Ako patite od bolova u mišićima i zglobovima, nesanice, migrene, umora i grčeva, predlažemo vam da isprobate jedno od najboljih rješenja – domaće ulje magnezija, koje može riješiti sve te probleme u jednom potezu! Samo ga utrljajte na kožu i pričekajte nekoliko minuta. Bit ćete oduševljeni rezultatom!

atma.hr – 52
Magnezij je važan za toliko mnogo vitalnih tjelesnih funkcija, a njegov je manjak upleten u toliko mnogo bolesti da su istraživači magneziju više puta pripisali čudotvornost zbog njegove moći u otklanjanju ili poboljšanju brojnih poremećaja. Popis poremećaja koji imaju izravnu i potvrđenu vezu s kroničnim i akutnim nedostatkom magnezija je dugačak te uključuje mnoge bolesti čije se ustaljeno medicinsko liječenje obično ne usmjerava na manjak magnezija.

Dodaci prehrani s magnezijem

Uzimanje preparata koji sadrže magnezij može pomoći. No, problem je u tome što mnogi od njih sadrže prenisku dozu, ili se, što je posebno slučaj s tabletama obloženim šećerom, ne uzmu u dovoljnoj količini raspoređenoj tijekom cijelog dana. Rezultat toga je da osobe s pomanjkanjem magnezija često ne uzimaju dovoljne nadomjesne količine pa nema odgovarajuće nadoknade.

Potrebe za magnezijem ovise o nizu faktora, kao što su zdravstveno stanje, starosna dob, sastav hrane, konzumiranje alkohola, stres, trudnoća i dojenje pa tako dnevne minimalan potrebe za ovim mineralom se kreću prema sljedećem:

  • djeca: 170 mg dnevno
  • mladi: 350 mg dnevno
  • žene: 280 mg dnevno (sportaši više)
  • trudnice i dojilje: 350 mg dnevno
  • muškarci: 350 mg dnevno (sportaši više)

atma.hr – 52
Čak i ako unosite dovoljnu količinu magnezija, imajte na umu to da postoje određeni „kradljivci“ ovog minerala koji se kriju u lošoj prehrani, stresu, porocima (pušenje, alkohol, šećer…), velikim fizičkim naporima, menopauzi…

Oni svi djeluju tako da dodatno troše vaše ionako predragocjene zalihe ovog važnog minerala.

Magnezij klorid (magnezij heksaklorid, pročišćeni magnezij, nigari)

OVO je oblik minerala magnezija koji naš metabolizam pretvara u sve druge magnezijeve spojeve. Stoga direktno uzimanje otopine magnezij klorida u vodi predstavlja najbolji oblik unosa magnezija. Magnezij klorid možemo koristiti na dva načina, oralno ili putem kože. 

Transdermalno korištenje (preko kože) predstavlja najbolji oblik unosa magnezija. Apsorpcija je do 100% (oralno 40%), što mu daje veliku prednost nad ostalim proizvodima magnezija, čija je apsorpcija mnogostruko manja i često ima laksativni učinak.

Ulje magnezij klorida se trenutačno apsorbira u tkiva te znatno povećava razine magnezija u organizmu. Budući da magnezij pritom ne prolazi kroz probavni trakt, nema rizika od neugodnog laksativnog učinka.

Ovom metodom sigurno ćete zadovoljiti preporučeni dnevni unos, a najbolje od svega je što ga možete napraviti sami; vrlo je jednostavno, a sastojci su jeftini!

atma.hr – 52
NAPRAVITE SAMI ULJE MAGNEZIJA

OMJERI (listići magnezij klorida – prokuhana vruća destilirana voda)

1:1 za jaču koncentraciju (preporučeno)

1(magnezij) : 2, 3 ili 4 (destilirana voda) za slabiju koncentraciju (djeca ili osjetljiva koža)

Rok trajanja je oko 6 mjeseci, čuvati na sobnoj temperaturi.

Autor: Ines Žižić, urednica atma.hr

Oprostite na splitskom naglasku 🙂

Snimano u vrtu uredništva Atme, Split

ATMA kanal – vaše savršeno mjesto za dnevnu dozu inspiracije i motivacije kroz korisne savjete i teme o osobnom razvoju, odnosima i duhovnosti. Pokrivamo teme popularne psihologije, zakona privlačenja, alternativne znanosti i medicine, ezoteriju, astrologiju, a tu će biti i pregršt praktičnih savjeta o zdravoj prehrani, prirodnim lijekovima, kuhanju, vježbanju, njezi i uređenju doma.

Pretplatite se i uključite zvono za obavijesti 🔔 Lajkajte👍, komentirajte i dijelite s dragim ljudima ➡️

Zajedno u Novo doba – Širimo samo dobre vibracije!