Ples muške i ženske energije donosi fluktuirajući spektakl naše kreacije, stvarnosti. To je spektakl velike ljepote gdje muška i ženska energija obožavaju jedna drugu i slave njihovu suradnju i zaigrano združivanje. I točno tako treba biti.  Muška i ženska energija pripadaju skupa, one su dva aspekta Jednoga i zajedno slave veselu manifestaciju, kakva Kreacija i treba biti.

atma.hr – 78
Općenito se smatra da je planeta Zemlja „spiritualni vrtić“ gdje dolaze duše koje se ovdje bore, po kazni, u okolini punoj izazova, dok ne završe školovanje i napokon napreduju dalje. Ništa nije dalje od istine. Živimo na planeti dualnosti, gdje se rađaju samo najhrabrije duše, one koje su odlučile istražiti i razumjeti prirodu te dualnosti. Duše u „višim“ dimenzija su čvrsto ufiksirane svojom odlukom u stanju neprestane sreće i blaženstva i sveopćeg osjećaja jedinstva i povezanosti svega u Kreaciji.

One se dive onima koji napuštaju tu situaciju i upuštaju se u avanturu dualnosti, sreće i nesreće, polariteta svjetla i tame, hladnoće i topline, ljubavi i apatije. Posebno u ovo vrijeme velikih promjena na Zemlji, koja je ustvari spiritualni postdiplomski studij.  Bile svjesne ili ne, u zadnje vrijeme se rađaju napredne duše vrlo visoke vibracije na Zemlji. Učitelji koji svojim samim prisustvom mijenjaju atmosferu i podižu  vibraciju.

No dvije energije izvorne dualnosti prožimaju čitavu Kreaciju. Najprije je postojalo Jedno (Tao, Brahman, Neispoljeno..), koje se podijelilo na dva polariteta, a zatim na tri primarne energije materije.

Dva primordijalna polariteta su Muška i Ženska energija.

To je tema koja, kao što vidimo, seže u same početke postojanja i u ovo doba na Zemlji se jako puno s njima događa i potreba je veća nego ikada da ih se bolje spozna (u sebi i izvan sebe) i razumije.

atma.hr – 52
Dva polariteta

Koja je priroda ta dva polariteta? Prvo je što se treba shvatiti da su oni dva aspekta Jednoga. One stoga nisu dualistične i suprotstavljene, one su jedno; dva lica jedne energije.

Muška energija je aspekt koji je fokusiran prema van. To je onaj dio Boga ili Duha koji pokreće izvanjsku manifestaciju, koji čini da se Duh materijalizira i uzme oblik. Muški aspekt je stoga snažna kreativna sila. Prirodno je za mušku energiju da bude vrlo fokusirana i orijentirana na ciljeve. Na taj način muška energija stvara individualnost. Muška energija nam dozvoljava da se na početku odvojimo i postojimo kao specifična individua.

Ženski je aspekt energija Doma. To je energija Primarnog Izvora, Svjetla, čistog Bića. To je energija koja je nemanifestirana izvana, to je unutrašnji aspekt stvari. Ona je sveobuhvatna poput oceana; ona ne diferencira i ne individualizira.

Sada zamislite žensku energiju kako postaje svjesna određenog kretanja u sebi, lagani nemir, želju za…..vanjskom ekspresijom, izvan njenih granica, izaći da bi stekla iskustvo. Postoji čežnja za nečim novim, za avanturom! I tada njoj dolazi energija koja odgovara toj čežnji.

To je muška energija koja ju želi služiti i pomoći joj da se manifestira u materiji, da uzme oblik. Muška energija definira i daje oblik ženskoj energiji i njihovom suradnjom, sveukupnost svih energija može krenuti u potpuno novom pravcu.  Nova realnost se stvara  u kojoj sve može biti istraživano i iskušano, u stalno mijenjajućim oblicima manifestacije.

