Što god oni znaju o vama, to je samo dio vas, strane vas, a te strane su vrlo jednostrane i površne. Što god oni znali, to su samo trenutna raspoloženja – ne mogu prodrijeti u vaš centar. Čak ni najbliža osoba ne može prodrijeti u samu srž vašeg bića. Tamo ste potpuno sami i tek tamo ćete spoznati tko ste.

atma.hr – 52
– Učitelju, rekao si da ću postati mudar kada se otvorim i upoznam sebe, odgovorim na pitanje “TKO SAM JA?”, ali kako to učiniti?…

– Čini se jednostavno, ali teško u praksi – prije svega, ne dopusti ljudima oko tebe da odlučuju tko si – za njih i za sebe. Jedan će ti reći da si loš, a ti ćeš mu vjerovati i uznemiriti se. Netko drugi će ti reći da si dobar i bit ćeš sretan. Treći će te hvaliti, davati ti nepostojeće kvalitete kako bi te iskoristili. I to će se događati beskonačno – bit ćeš hvaljen ili grđen i vjerovat ćeš dok ne spoznaš svoju pravu bit…

Sve dok drugi imaju pravo odlučivati ​​tko ste, ili kakvi ste, nećete se pronaći. Ne dajte nikome to za pravo!

Moguće je upoznati sebe samo u dubokoj samoći.

Obično je sve što znamo o sebi samo mišljenje drugih, slika koju navučemo na sebe i naš odraz u ogledalu. Ali to niste vi!

Kažu: “Dobar/ra si”, a mi mislimo da smo dobri. Kažu: “Lijep/a si”, a mi mislimo da smo lijepi. Kažu: “Ti si loš/a” – a mi to nastavljamo gomilati. Ali to niste vi!

To je lažno jer vas nitko drugi ne može poznavati – nitko ne može znati tko ste osim vas samih.

atma.hr – 52
I sve vaše prethodne ideje o sebi, sve što znate kroz svoj um, ego i emocije također niste vi!

Što god oni znaju o vama, to je samo dio vas, strane vas, a te strane su vrlo jednostrane i površne. Što god oni znali, to su samo trenutna raspoloženja – ne mogu prodrijeti u vaš centar.

Čak ni najbliža osoba ne može prodrijeti u samu srž vašeg bića. Tamo ste potpuno sami i tek tamo ćete spoznati tko ste.

ATMA/ranibu/Pripremila: Suzana Dulčić