Odlično. Čitate. Dugo sam bila u zabludi, ali sad sam sigurna-ne bojim se Boga.

A što i čega se vi zapravo bojite? Za kakve svoje živote se bojite? I dalje čitate? Odlično! Nešto ćemo znači napraviti. Kakve vi to živote vodite pa se bojite? Većina vodi jadne živote, žive od 8-16, dođu doma kuhaju ručak, jedu, sjede, spavaju, čekaju vikende, plaću, godišnji,  praznike, užitke za tijelo i um, čekaju…. Pa jel živite drugačije? Pola ljudi su hodajući zombiji, živi mrtvaci. Pa što onda čekate?! Smrt. I čega se onda bojite, što gubite?

atma.hr – 52
Znate jako dobro što gubite. Svoje aute, stanove, kuće, odmor, užitke, svoje voljene. Sve to gubite sa smrti.

Veliki aplauz!

Pa to sve uopće nije vaše. Ništa od toga nije vaše. Ni vaša djeca, roditelji, prijatelji, ništa  niti itko nije vaše. Oni su svi svoji. Ako ste si rodili djecu očekujući od njih nešto-oooo… treba vam terapija.

Čega vas je zapravo strah? Gubitka. Gubitka nekoga ili nečega. Znači da to nešto ili tog nekog trebate. Aaaaa… od kuda vam pravo da nešto ili nekoga trebate i trebate li to doista? Ako trebate nekoga da bi bili sretni onda ste nesposobni ili invalidi pa morate u neku bolnicu.

Strah vas je smrti? Priznajte si. Evo da vas utješim jedna moja u stilu Alan Forda: “Ne brinite, umrijet ćete uskoro.” Kada uskoro…pa svejedno vam je ako ovako živite u strahu.

Sada čitajte dalje – oni koji čitaju! Tako nam i treba. Čuli ste više puta ovih dana-sve se dešava s razlogom. Da, dešava se, a vidite li vi to ili samo sjedite u kućama i čekate da ovo prođe? Da li vidite međuljudske odnose, promjene, sudjelujete li u njima i na koji način, vidite li promjene na Zemlji i sudjelujete li u njima, da li sve to shvaćate i radite li ikakvu promjenu po bilo kojem pitanju ? Neko “zločest” bi rekao- tako nam svima sad i treba.

atma.hr – 52
Vi koji se bojite smrti – gdje je sada vaša vjera u Boga? Idete u crkve, molite se, vjerujete u Boga? Gdje vam je sad vjera u njega?

Ako imaš vjere kao zrnu goruščice…”

“Ja sam s tobom i u kraj svijeta..”

“Bog je moj spasitelj..”

“Straha u ljubavi nema, nego savršena ljubav izgoni strah …..”

“Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. …”

“Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se, jer ja sam Bog tvoj…”

Pa što onda sada ne živite to, što se bojite, što mu odmažete?! Ajmo onda živjeti to.

Sada se odvaja kukolj od žita. Tako treba biti. Što vam je suđeno, vjerujte nije vam izgubljeno niti će vas zaobići.

Kako radim terapije, znam da strah dolazi iz krivnje. Ako vas je strah, upitajte se za što se osjećate krivima.

Tko se nasmijao na ovaj tekst, shvatio je.

Kako je malo zrno goruščice…

I da, ne bojim se Boga. Ne bojte se Boga, bojite se sebe.

Napisala: Iva Sabolek, hipnoza-hipnoterapija.com.hr

atma.hr – 52