Taj ples muške i ženske energije donosi fluktuirajući spektakl naše kreacije, stvarnosti. To je spektakl velike ljepote gdje muška i ženska energija obožavaju jedna drugu i slave njihovu suradnju i zaigrano združivanje. I točno tako treba biti.  Muška i ženska energija pripadaju skupa, one su dva aspekta Jednoga i zajedno slave veselu manifestaciju, kakva Kreacija i treba biti.

atma.hr – 78
Rečeno je da je u konačnoj realizaciji onoga što mi jesmo, samo jedna istina bitna: JA JESAM. I u ovoj mističnoj mantri, ta dva aspekta se stapaju. JA je muška energija, JESAM je ženska energija.  JA sažima, diferencira. Daje fokus, smjer, individualnost: JA, ne drugi. A zatim JESAM. JESAM je oceanski, sveobuhvatan. Predstavlja Dom, žensku energiju, nepresušan Izvor koji ne poznaje granice, nema različitosti. Tekući i zbližujući aspekt jest jezgra ženske energije. U „JA JESAM“ muško i žensko stapaju svoje energije u blaženstvu.

Sada, u povijesti čovječanstva, i čak prije postojanja civilizacije, desio se konflikt između ta dva aspekta. O povijesti tog konflikta ću pisati u drugom članku. Ali tijekom povijesti postoji razlaz između muške i ženske energije, tako da se sada čini da su one sile koje su antagonističke. Yin-yang simbol demonstrira istinsku situaciju jako dobro.

U muškom uvijek postoji ženska jezgra, a u ženskom postoji muška jezgra, kao što u simbolu postoji bijela jezgra u crnom dijelu, i obratno. Tijekom povijesti  se ovo mistično jedinstvo muškog i ženskog zaboravilo i te dvije energije su postale suprotne kao crno i bijelo. Više se nije prepoznavalo jedinstvo koje leži u pozadini.

Upravo sada, mi smo u zadnjoj fazi povijesti ovog konflikta, u kojoj je muška energija igrala ulogu uzurpatora tijekom mnogih tisućljeća. Muška energija već dugo igra ulogu u kojoj potiskuje, kažnjava i uništava žensku energiju. Nije uvijek bilo tako. Također su postojala vremena kada je ženska energija dominirala i pogrešno manipulirala i dominirala nad muškom.

banner placebo

To je doba prošlo i uloge žrtve i agresora su se promijenile. Muška energija je u ulozi dominiranja već jako dugo vremena, i svoju moć koristi do te mjere pogrešno da  je ženska energija oslabila i ne spoznaje više integritet svoga Bića. KADA GOD su muška i ženska energija u konfliktu, dezintegracija oba apsekta je neizbježna. Kada god ženska energija ulazi u ulogu žrtve i što je više u negiranju same sebe, to je više muška energija izgubljena bešćutnom nasilju i vrsti agresije koju smo vidjeli u ratovima iz bliže i dalje prošlosti.

Muško i Žensko ovise jedno o drugome. Kada se bore međusobno, posljedice su katastrofalne. Ali vremena se mijenjaju. Od 19. i 20-tog stoljeća ženska energija zadobiva ponovo svoju snagu i uzdiže se iznad uloge žrtve. To oživljavanje dolazi duboko iz jezgre ženske energije. Konačno je dosegla krajnje granice samoporicanja. Ovog puta je pogledala u ogledalo i rekla, ovako dalje ne može.

Usput, kod mojih klijenata, ovaj scenarij se uvijek događa u dinamici uloge žrtve i agresora. Promjena nastupa kada žrtva odluči da više ne može. Revolucije uvijek počinju kada žrtva odluči da više to neće prihvaćati i napokon nazad uzme svoju snagu. U svim situacijama represije, na primjer žena u obitelji ili društvu, stvarni moment promjene nastupa kada žena ili ženski aspekt u osobi, odluči za sebe: ovo nisam ja, ovo više neću trpiti. Tada se istinska promjena događa. Izvanjske mjere su beskorisne dok se ovaj trenutak ne pojavi. Energetski sistemi s kojima radim ubrzavaju ovaj proces samoosvještavanja.

