Foto: pixabay.com

OVO je najekstremniji od svih znakova, u svakom smislu riječi je ekstrem. ON ili mrzi ili voli, ili je opsesivno zainteresiran ili vas potpuno ignorira, i kao što izreka kaže, iz bitke izlazi “kao pukovnik ili kao pokojnik”.

Ne vjeruj svemu što misliš…

“Biti, ili ne biti”, čuveni je citat iz Šekspirovog Hamleta. A Hamlet je morao biti Škorpion u horoskopu. Jer svaki Škorpion proživljava svoju verziju Hamleta na dnevnom nivou, trenutke drame, s elementima tragedije, gdje svaka odluka ima samo dva dijametralno suprotna ishoda. Dakle – biti, ili ne biti…

No, krenimo ipak od početka. U natalnoj astrologiji, Sunce je “prvo svjetlo”, centar svijesti, srce horoskopa, srce čovjeka, naš temperament, naše dostojanstvo, naš ego i naša volja. Sunce predstavlja i oca, muža, direktora, predsjednika i generalno svaku vrstu autoriteta i hijerarhije. Sunce je glavni junak u filmu koji se zove “život”. A kakvog je žanra taj film, kada se nekome Sunce nađe u znaku Škorpiona? Pa naravno, drama!

Sunce svake godine boravi u znaku Škorpiona između 23. listopada i 22. studenog. Škorpion je vodeni, fiksni znak, koji upravlja sredinom jeseni. Simboličan prikaz perioda Škorpiona (Sunca u Škorpionu) bi bio: oluja u kasno jesenje popodne.

75Škorpion je intenzivan, odlučan, snažan, hrabar i odvažan, ustrajan, tajanstven, prodoran, istraživač je, snalažljiv, a po nečijem mišljenju čak i zadrt. Znakom Škorpiona vladaju Mars i Pluton, kao i znakom Ovna. Iako dijele vladare, Ovan i Škorpion se razlikuju u mnogim stvarima. Ovan je vatreni, aktivni, muški znak, inicijator, početak života, dok je Škorpion vodeni, ženski, pasivni znak, vladar smrti i propadanja. Ovan kao prvi znak daruje život, Škorpion kao osmi znak ga oduzima. Ovan napada, a Škorpion uvijek brani.

Iako se za Škorpiona vezuju negativni pojmovi kao što su smrt, strah, destrukcija, propadanje, kraj, inat… Škorpion ipak predstavlja i regeneraciju, smrt starog i početak novog. Pogledajte za trenutak glif (simbol) znaka Škorpije. Uočit ćete tri vrha i dva dna. Dakle, svaki Škorpion će u životu dva puta doći do vrha i dva puta biti srušen do dna, ali opet postoji šansa da na repu Škorpiona, poput feniksa, uskrsne iz pepela u punom sjaju. Drugim riječima, Škorpion je toliko tvrdoglav, da neće ni umrijeti kada mu dođe vrijeme, već isključivo kad on to želi.

75Samim tim, vidimo da je Škorpion najekstremniji od svih znakova, u svakom smislu riječi je ekstrem. Škorpion ili mrzi ili voli, ili je opsesivno zainteresiran ili vas potpuno ignorira, i kao što izreka kaže, iz bitke izlazi “kao pukovnik ili kao pokojnik”.

Mnogi će se zapitati zašto bi onda uopće trebali imati nekog Škorpiona u svojoj blizini? Zato što je on najodaniji od svih znakova. Nikad vam neće zabiti nož u leđa i nikada vas neće ostaviti na cjedilu. Škorpion obožava sve vrste kriznih situacija i uvijek je tu da vas izvuče iz istih pa ako imate Škorpiona u svojoj blizini, budite sigurni da vam se ništa loše neće dogoditi, jer Škorpion će za vas prkositi i smrti. U međuljudskim odnosima za Škorpiona nema sredine, ili će za vas staviti ruku u vatru, ili će se pretvarati da ne postojite.

