Foto: pixabay.com

atma.hr – 52
Skladni odnosi su osnova radosnog življenja.

To je prostor kroz koji doživljavamo sve ostalo u životu. Skladne odnose s drugim ljudima i okolinom možemo imati tek kada smo usklađeni sami sa sobom.

Vrlo često upadamo u borbu, otpore, svađe i razne neugodne situacije zbog toga što nismo svjesni sebe, a kamoli drugih.

Funkcioniramo iz naučenih programa i ponašanja te djelujemo iz starih povreda zbog kojih situacije doživljavamo iskrivljeno, a ne onakvima kakvima one zaista jesu.

Druge osobe promatramo iz povrijeđenih dijelova sebe i stoga na njih naljepljujemo svoje strahove, boli, nesigurnosti, potrebe, očekivanja i sl. okrivljavajući ih za naše stanje.

atma.hr – 39

Tek osvještavanjem načina na koji mislimo, osjećamo, izražavamo se i djelujemo, te upoznavanjem svojih istinskih potreba možemo početi graditi skladne odnose.

Nemoguće je biti u “dobrom” odnosu s drugima, ako nismo u dobrom odnosu sa sobom.

Jedina mogućnost da ostvarimo skladan odnos s drugima jest da počnemo upoznavati sami sebe, rastvorimo svoje ograničavajuće obrasce mišljenja i djelovanja te postanemo svjesni unutarnjih procesa.

O našoj emocionalnoj zrelosti i svjesnosti ovisi kakve ćemo osobe i situacije privlačiti u život te kakve ćemo odnose graditi.

Svaka osoba na neki način reflektira dijelove nas samih; našu snagu, ljepotu, sigurnost, bol, ljubomora, inspiracija i sl.

atma.hr – 39

Najmoćnija spoznaja jest, da je svijet oko nas naše zrcalo i da se odraz u zrcalu mijenja tek kada se mi promijenimo. Apsurdno je očekivati da se odraz u ogledalu smije dok mi imamo namrgođeno lice.

Stoga preuzimanje odgovornosti za ono što doživljavamo je najveća moć kojom raspolažemo i sa kojom možemo kreirati sklad sa drugim bićima i životom u cjelini.

Ako se želite pridružiti našim predavanjima, radionicama i druženjima slobodno nam se obratite: www.solar-spirit.net

ordinacija.hr