Ženska energija ustaje i njena zvjezda se pojavljuje. Ustvari je najhitnija i najbitnija stvar u ovom trenutku naše povijesti-transformacija muške energije! Sada je vrijeme za novu definiciju muške energije. Ovaj članak sam mogao nazvati i „Ponovno rođenje muške energije“, ali ga pišem u vrijeme Dana žena, stoga sam na ženskoj strani danas. Jer, više od svega želim naglasiti da ženska energija može cvjetati samo u jedinstvu sa zrelom i balansiranom muškom energijom.

atma.hr – 52
Ženska je energija u zadnjem stoljeću i prije počela zadobijati ponovo svoju snagu. Počela je cvjetati na nov i balansiran način. Unatoč nejednakosti spolova koja je još uvijek prisutna u našem društvu, uspon ženske energije je nezaustavljiv. Međutim, punu snagu i vitalnost ta ženska energija može dobiti samo u suradnji sa muškom energijom. To vrijedi na nivou kolektiva ali i individualno.

Ženska energija ne može doseći svoj krajnji izraz bez podrške muške energije. To je tako zbog esencijalne prirode muške i ženske energije: činjenica da se međusobno prožimaju i i mogu doseći svoj puni potencijal samo u suradnji. Zato je sada imperativ da se muška energija transformira i zakorači u novo!

Ako pogledam na igru muške i ženske energije na kolektivnoj razini, ženska energija je sada u poziciji čekanja. Ona čeka. Trenutno se na planeti događa borba UNUTAR muške energije, između stare i nove. Iz galaktičkog centra dolazi novi val energije koji manifestira novu mušku energiju, koja cijeni i slavi žensku energiju. Taj novi val muške energije želi ponovno jedinstvo sa ženskom energijom i zajednički ulazak u Zlatno doba.

Ali je u isto vrijeme stara patrijarhalna muška energija još uvijek prisutna i opire se. Ta stara muška energija je bezosjećajni agresor i sada pojačano pokazuje svoju tamnu stranu, kada količina Svjetla na planeti raste i on se osjeća jako ugrožen. Tada je njegova priroda destrukcija. U srcima onih koji čine razne terorističke napade su jako tamne emocije: agresija, ljutnja i u isto vrijeme velika bespomoćnost i nemoć.

U tom stanju konačne bespomoćnosti  se javlja u njima želja za lažnim pokazivanjem „moći“, najbrutalnijim izljevima sile. Pogledajte samo kako postupaju tajna društva (stara muška energija) koja gube tlo pod nogama i moć iz ruku. Ta stara muška energija je u samrtnim mukama. Itekako osjeća i zna kakve se promjene događaju na Zemlji, da je njeno vrijeme prošlo i dolazi nova era za čovječanstvo.

banner za knjige mudre

Jedan od problema s kojim se sada suočavamo dok rastemo prema balansiranijim odnosima muškog i ženskog aspekta,  jest kako se nositi sa ovom okrutnom energijom? Što možemo napraviti sa ovom starom muškom energijom koja pokušava stvoriti što je moguće više kaosa i destrukcije u svom neizbježnom padu? Jer pad je neizbježan. Borba je izgubljena za staru mušku energiju, ali neće se predati lako i pribjegavat će do samog kraja okrutnim djelima i borbi za dominacijom.

Puno toga će ovisiti o tome kakav će biti osobni i kolektivni stav prema ovim agresorima. Hoćete li  pustiti ljutnju i bespomoćnost u vlastito energetsko polje kao reakciju na djela nasilja? Tada se otvarate energetskom polju agresora. U trenutku kada vas pobijedi ljutnja i zamjeranje njima, oni su uspjeli u svom cilju.

Tada ste spojeni sa njihovom vibracijom i vi ste isto spremni ubiti; ubiti ubojice nevinih. To je sve shvatljivo, ali je zaista potrebno shvatiti što se događa ovdje. Čim osjetite intenzivne emocije kako se pojavljuju, mudro je napraviti pauzu, u tišini. Kontaktirajte onaj tihi, mudri dio sebe i pitajte: što se zbilja ovdje događa?  Radi se sada o vašoj mudrosti i diskriminaciji, sposobnosti da vidite u dubinu stvari i osjetite dublju realnost. Svijet neće biti preuzet i pokoren od strane negativnog polariteta terorirsta i tajnih društava, stara muška energija umire.