Budite oprezni, jer Škorpion je veliko zlopamtilo Zodijaka. Ako se zamjerite Škorpionu, spalit  će sve mostove i prekinuti svaki vid komunikacije, te će vam trebati jako puno vremena da se iskupite, čak iako je najsitnija greška u pitanju. Ako ste napravili neku veću grešku, onda je najbolje da se sami zakopate, jer Škorpion je znak osvete. Škorpion će čekati da zaboravite na svoju grešku, i kad pomislite da ste sigurni, tek onda će vam servirati svoju osvetu.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Na emotivnom planu, uvriježeno je mišljenje da su Škorpioni bezosjećajni i hladni kao led. Istina je da je većina Škorpiona hladnokrvna poput snajperiste, ali to ne znači da su im emocije nerazvijene. Njihove emocije su jako duboke, te ih oni jako dobro kriju. Škorpioni su poput nuklearnog reaktora, nose veliku količinu energije i stabilni su pod pritiskom, ali do određene granice. Ako prijeđete prag tolerancije jednog Škorpiona, bježite što dalje, jer ste pokrenuli nuklearnu eksploziju. Škorpioni su izuzetno senzualni i erotični, dok trepnete, Škorpion će vas zavesti i upropastiti, istovremeno!

Vjerojatno ste čuli priču o žabi i škorpionu. Škorpion je zamolio žabu, kao iskusnijeg plivača, da je prenese preko nemirne rijeke. Žaba je pristala, ali je tražila od škorpiona da obeća da je neće ubiti svojim otrovnim žalcem. Škorpion je pristao na ovakav dogovor, popeo se žabi na leđa, te su se spustili u vode brze i nemirne rijeke. Sve je bilo u redu dok jednog trenutka, na polovini puta, žaba nije osjetila zastrašujuću bol, koja je paralizirala njeno tijelo. Okrenuvši se, vidjela je škorpionov žalac u svom vratu. U zadnjim trenucima, pitala je škorpiona: “Zašto?”. Škorpion je mirno odgovorio: “To mi je u prirodi”, dok su oboje polako tonuli u nemirne vode brze rijeke.

75Upravo ta energija, njihova volja i primarni instinkt dominiraju nad njihovim emocijama i intelektom. Ako govorimo o materijalnom planu, Škorpioni su izuzetno orijentirani na novac. U astrologiji, Škorpion vlada novcem drugih ljudi, bankama, osiguravajućim kućama, kreditima, porezima, dugovima, ali i milijunašima. Škorpion će uvijek svoju financijsku situaciju doživljavati i ponašati se ili kao prosjak ili kao tajkun.

U astromedicini, Škorpion vlada urogenitalnim traktom i reproduktivnim organima, debelim crijevom, žlijezdama s unutrašnjim lučenjem, te nosnom kosti. Njegove boje su crna, bordo i smeđa. Škorpion vlada i psihijatrijom, prodiranjem u podsvjesno, okultnim tehnikama, kundalini jogom…

Ne vjeruj svemu što misliš…

Topografski vlada svim niskim, hladnim, mračnim, vlažnim mjestima, grobljima, mrtvačnicama, tunelima, a i svaka rijeka je u simbolici Škorpiona. Škorpion predstavlja Kosovo, Ujedinjene Arapske Emirate, Saudijsku Arabiju, Irak, Iran, Kolumbiju, Kataloniju…

I dekada Škorpiona vlada otrovima (kemičari, farmaceuti), predstavlja patologe, anesteziologe, grobare, reanimatore.

II dekada Škorpije predstavlja tajne službe, istraživače teorija zavjere, kontrolu leta, kontrolu financija (porezna uprava, osiguravajuće kuće).

III dekada Škorpiona predstavlja odane ljude, liječnike, najčešće psihijatre i ginekologe, investitore, mešetare, stečajne upravitelje.

I da zaključimo, Škorpione možete obožavati, možete ih i mrziti, ali jedno je sigurno, prema njima nikada nećete biti ravnodušni!

Autor: Miloš Tomić

67 STVORITE NOVO JA

DR. JOE DISPENZA: STVORITE NOVO JA

Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i izgradite svoju novu stvarnost

Želite li promijeniti naviku, ali ne uspijevate? Želite li stvoriti novo „ja“, ali ne znate kako? Dr. Joe Dispenza objašnjava nam da su naše navike povezane s našim mozgovima te kako ih promijeniti.

Knjiga Stvorite novo „ja“ Biblija je koja će vas naučiti „da postanete tvorac svoje sudbine“. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja nas uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi onamo kamo usmjerimo svoju pažnju. Posljedično, svi smo tvorci materijalnog svijeta.

2 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.