Foto: pixabay.com

Žene sa stavom i samopouzdanjem su uspješne i njihovo mišljenje se cijeni, ali njima to i nije važno jer ne traže površnu popularnost niti vrednovanje od drugih da bi bile sigurnije u sebe.

atma.hr – 78
One uvijek drže do sebe, poštuju druge, vode računa o svom poslu i životnom ritmu, ali ne mjere svoju osobnost po onome što imaju. Također, ovakve žene nikada ne rade sljedeće stvari:

1. Ne ogovaraju

Samopouzdane i jake žene ne govore o drugima, one govore o idejama, ciljevima, planovima…

2. Ne sumnjaju u sebe

Pažljivo i polako donose odluke, razmatraju stavove za i protiv, ali nikada ne sumnjaju u sebe, jer oklijevanje i nije dio njihove ličnosti.

3. Ne prate slijepo trendove

Ne prate slijepo trendove, jer se vode onim što je njima potrebno, neophodno i adekvatno njihovom poslu, potrebama i stilu, osobnosti i ponašanju.

4. Ne potiskuju osjećaje

Kada im je nešto na umu to će i reći. Kao dio samopouzdanja dolazi i sposobnost da govore ono što misle, a ne ono što drugi žele čuti.

atma.hr – 39

5. Ne prave kompromise kada je briga o sebi u pitanju

Životni ritam im je važan i vode računa kako će pravilno i zdravo živjeti. Dobro balansiraju između poslovnog i privatnog života, redovitog sna i zdrave prehrane.

6. Ne prihvaćaju sve što im se servira

Ne slušaju i ne prihvaćaju sve što im se servira. Vole same procijeniti situaciju, da same vrednuju i odlučuju formirajući stav prema zaključcima koji su pažljivo napravljeni.

7. Ne traži vrednovanje od drugih

Kada žena sa samopouzdanjem vjeruje u sebe, tuđi sudovi i potvrde joj nisu potrebne pa tako to i ne traži od drugih.

8. Ne gube vrijeme na zabrinutost

Vrijeme je dragocjeno, pa se tako žene sa samopouzdanjem trude da ga ne troše na zabrinutost i na to što će i kako će u budućnosti. One razmisle, odluče i djeluju bez vezanosti!

9. Nije im potrebno sažaljenje

Ne vole se samosažaljevati, niti da to rade drugi umjesto njih. Razumiju kada naprave grešku, analiziraju je i nauče nešto iz toga, ali nikada ne žale.

atma.hr – 39

10. Ne plaše se biti opuštene

Izgled je bitan kada je prvi dojam u pitanju i one su toga svjesne, ali kada je u pitanju šetnja plažom, ležerni, neobavezni dani, ne brinu ako im kosa nije idealna i ako nemaju šminku.

11. Propust ne smatraju porazom

Da bi se postigao veliki uspjeh, mora se suočiti i sa nizom neuspjeha i pogrešaka kako bi nešto naučili. Sigurne žene ne odustaju od planova poslije prve prepreke.

12. Ne prave nesvjesne izbore

Shvaćaju svrhu svega oko njih pa se time i vode i tako donose odluke.

13. Ne ignoriraju instinkte

Vole slušati svoje instinkte, čak i kada sve govori da prave pogrešan izbor.

14. Ne veličaju to što su prezauzete

Jedno je biti produktivna, drugo je biti zauzeta. I one završe svoj posao na vrijeme, ali se ne osjećaju prezauzeti.

15. Ne shvaćaju sve osobno

Kritike i tuđa drugačija mišljenja ne shvaćaju kao napad na njihovu osobnost, već kao sukob ili različitost mišljenja. Neće vam zamjeriti i promatrati će vas na isti način kao i ranije, jer im je jasno da stav nije upućen osobno njima.

atma.hr – 78
16. Tišina im nije neprijatna

Tišina i to da budu same im čak i prija, tada napune baterije, obnove energiju i spremne su za daljnju akciju.

17. Ne žude biti popularne

Vole istaknuti svoje mišljenje, pa tako vole izazovne razgovore s drugima, koji često mogu loše utjecati na popularnost, odnosno omiljenost te osobe, ali one ne mare za to.

18. Nije ih potrebno stalno gurati i inspirirati

Njima ne treba gumb za odlaganje na alarmu budilice, nije im potreban stalno netko da ih gura, one same sebe motiviraju i tjeraju na red, rad i disciplinu.

19. Ne žele fanove, žele one koji će ih podržati

Iako vjerojatno imaju preko 1000 prijatelja na Facebooku, nekoliko tisuća pratilaca na Twitteru i popularnost na Instagramu, to im nije mjera i ne smatraju to uspjehom. Samopouzdane žene uvijek više cijene kvalitetu od kvantitete.

20. Ne mjere ono što jesu po onome što imaju

Iako su sposobne i zasluženo su stekle ono što imaju, znaju da odjeća, cipele i automobil ne čine njih i kvalitetu njihove ličnosti.

atma.hr – 39

21. Ne odriču se sebe

Shvaćaju važnost balansa u svemu, one vježbaju, meditiraju i hrane se zdravo, ali ne smatraju smrtnim grijehom ako propuste koji trening. Zašto? Zato što je nemoguće sve popratiti, funkcionirati kao stroj i voditi se identičnim svakodnevnim planovima. Samopouzdane, sigurne žene znaju napraviti razliku između neophodnog i onoga bez čega se ponekad može.

22. Ne pucaju pod pritiskom

Ne pristaju i ne dozvoljavaju da pritisak drugih utječe na njih, jer vjeruju u sebe i svoje stavove i vlastiti rad.

savrsena.com /Preuzeto sa stil.kurir.rs