Najvažnija poruka koju imam u vezi stare muške energije i njenih nasilnih manifestacija-ostanimo svjesni! Ne dajmo da nas ponesu emocije bespomoćnosti i žrtve. Znajte da nitko neće biti dotaknut ovom agresivnom energijom ako joj ne dozvoli pristup u vlastito energetsko polje. Ako ne reagirate sa ljutnjom, mržnjom i zamjeranjem, nećete ju upiti u sebe. Bit ćete sigurni i zaštićeni vlastitim svijetlom.

atma.hr – 78
Muške i ženske energije unutar nas

Sada ćemo prodiskutirati o više individualnim razinama, gdje se bavimo muškim i ženskim energijama unutar nas samih. Jer i unutar nas samih se događa borba i konflikt muških i ženskih energija. Sve što se događa kolektivno je ogledalo naših unutarnjih procesa, kako izvana, tko iznutra.

Da bi ilustrirao važnost balansa ta dva aspekta na individualnom nivou, pričat ću o ljudskim energetskim centrima, čakrama. Postoji ih sedam za koje znate, i locirane su uz kičmu, od trtice do vrha lubanje. Ukratko ću objasniti tih sedam centara da pokažem da u svakoj predominira ili ženska ili muška energija.

Korjenska čakra je centar koji nas spaja sa Zemljom. Energija ove čakre se proteže u Zemlju i omogućuje energiji Duše da se manifestira u fizičkom obliku na materijalnom sloju realnosti. Sa aspekta protezanja i manifestiranja guste fizičke energije, možemo ju nazvati predominirajuće muškom čakrom.

Druga čakra je sakralna čakra, smještena malo ispod pupka. Ovaj centar nam omogućava da imamo iskustvo emocija, raspoloženja, svih uspona i padova emotivnog života. To je centar receptivnosti. To je čakra u kojoj predominira ženski princip.

Treća čakra, solarni pleksus, je centar akcije i kreacije. To je centar koji dozvoljava energiji da izbije van i manifestira se u fizičkoj realnosti. Možemo ju usporediti sa Suncem, izbijanjem sunčevih zraka i moći njene svjetlosti. U tom centru vaše ideje, vizije i želje poprimaju fizički oblik, vanjsku manifestaciju.  On je također sjedište ega, ljudske persone, bez negativnih implikacija. Predominirajuća energija je muška.

Srčana čakra je četvrti centar, i receptivan je poput druge čakre. Ima posebnu sposobnost da spoji različite tipove energija. To je centar u kojem se energije donje tri čakre (zemaljska realnost) i gornje tri čakre (kozmička realnost) susreću. Srce je most između uma (glave) i emocija (trbuha). Iz tog centra transcendiramo sebe i spajamo se sa drugima. Srce transcendira granice ega i omogućuje nam da osjetimo jedinstvo sa svime izvan sebe. Ovo je ulaz u energiju Doma. Očito je centar spajanja i stoga je predominirajuće ženski.

banner ostvari svoje

Grlena čakra je muška. Iz ovog centra unutrašnji poticaju, ideje i misli dobijaju oblik kroz govor, smijeh, plač, smijanje, pjevanje, zijevanje, itd. Ovdje se unutrašnji život izražava prema van komunikacijom kroz glas. Naš unutarnji život pokazujemo drugima fizičkim signalima: riječima, zvukovima, konceptima. To je centar manifestacije  koji omogućuje fokusiranje energije u vanjski fizički nivo, centar kreativnosti.

Šesta čakra je poznata i kao treće oko, nalazi se u središtu čela,  ponovno je ženska. Prima vanosjetilne, intuitivne impresije i nadilazi granice fizičkog (5 fizičkih osjetila). Središte je vidovitosti. Kroz ovaj centar možete osjetiti energije nekoga drugoga-emocije, boli, užitke-kao vlastite.  S tom sposobnošću empatije,  nadilazimo granice ega i spajamo se sa nečim što nismo mi.

