Background photo created by freepik - www.freepik.com

Danas nije lako biti žena, majka, kao ni poslovna žena. Tek kada moramo uskladiti sve troje! Taj predmet ne postoji u školi. Nositi se sa stresom, s radnim vremenom od 18 sati.

atma.hr – 78
Ma da mi je samo netko ukazao na težinu zadatka koji me čeka, ne bih mu vjerovala, svejedno bih odlučila isto jer nešto u meni, moj biološki sat, praiskonski nagon za produljenjem vrste tjerao me u tom smjeru. Razumijevanje, pomoć, ma tko te pita… PARTNER, što je to? Sama si, a djeca plaču, on hoće ručak, hoće pažnju, a ti, gdje si ti u svemu tome?

Filmovi, bajke sve te to navodi da maštaš o princu na bijelom konju koji će biti uvijek uz tebe, da je život savršen ili ako trenutačno nije, sigurno će biti. Osloni se na mene, ja sam tvoj heroj koji će uvijek biti tu…. Ustvari sve se svodi na to da je oslonac izvan nas samih i da mi tu ne možemo puno postići bez partnera.

Još od malih nogu te otac uči kako bez muškarca u kući teško da ćemo se snaći. Ili obratno, kako muškarac bez ženske brige nije potpun. Ta problematika seže daleko u povijest, još u kameno doba. Naši geni nose tisuće i tisuće kodova koji su se samo nadograđivali i usavršavali tu gensku kartu u umu žene kao i muškarca koja sad teži uništenju. Zadnjih stotinu godina usađujemo nove informacije i malo pomalo evoluiramo u ženu slobodne volje koja ima pravo da se sama nosi sa svojim odlukama.

atma.hr – 39

Znam da je ovaj put posut trnjem i nije lako koračati bosa i sama pored toliko putova koji te mame svojim bajkovitim kartama posutim ružama i da svako toliko neka od nas podlegne laži umotanoj u ružičasti omot. Krivnja neće biti od pomoći kad se budeš morala vraćati unatrag do pravog puta jer samo će ti biti još teže nositi se sa istinom.

Pravi put se krije u našem srcu. Potrebno je s vremena na vrijeme stati, zaviriti u njega i pogledati kartu. Srce tvoje zna sve o tebi i tvojim željama i potrebama, ono je uvijek raspoloženo da ti pomogne. Nitko se nije rodio sa svim znanjem, svi mi imamo svoj put koji otkrivamo ili ga se bojimo otkriti, a naše srce nam svojom pobunom ukazuje da smo skrenuli sa puta. Ne boj se, nisi sama, ima nas još.

Napisala: Biljana Vrh
Email: [email protected]

atma.hr – 78