Foto: pixabay.com

Nađi nekog s kim ćeš čuvati svoj mir. Život daje teškoće, ali ima onih koji će nam povratiti snagu. Nađi nekog s kim će tvoja samoća imati svoj smisao, nekoga s kime ćeš u teškim trenutcima gledati što je lijepo ostalo i s kim će se svaka tvoja rana preobražavati u neki biser kojeg ćeš tek kasnije otkriti.

atma.hr – 52
Nađi nekog s kim ćeš čuvati svoj mir. Ne može to čovjek uvijek sam. Izazovi su preteški. Velika je stvar imati nekoga pokraj sebe koji te samo ne troši i ne prazni, nakon kojega i dalje ostaješ čovjek, s kime cijeniš one male stvari i osjećaš kako tvoja duša raste.

Velika je stvar imati nekoga pokraj sebe s kime se tvoj svijet u teškim trenutcima ne raspada već dolazi do saznanja da su to trenutci preobrazbe kada stvari dolaze na svoje mjesto.

Nađi nekog s kim ćeš čuvati svoj mir. Nađi nekog tko će ti pokazati nebo i zvijezde, nekoga tko te neće sputavati i prilagođavati sebi, nekoga s kime ćeš doživjeti neopisiva iskustva i otkriti pravu ljepotu svijeta.

Nađi nekog s kim će tvoja samoća imati svoj smisao, nekoga s kime ćeš u teškim trenutcima gledati što je lijepo ostalo i s kim će se svaka tvoja rana preobražavati u neki biser kojeg ćeš tek kasnije otkriti.

Nije svakome to uvijek lako, ponekad čovjek požuri i prije vremena veže se uz nekog čiju je samo vanjštinu gledao, tko mu nikada iskreno nije govorio o sebi i čiju je masku gledao jednako tako kao i svoju ne videći u tome nikakav problem.

Ponekad čovjek radi stvari iz inata, izabere ljude da povrijedi neke druge, ide nekim čudnim putevima kojima ne želi samo da bi nekim ljudima kasnije nešto dokazao.

atma.hr – 52
Nađi nekog s kim ćeš čuvati svoj mir. Život daje teškoće, ali ima onih koji će nam povratiti snagu.

Ostaju ožiljci, ali ostaje i iskustvo da opreznije idemo kroz život, da pazimo kome otvaramo svoju dušu i koga puštamo u svoje najintimnije predjele.

Kada više nema mira, nema više radosti ni radi statusa ni radi imovine ni radi priznanja ni radi uspjeha.

Ostaje samo želja da vratiš ono najdragocjenije – unutarnji mir.

Mario Žuvela/savjetnikuspjeha.com

banner za knjige GABOR Mate