Konačno, na vrhu glave se nalazi sedma čakra. Ona nije ni muška ni ženska. U isto vrijeme je oboje. Ovdje se uzdižemo iznad dualnosti dva aspekta.  Krunska je čakra zanimljiva kombinacija muških i ženskih energija. Kada je u balansu, svjesnost u njoj je i u stanju primanja, i u stanju davanja. Postoji „pružanje“ prema gore u više dimenzije, gdje traži duboke spiritualne odgovore i podršku, ili prema dubljim slojevima Jastva. A u isto vrijeme ima tiho i mirno prihvaćanje, znanje da odgovori dolaze u pravo vrijeme. To je svjesnost koja je u isto vrijeme vrlo receptivna i vrlo fokusirana. U toj svjesnosti smo jako blizu jedinstvu koje leži u temelju ženskog i muškog aspekta, energiji Boga.

To je ukratko tijek muških i ženskih energija kroz ljudsko energetsko polje. Sada želim posebno pričati o donje tri čakre, koje nas spajaju sa Zemljom, omogućuju prebivanje u ovoj dimenziji. To područje donje tri čakre je posebno važno za vaš unutarnji put iscjeljenja, jer su u tom području najdublji emotivni ožiljci i traume.

atma.hr – 52
Donje tri čakre

Često imamo osjećaj da smo zemaljska bića koja se otvaraju duhovnosti. Ali uistinu je drugačije. Mi smo spiritualna biča koja se otvaraju Zemlji. Zemlja je briljantno odredište, skriveni dragulj koji će tek razokriti svoju ljepotu, i ona je Obećana zemlja.

Nebo je vaše pravo od rođenja. Ali se nećemo vratiti u stanju svjesnosti koje znamo kao Dom ili Nebo, u stanje čistog duhovnog bivanja. Avantura Kreacije nas vodi u nove destinacije; uvijek se širimo i napredujemo prema novim tipovima svjesnosti.  Zemlja i postojanje ovdje je esencijalan dio ovog puta.

Međutim u našem zemaljskom iskustvu  i našim pokušajima da se ovdje izrazimo, doživjeli smo puno boli. Svi od nas imamo ozbiljne emotivne rane u donje tri čakre, izazvane iskustvima odbijanja, nasilja i napuštanja. To se moglo desiti u ovom životu ali i prošlima. Skoro sve blokade u gornjim čakrama  postoje zbog boli koja postoji u donje tri čakre. U svojim tretmanima mi je osnova rada sa spiritualnim ljudima koji se žele otvoriti duhovnoj realnosti kroz gornje čakre, i nikako ne uspijevaju unatoč spiritualnoj praksi, iscjeljivanje donje tri čakre, nakon čega se događa spontano i sigurno otvaranje trećeg oka i drugih gornjih centara.

banner za knjige osho zdrav emocionalni zivot

Prvo ću reći nešto važno o korjenskoj čakri.  Naša konekcija sa Zemljom je postala emotivno opterećena, posebno za iscjelitelje i svjetlosne radnike. Zbog neprestanog otpora tijekom mnogih života, imamo velik strah i odbijanje kad je u pitanju istinsko uzemljivanje. Uzemljivanje znači biti potpuno prisutnim u zemaljskom tijelu  i izražavati naše duboke unutarnje inspiracije u materijalnoj realnosti. Otpor prema uzemljenju je široka tema (obratite mi se za detaljnije pojašnjenje uzroka), ali glavni razlog je subjektivni osjećaj i percepcija da smo „drugačiji od drugih“, neprihvaćeni zbog toga, i stoga „bježimo“ negdje drugdje. Psihološki termin je eskapizam.

Sa traumatskim teretom na donje dvije čakre, solarni pleksus je također blokiran. Solarni pleksus ima veze sa životnom silom, kreativnošću i osobnom snagom. Sigurno znate neke primjere što istinska moć znači.

