Na ceremoniji koju je prije nekoliko dana organizirala Guinnessova knjiga rekorda, pitali su je: “Koji je bio najsretniji trenutak u cijelom vašem životu?”, Kane Tanaka je odgovorila: “Ovaj.”

atma.hr – 78
09.03.2019., Guinnessova knjiga rekorda je potvrdila da je Kane Tanaka iz Japana najstarija osoba na Zemlji. Kane Tanaka koja je napunila 116 godina i usprkos njenim zdravstvenim problemima, je sretna i zadovoljna žena koja uživa u svakom momentu.

Kane Tanaka prijevremeno je rođena je 2. 01. 1903. godine (Jarac u horoskopu). Bila je sedmo dijete u obitelji, a sama je rodila 5 djece u braku s Hideom Tanakom, kojeg je upoznala onaj dan kada su se vjenčali.

Njen muž je imao obiteljsku firmu koja se bavila proizvodnjom tradicionalnih japanskih slatkiša.

1937. godine Hideo je pozvan u vojnu službu, a Kane je ostala da se brine o poslu. Pravila je slatkiše i brinula o svojoj djeci i svekrvi. Njen prvi sin Nobu je također mobiliziran 1943. godine. Oba su poginula u ratu.


Widget not in any sidebars

Kane je i dalje nastavila brinuti o obiteljskog tvrtki sve dok se nije povukla onaj dan kada je napunila 63 godine.

U 103. joj je dijagnosticiran rak debelog crijeva, kojeg je “pobijedila”.

Savjeti za dug život Kane Tanake

Ustanite ranije, ali spavajte dovoljno – Kane se budi svako jutro u 6h i pomalo šeta po imanju doma u kojem živi.

Razvijajte moždane stanice – Jedna od njenih omiljenih aktivnosti je matematika i kaligrafija.

Ostanite aktivni i druželjubljivi – Kane obožava društvene igre i još uvijek ih rado igra u domu u kojem živi.

Jedite dosta čokolade i pijte više kave – To je ono što ona radi! Na ceremoniji koju je organizirala  Guinnessova knjiga rekorda, Kane je dobila kutiju čokolade koju je odmah otvorila i počela jesti. Na pitanje koliko čokolade je pojela tog dana, rekla je: 100!

Popije 3 šalice kave, čak i poneko gazirano piće.

atma.hr – 39

Kane priznaje da je njena velika obitelj zadužena za njenu sreću i dugovječnost.

Smatra da je najveća tajna u tome da nikada ne smijete izgubiti nadu, bez obzira na okolnosti.

Na ceremoniji koju je organizirala  Guinnessova knjiga rekorda, pitali su je: “Koji ti je najsretniji trenutak u cijelom životu?”

Kane je odgovorila: “Ovaj.”

Kada je napunila 113. godina, Kane Tanaka je rekla:”Pošto sam dogurala ovoliko daleko, nemam drugi izbor nego se truditi još više. Dajem sve od sebe! Voljela bih živjeti 120 godina!”

Bi li vi voljeli živjeti 120 godina? Kad bi znali da ćete živjeti 120 godina, bi li nešto promijenili u svom životu – sada?

ATMA / Stil.kurir

atma.hr – 78