lako se održava.

Cijena: 199 kn - Izaberi svoj ruksak OVDJE

1 KOMENTAR

  1. znam da nikoga to posebno ne zanima, ali ja sam za vrijeme studiranja imala sretnu majičicu koju sam uvijek, već jadnu i ofucanu, nosila na ispite ispod odjeće, da se ne skuži. 🙂

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here