Pod tim mislim na moć koja nije destruktivna i agresivna. Prilikom energetskih tretmana često vidim da osoba sa disbalansom u solarnom pleksusu se manifestira ili na agresivan „control freak“ način, ili na potčinjen, pretjerano skroman način. Oba esktrema su razultat podsvjesnog osjećaja bespomoćnosti, koji dolazi od ranjene prve ili druge čakre. Solarni pleksus treba balansiran način ophođenja sa moći i kontroliranjem, radi se o balansiranom egu.

Ego je u redu! Ego ima svoju funkciju; daje fokus našoj svjesnosti koji joj omogućuje da stvara i manifestira kao odvojene individue koje jesmo. Da, mi jesmo dio veće Cjeline ali smo također jedinstveni i različiti od svih drugih, „JA“. Ego je neophodan našem duhovnom dijelu koji transcedira JA. Energija ega je potpuno plemenita  i opravdana u energetskoj realnosti u kojoj živimo. Istinska moć je radosno sjedinjenje ega i Duha.

atma.hr – 78
Područje donje tri čakre je najbitnije područje za iscjeljenje i unutarnji rast. Najveći duhovni izazov sada je da se pobrinemo za to naše ranjeno unutarnje dijete, područje prve tri čakre. Meditiranje da bi transcedirali fizičku realnost ili da bi se spojili s kozmičkim razinama  nije sada naš glavni cilj. Naš cilj je sada da dajemo najnježnije razumijevanje i ljubavnu podršku tom ranjenom unutarnjem djetetu kako bismo ga vratili njegovoj ljepoti i zaigranosti. To je naš duhovni put; tu se krije najveće blago. Cijeniti i poštivati našu ljudsku stranu, unutarnje dijete, jest naš unutarnji put samilosti i prosvjetljenja.

Napominjem da su dvije od tri čakre koje pripadaju unutarnjem djetetu muške po prirodi. To nam pokazuje da muška energija unutar svakoga od nas treba iscjeljenje. Iscjelite mušku energiju u sebi! Ženska energija se na mnogo načina oporavlja i ponovo zadobija snagu da se izrazi potpuno i snažno. Ženske odlike intuitivnosti, zajedništva i senzitivnosti se ponovo počinju cijeniti na globalnom planu i individualno. Ali nije potpuno jasno svakome kako balansirana muška energija izgleda.

Muška energija se nekako izgubila među lažnim slikama „što znači biti muško“ stereotipima, koje se svode na zadobivanje moći kroz agresiju. Vitalno je da se prepozna i izrazi istinska priroda muške energije. Ženska strana sada treba balansiranu mušku energiju da bi u potpunosti odigrala svoju ulogu. Ženska energija čeka, ne samo na kolektivnom nivou, već i u nama. Ona izlazi iz svoje uloge žrtve, zadobija samopoštovanje i sada traži da se manifestira kroz radosno spajanje sa zrelim muškim aspektom.

Što je stoga balansirana muška energija? Ovo vrijedi za mušku energiju i u muškarcima i u ženama.

banner za knjige prva pomoc za emocije

U prvoj čakri, balansirana i iscjeljena muška energija vodi do svjesti o samome sebi. Muška se energija više ne mora boriti, prisutna je kroz samosvjest. Prisutnost, biti potpuno prisutan svom svojom dušom, je esencijalna kvaliteta prve čakre. Biti prisutan i samosvjestan znači ostati svjestan sebe, ostati centriran, ne se izgubiti u  tuđim mišljenjima, očekivanjima ili potrebama.  Radi se o nalaženju balansa između povezivanja sa drugima i ostajanja u svojoj istini. Balansirana muška energija u prvoj čakri nam omogućava da ostanemo centirani i svjesni sebe dok imamo interakciju sa drugima u vanjskom svijetu.

Esencijalno je da razvijemo ovu odliku samovjesti, jer ona će voditi i štitit našu žensku energiju. Ženska energija je prirodno naklonjena tome da se povezuje sa drugima kroz brigu i hranjenje. Muška energija stvara granice i balans između davanja i primanja. S obzirom na fluidne, povezujuće ženske energije, muška energija u prvoj čakri igra ulogu sidra i potpornja. To je točka dolaska kući nazad sebi, točka otpuštanja veza sa drugim energijama s kojima smo se spojili.

