Ako patite od bolova u mišićima i zglobovima, nesanice, migrene, umora i grčeva, predlažemo vam da isprobate jedno od najboljih rješenja – domaće ulje magnezija, koje može riješiti sve te probleme u jednom potezu! Samo ga utrljajte na kožu i pričekajte nekoliko minuta. Bit ćete oduševljeni rezultatom!

atma.hr – 39

Magnezij je važan za toliko mnogo vitalnih tjelesnih funkcija, a njegov je manjak upleten u toliko mnogo bolesti da su istraživači magneziju više puta pripisali čudotvornost zbog njegove moći u otklanjanju ili poboljšanju brojnih poremećaja. Popis poremećaja koji imaju izravnu i potvrđenu vezu s kroničnim i akutnim nedostatkom magnezija je dugačak te uključuje mnoge bolesti čije se ustaljeno medicinsko liječenje obično ne usmjerava na manjak magnezija.

Dodaci prehrani s magnezijem

Uzimanje preparata koji sadrže magnezij može pomoći. No, problem je u tome što mnogi od njih sadrže prenisku dozu, ili se, što je posebno slučaj s tabletama obloženim šećerom, ne uzmu u dovoljnoj količini raspoređenoj tijekom cijelog dana. Rezultat toga je da osobe s pomanjkanjem magnezija često ne uzimaju dovoljne nadomjesne količine pa nema odgovarajuće nadoknade.

Potrebe za magnezijem ovise o nizu faktora, kao što su zdravstveno stanje, starosna dob, sastav hrane, konzumiranje alkohola, stres, trudnoća i dojenje pa tako dnevne minimalan potrebe za ovim mineralom se kreću prema sljedećem:

  • djeca: 170 mg dnevno
  • mladi: 350 mg dnevno
  • žene: 280 mg dnevno (sportaši više)
  • trudnice i dojilje: 350 mg dnevno
  • muškarci: 350 mg dnevno (sportaši više)

Čak i ako unosite dovoljnu količinu magnezija, imajte na umu to da postoje određeni „kradljivci“ ovog minerala koji se kriju u lošoj prehrani, stresu, porocima (pušenje, alkohol, šećer…), velikim fizičkim naporima, menopauzi…

Oni svi djeluju tako da dodatno troše vaše ionako predragocjene zalihe ovog važnog minerala.

atma.hr – 39

Magnezij klorid (magnezij heksaklorid, pročišćeni magnezij, nigari)

OVO je oblik minerala magnezija koji naš metabolizam pretvara u sve druge magnezijeve spojeve. Stoga direktno uzimanje otopine magnezij klorida u vodi predstavlja najbolji oblik unosa magnezija. Magnezij klorid možemo koristiti na dva načina, oralno ili putem kože. 

Transdermalno korištenje (preko kože) predstavlja najbolji oblik unosa magnezija. Apsorpcija je do 100% (oralno 40%), što mu daje veliku prednost nad ostalim proizvodima magnezija, čija je apsorpcija mnogostruko manja i često ima laksativni učinak.

Ulje magnezij klorida se trenutačno apsorbira u tkiva te znatno povećava razine magnezija u organizmu. Budući da magnezij pritom ne prolazi kroz probavni trakt, nema rizika od neugodnog laksativnog učinka.

Ovom metodom sigurno ćete zadovoljiti preporučeni dnevni unos, a najbolje od svega je što ga možete napraviti sami; vrlo je jednostavno, a sastojci su jeftini!

NAPRAVITE SAMI ULJE MAGNEZIJA

OMJERI (listići magnezij klorida – prokuhana vruća destilirana voda)

1:1 za jaču koncentraciju (preporučeno)

1(magnezij) : 2, 3 ili 4 (destilirana voda) za slabiju koncentraciju (djeca ili osjetljiva koža)

Rok trajanja je oko 6 mjeseci, čuvati na sobnoj temperaturi.

Autor: Ines Žižić, urednica atma.hr

Oprostite na splitskom naglasku 🙂

Snimano u vrtu uredništva Atme, Split

ATMA kanal – vaše savršeno mjesto za dnevnu dozu inspiracije i motivacije kroz korisne savjete i teme o osobnom razvoju, odnosima i duhovnosti. Pokrivamo teme popularne psihologije, zakona privlačenja, alternativne znanosti i medicine, ezoteriju, astrologiju, a tu će biti i pregršt praktičnih savjeta o zdravoj prehrani, prirodnim lijekovima, kuhanju, vježbanju, njezi i uređenju doma.

Pretplatite se i uključite zvono za obavijesti 🔔 Lajkajte👍, komentirajte i dijelite s dragim ljudima ➡️

Zajedno u Novo doba – Širimo samo dobre vibracije!

atma.hr – 78
OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here