Solarni pleksus, druga čakra, ispunjava istu ulogu, na različit način. Ova je čakra, kao što sam rekao, energetski centar identiteta, ega. Svjetlosni radnici i isjelitelji na početnim nivoima još uvijek imaju problem s pojmom ega. Misle da je fluidna, samotranscendirajuća energija viša, ali to nije tako. Živimo u svijetu gdje se te dvije energije igraju i stvaraju fabriku Realnosti. Jedna ima tendenciju da traži i stvara jednakost, druga razlikuje i traži separaciju i individualnost. Obje su jednako vrijedne.

atma.hr – 52
Prigrlite svoju individualnost

Važno je pomiriti se sa muškom energijom, prigrliti svoju individualnost, jedinstvenost, svoje JA. Postoji esencijalna Samoća, koja nema nikakve veze s usamljenošću, ali koja ima veze s JA, jedinstvenom individuom. Prihvatiti tu Samoću ne onemogućuje imanje dubokih povezujućih odnosa s drugima. Ako zaista prigrlimo našu individualnost, postajemo opunomoćena, kreativna  i neovisna individua koja može podijeliti svoju energiju duboko sa drugima, jer se ne boji gubljenja individualnosti u dubokim odnosima.

Muška energija u solarnom pleksusu nam pomaže da postanemo istinski kreativni i moćni. Na to čeka ženska energija. Vaša inspiracija iz srca čeka da se može manifestirati na materijalnom nivou, želi se izraziti na zemaljski način i donijeti novosti ljubavi i harmonije svijetu. Ženska je energija nositeljica Zlatnog doba, ali potreba joj je balansirana muška energija da se istinski izrazi i pusti korijenje u materijalnoj realnosti. Zato je od najveće važnosti da se energije prve i druge čakre iscijele.

Energija zdravog ega, iscjeljenog solarnog pleksusa, je samopouzdanje. U prvoj čakri je samosvjesnost, u trećoj samopouzdanje. To nije ona vrsta arogancije koju vidimo u prenapuhanom egu. To je jednostavno vjerovanje samom sebi: „Ja osjećam da ja to mogu!“. To je svjesnost naše najdublje inspiracije, naših kreativnih sposobnosti  i zatim djelovanje prema tome. Neka energije teku iz vas, vjerujete svojim prirodnim talentima i darovima, vjerujte tko ste i pokažite se svijetu! Posebno za svjetlosne radnike, iscjelitelje i spiritualiste među vama, koji nosite ogromno znanje i mudrost, sada je vrijeme da se pokažete i više se ne sakrivate. Vrijeme je. To je vaša destinacija, i u tome ćete naći najveće ispunjenje.

Pomirite se sa muškom energijom u vama. Nemojte se bojati zauzeti za sebe, da prihvatite obilje i da se dobro brinete za sebe. Budite pozitivno egoistični, u čistom i neutralnom smislu te riječi. Vi JESTE ego, vi jeste individua. Ne možete i ne trebate biti uvijek puni razumijevanja i opraštati.  Nije spiritualno tolerirati apsolutno sve. Očito postoje trenuci kada treba reći „ne“ ili „zbogom“ i ne raditi kompromise oko toga tko ste vi. Napravite to bez straha ili krivnje, i vidite kako vas muške energije samosvijesti i samopouzdanja opunomoćuju i omogućuju da delikatan cvijet  vaše ženske energije cvjeta i sjaji.

Glavna poanta je suradnja dviju energija. Dva aspekta završavaju dugu i bolnu bitku. Zajedno će se uzdići ponovo, jer jedna ne može biti balansirana bez druge. Sad kada je ženska energija ponovo rođenja iz pepela poniženja i represije, pojavljuje se hitna potreba za ponovnim rođenjem muške energije. To će biti vidljivo na kolektivnoj razini sa vremenom, ali će se prvo manifestirati u svakome od nas individualno, u muškarcima i ženama. Svi smo mi čuvari ovih drevnih energija u nama, i naše je pravo da njihovo partnerstvo učinimo jednakim i blaženim.

Saša Momić
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008818061890